Skocz do zawartości

Archiwum Przynęt Polskich Twórców - APPT

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

O w mordę! ale mi się po... :unsure:

Jak mawiał mój przyjaciel, prosty człowiek