Skocz do zawartości

Shimano Rarenium CI4

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co gadałem z Kayo Sonodą ,to w Japan Stella jest punktem odniesienia wszystkiego co w spinn reel-ach powstaje,do niej się porównuje cała resztę jako do wzorca.Nie bez powodu są dostępne pełne palety bajeranckich częsci do tego krećka.jak mi kiedyś napisał wędkaż może jeżdzic 20 letnią hondą ale w jej bagażniku znajduje sie stella :lol: i bez żadnych sciem pisał że daiwa zajmuje second place B)

Przyjacielu, Fki to nie sa wersje takie same jak japońskie modele, nie chce mi się juz tłumaczyc różnic, Zarówno Stellki czy twiny, a nawet Twin FA nie jest taki sam w srodku jak model japoński...ale oczywiście Fki czy FA sa całkiem całkiem ok.

Ta stelka to '98 rocznik STELLA 4000H.

Zaraz zważę...chwilka...

Exist 2506 z żyłka - 194 gramy fabryka: 190 gram

STella 4000H - 326 gram: fabryka 325 gram

Millennium 2500SS - 276 gram: fabryka 275 gram

więc wszystko sie zgadza co do joty w tym przypadku.

i jeszcze odnośnie millennium bo to całkiem odrębna kategoria kultury pracy...pamiętam słowa kogoś..uzytkownika..okreslił to w sposób nastepujący......Japończycy do dzisiaj nie wiedzą co zrobili w Stelli Millennium, ze ona chodzi tak jak chodzi :D ...no i coś w tym jest :mellow:

A w ogóle to całkowicie gadamy nie na temat postu :D

Ja miałem i mam modele F stelki miałem też te Japanskie odpowiedniki F na JDM ze składaną i wtykana rączką,nie raz w zimowe wieczory rozkładałem to na części pierwsze ,również łożyska oporowe,i poza brakiem napisu F na szpuli modelu na JDM oraz tej upierdliwej składanej korbki.niczym się nie różniły,powiem więcej części z jednej przekładałem do drugiej B)

mowa o modelah bez H czyli ze standardowym przełożeniem :D

a ta H to jest to o czym mi pisałeś na prv? ta dla Ciebie czy na handel?

Wyjasniajac temet efek...

Na JDM byla korbka przetykana i skladana.

Poza JDM byla korbka wkrecana i bez przycisku do skladania.

Ja posiadam jeden taki kolowrotek.

Ta wersje z wkrecana korbka bez przycisku. Rozmiar 2500 F.

To wlasnie ona byla wazona w tym innym watku...

• 1 miesiąc temu...

Po nowym roku powinna wystartować strona mojego kolegi, konesera starszych modeli szczególnie Shimano, tam będą i zdjęcia, opisy różnic i innych pierdół w tych tematach...

Ta 4000H nie jest na sprzedaż, to moja prywatna...:D

Mefisto, jakies wiesci o stronie ? jestesmy po nowym roku ? :D

dzieki za info

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

http://myreel.com.pl/

Po weekedzie ma coś już być więcej biggrin.png na razie brak czasu ( egzaminy ), ale prace trwają...możecie lukać co jakiś czas...na razie to plansza kontrolna jest biggrin.png

Czy ta strona jeszcze istnieje, bo pod tym linkiem pustka, może zmiana adresu nastąpiła?

• 2 miesiące temu...

Stary temat,ale chciałbym cos dodac,kupiłem nowe Rarenium C14 wiosną 2014 na pstrąga/waga 200gr/,w sierpniu wysiadł zbijak,naprawiony przez serwis w ramach gwarancji,nad wodą wytrzymał około 300godzin,sprzedany,pozytyw to waga.dobre nawijanie żyłki,minus to lekkie luzy no i zbijak.