Skocz do zawartości

Brzydaki Bartolomeo

Rekomendowane odpowiedzi

Część z racji tego iż od jakiegoś czasu zacząłem trochę kręcić postanowiłem zaprezentować wam moje wynalazki.

Na pierwszy ogień idą ukrecone na hakach pod czeburaszke jigi liczę na słowa krytyki może ktoś podpowie co robię źle i co ewentualnie poprawić ?

post-58587-0-00332900-1458577365_thumb.jpeg

post-58587-0-67636500-1458577376_thumb.jpeg

post-58587-0-68949600-1458577387_thumb.jpeg

post-58587-0-08895200-1458577417_thumb.jpeg

• Like 2

Cóż, dość śmiała koncepcja - pod czeburaszkę. Jest to zupełnie inny sposób prezentacji muchy niż przy łowieniu klasycznym. Nie potrafię odgadnąć, jak ryby będą reagować te luźne skórki. Daj znać, dobrze?

I witaj w swoim wątku :)

• Like 1

Dzięki wydaje mi się ze zawsze można coś poprawić jeśli chodzi o śmiałość tej konstrukcji to była ona spowodowana tym iż kręcąc jigi na standardowych głowkach musimy zrobić każdy wzór na kilku gramaturach w tym przypadku dopinamy tylko gramature jaka nam odpowiada,jeśli chodzi zaś o ryby to pierwsze brania i ryby juz były czas pokaże co z tego będzie w przyszłości

Edytowane przez bartolomeo213

Bartku, bardzo ładne robale.... :) ale ..... .

Tak sobie myślę , że w przypadku czeburaszki , jak futerko namoknie , to może zaczepiać o dno.

Co innego , gdy jest zastosowana pianka, która unosi lekko robala. Gdyby ten hak był odwrócony do góry , to co innego. Można szurać po ziemi.

To jest moja delikatna sugestia, gdyż dużo łapię na czeburaszki.

Już sprostuje jeśli chodzi o hak odwrócony w druga stronę miałem na celu wyeliminowanie platania ogona o kolanko haka dodatkowo według mnie ogon mocowany w ten sposób pracuje dużo lepiej niż taki w standardowych jigach swoje przynety prowadzę tuż nad dnem czasem w toni nieraz zdąży się nawet prowadzić je jak długa nimfe po dnie nie miałem jeszcze problemu z nadmierna czepliwoscia lub większą niż na standardowej główce. Dla mnie najważniejsza zaletą jest to ze dając najlżejsze obciążenie mogę lowic wedka spinningowa a przyneta zachowuje się jak typowy strimer

• 2 tygodnie później...