suli102 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 A teraz ciekawostka, waga kolowrotka z pełną szpulą plecionki, wynosi tylko kilka gram więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Pierwszy ogień był dobry,ja poprosze o drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 I na koniec Stradic. Kołowrotek waży nieznacznie więcej niż wskazuje na to producent, jako że był smarowany w tym roku. PozdrawiamUdanych połowów.Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dzieki za zdjecia z pomiarow i informacje.To zawsze przydatne info. Widze ze Kamil lubisz podwojne korbki Napisz po testach na rybach jak ta Stella FE sie sprawuje - naprawde jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam Guzu lubię podwójne korbki ponieważ uważam ze te kolowrotki są lepiej wywazone i moim zdaniem plynniej pracują oczywiście to tylko moje zdanie. Wracając do Stelki ten kolowrotek to jest to!Piękna praca zarówno na wodach stojących jak i również o sporym uciagu.Na przyszły rok szykuje się większy brat stelli w rozmiarze 5000 wiec może wtedy napisze coś wiecej. Ps. Czy ktoś wie gdzie dostanę podwójna korbe do tego kolowrotka?Pozdrawiam Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Odnośnie korbek pisz do speców z bass.jp,email: kaigai@bass.co.jpjapantackle,email: question@japantackle.complat- wszytko co i jak zamawiać http://www.plat.co.jp/shop/catalog/qa/ do tych wszytkich ludzi jest super kontakt po 24h odpowiadają na pytania odnosnie częsci,sprawdzaja dostepnośc w magazynach szimano i po paru dniach masz częsci w domu.czy do 5000 jest podwójna korba hmmm watpliwa sprawa ale może pasowała by od miejszego modelu,tylko wtedy ramiona korby moga byc któtsze i nie jestem pewny czy bedzie CI się komfortowo kreciło http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/5243/yumeya-07-stella-2500-double-handle.htmljak widzisz największy dostępny model z DH to ten Twój i to też nie jest najnowsza korba do modelu 2010.najlepiej zapytaj u jednego z tych ludzi w japan wykaz części do modeli stella i innych shimano masz tu http://www.bass.jp/reel.php?c=reel&mode=detail&uid=4 969363021441 Tu jest nowa korba 2010 stella i kompatybilnośc z innymi rozmiarami/modelami http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/10881/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-fre shwater/yumeya-10-stella-mg-double-handle-38mm.html http://www.plat.co.jp/SHIMANO_ima/YUMEYA/YUMEYA-Compatibilit y-01.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dziękuje bardzo za pomoc @Hasior. Swojego tez sprowadzalem z Plat-a moze coś uda się dopasowac jeśli nie do 5000 to chociaż do 4000 bedą coś mieli. Zapomniałem dodać interesuje mnie model Sw . Jeszcze raz dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dziękuje bardzo za pomoc @Hasior. Swojego tez sprowadzalem z Plat-a moze coś uda się dopasowac jeśli nie do 5000 to chociaż do 4000 bedą coś mieli. Zapomniałem dodać interesuje mnie model Sw . Jeszcze raz dziękuje. Oj, ciężko będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Tak wiem że SW bo te słodkiew takim rozmiarze to nie występują nie wiem czy da radę może jest coś na rynku wewnętrznym Japan o czym nie wiem,ale myślę że era DH w większych modelach już przeminęła ostatnie 2 korbkowe stelle w rozmiarze 4000 były z lat 95-99 i to też zazwyczaj JDM pużniej modele HG z płytkimi lub standardowymi szpulami.oraz opcje części dodatkowych ale nigdy to nie przekraczało wielkosci 4000,na pewno w placie Ci wszystko powiedzą więc spox Myślę że filozofia firmy idzie w kierunku jednej mocnej korby tym bardziej do modeli morskich a 5000 do nich się zalicza.ma być mocna wyciągara w wielkim uchwytem by na nim zakleszczyć porządnie cała grabę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Suli Jedyna opcja jaka rysuje sie przed Toba jak chodzi o podwojna korbke do kolowrotka w tym rozmiarze.To BASSART One tam istnieja w rozmiarze nadajacym sie do zastosowania przy 4000.Liczy sie odleglosc od korpusu kolowrotka i dlugosc kazdego z tych podwojnych ramion. Ja probowalem do mojej 4000 SW i sie poddalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Chwalipięty, chwalipięty ! Niby o wagę kołowrotków chodzi w wątku ...Od razu czuć że zima za oknem .Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Kurczaki ja myślałem ,że to proce no ale wydaje mnię się że kolega nie bedzie profanował stelki takimi wygibasami w kolorze Elton John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Koledzy dziekuje za odzew.Hasior profanowac tak Stelke chyba faktycznie odpuszcze,ale jakos boje sie tych pojedynczych korb.Czas pokaze poki co zima trwa i mamy mnostwo czasu na namysly <_< .Jeszcze raz dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ja tez jestem zwolennikiem podwójnych korb w stało szpulowcach,i ciekaw jestem czy mozna dostac do mojego TPXG podwójna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Bassart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Przegladajac strony www trafilem na ciekawa, i chyba autentyczna informacje dotyczaca wagi Stelli 4000SW z roku 2001 : Weight (body & spool) 300g + 70g (round handle) or 55g (T handle). To by wiele wyjasnialo. Zatem Shimano na pudelku i w informacjach oficjalnych podaje wage body & spool... @hasior miales racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 tak ważenie tyczyło się właśnie tego modelu SW teraz Shimano chyba odeszło od takich ważeń,no chyba że będziemy sobie zmieniać komponenty szpule,podpórki do odkładania kołowrotka czy uchwyty.to w takim razie i tak będzie to samo,czyli body +waga reszty klamotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi