popper Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czyżbyś i tym łowił na Kwisie? Jedną sztukę to może i bym dla Ciebie znalazł , ale nie widzę zdjęć pstrągów z tą przynętą... Spoko. Były i pstrągi. Takie 40-43. Kilka się zdarzyło. Niestety, nie zawsze mam ze sobą aparat. Łowię tym w Kwisie ale i z Dunajca szczupaczka niewielkiego skusił. Kotwice ma mocarne właśnie dlatego, że głowatki miał skrycie skusić Fajnie pracuje i łowi ryby. Chociaż niekoniecznie jest to najlepszy wybór na pstrąga. Ciekawość tylko i zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 jak tak sobie popatrze na jego kotewki to wyglada ... jakbym go sam zbroil ale zupelnie nie pasuja do mojego zbrojenia rdzewiejace kolka wiec... chyba nie przechodzil on przez moje lapki dobrze ze ja sie zabezpieczylem i mam male stadko zlamaskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 z tymi wobkami to ja myśle że jest tak że jak wedkarzowi podoba sie kolor i praca to łowi na niego i uważniej i więcej bo po prostu wierzy w sukces, wiele zależy od wiary w przynete!ja łowiąc przez ostatnie lata na rzekach dolnegoslaska też wyrobiłem sobie pewien stereotyp dobrego wobka musi byc w róznych odcieniach brązu żółci lub złota kolor według mnie ma znaczenie no i praca takiego wobka powinna być wyczuwalna na kiju taka bliska X ale każdy ma swoje gusta a zwłaszcza kropasy pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 @BujoNie mam co wymieniać bo sam muszę dokupić.W fishimgmarcie są ciekawe wobki pod pstrąga i coś będzie trzeba wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 (...) no i praca takiego wobka powinna być wyczuwalna na kiju taka bliska X (...) pzdr BartekNo popatrz a jakiś czas temu zarzucano wobkom o pracy x, że ta praca nie jest na pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 tak tak dużo osób twierdzi że praca X to nie to ale moim kropasom i mnie to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam, Ja nigdy nie dyskryminowalem woblerow z akcja X, zawsze mialem takie w pudelkach i lowilem na nie ryby czego Slawkowe sa najlepszym przykladem. Czytam propozycje i dziekuje wszystkim. Podobnie jak wiekszosc pstragarzy mam swoje ulubione przynety i na 75% przypadkow starczylo by mi max 5 woblerow ( Sendal 5 cm, Slawkowy, Executor i Minnow Salmo i cos z Bonito) aczkolwiek pozostaje te nieszczesne 25% gdzie trzeba pokombinowac, inaczej podac przynete o innej akcji czy wielkosci. Jak pialem moje lwiska to szybkie, duze i kamieniste rzeki. Kazdy cienki ster od razu odpada bo za czesto wlazi miedzy kamulce, woblery musza dobrze pracowac prowadzone dryfem czy z pradem bo sa to moje podstawowe techniki. Celowo nie pisze o obrotowkach bo to juz zupelnie inny temat Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Michał z metalowym sterem chyba pstrągman robi.Popatrz do jego galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ja używam Sieków, salmo, górali, bobrów, krakusy, Sławkowe i harnasiów ale te ostatnie to już legenda - Wojtek wyjechał do Anglii i już nie robi. Mam jeszcze trochę jakiegoś rękodzieła, ale tu już różnie bywa. Dodatkowo obrotówki i wachadełka Roberta Piasecznego i Stefana Przychoćki. Jak byś potrzebował sieków czy innych to coś tam się jeszcze wala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam, Pablom stykniemy sie jakos w Polandzie. Bede po 20. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam, Ja za swojej strony mogę polecić CYKADY niesamowicie skuteczne na pstrąga tylko szukaj rękodzieła takie są najlepsze (choć jest ich naprawdę mało). Dla mnie to jest przynęta numer 1 na kropki i okonie a jakże nie doceniana przez grono wędkarskie. Oferowane w sklepach tez mogą się sprawdzić, jednak nie ma to jak pasja przelana na takie maleństwo. Pozdrawiam PiotrekF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ffffffffffffffffffffffffff Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Ja jako zażarty tropiciel kropków do grona moich nr zaliczam produkty Gebskiego,Górskiego,Kobiki,Minnowy Salmo.Niegłupie są też wyroby Kenart-a,szczególnie jesli delikatnie je stunningujemy nożykiem przewężając ster -jak w minnowach.W ubiegłym roku zastosowałem też Topwatery Rebela bodajże,owszem brania i były ale bez sensacji.Pomógł im delikatny remoncik tj.dwupunktowe obciążenie oraz montaz maluśkiego steru z obrysu jednogroszówki.Poniżej pierwszy,tegoroczny,lekki hardcor bo tylna kotwica rozdarła mu łuk skrzelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ffffffffffffffffffffffffff Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 I dla osłody piękniś z mojej rzeczki na gumiaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ffffffffffffffffffffffffff Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 No,łyknął małego Góralka aż po sam kretlik bidula,jak zbyt wielki HC to prośba do władzy o usunięcie,jak dopuszczalne to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Bujo, zwróć uwagę na Storki (obecnie dostępne np. na allegro), szczególnie modele 4,5 cm. Poza świetnym wykonaniem, doskonałe walory użytkowe. Niewiele już łowię na woblery, ale zawsze zabieram jedno pudełko, nie wyobrażam sobie by nie znalazły w nim miejsca Storki . No i jeszcze wyroby z Pomorza np. LD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam, Pablom stykniemy sie jakos w Polandzie. Bede po 20. Bujo Ok, dzwoń jak by co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Naszły mnie ostatnio pewne przemyślenia, ale najpierw zadam pytanie jak już jesteśmy przy pstrągowych woblerach.Jakich wielkości wobków używacie w róznych porach roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Dziś doszły do mnie woby od Edka Jankowskiego, co tam będę pisał...oceńce sami.Jeśli chodzi o wielkość, to ok 5 cm jest uniwersalna jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam, Zapomnialem o bardzo waznej rzeczy: dziekuje wszystkim za porady. Powoli kompletuje pudelka. Znalazlem dzieki jednemu z forumowiczow stare Minnow Salmo, Hornety GMO, czekam na dostawe Sendali. Z Waszych propozycji czesciowo juz skorzystalem, inne czekaja w kolejce, zanim rozpoczne sezon ze spinem juz beda u mnie. Przegladajac gdzies stare graty natrafilem tez na dwie torebki: polowa z Czarnego wlaczajace Edka Jankowskiego, druga Widly jescze nawet Slawkowe sie znalazly Szukam dalej, moze sie cos jeszcze ostalo Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Michał w przynętach jesteś jak archeolog to tu to tam odkrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Interesujące. Znajdziesz więcej niż straciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Wiecej nii znajde, nie jest to mozliwe, niestety. Wczoraj wieczorem mialem dlaszy ciag przegladu gratow, nawet pare starych gembali sie gdzies zawieruszylo i wrocilo na swoje miejsce na razie w pudelku :D Kiedys kupowalem strasznie duzo przynet i w wielu wypadkach o nich zapominalem, kazda przeprowadzka odkrywala mniej badz wiecej Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Michał, nie wiem czy już było, ale pomyśl o Minnowie 6cm - tonącym. Można nim zaświrować nad płytką zwałką a i zapuścić w 1.5-2m rynnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Michał, nie wiem czy już było, ale pomyśl o Minnowie 6cm - tonącym. Można nim zaświrować nad płytką zwałką a i zapuścić w 1.5-2m rynnę... @patu- jasne, podstawa Udalo mi sie nawet zdobyc troche tych starszych z poczatkow produkcji. Wyprobuje na Lupawie :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi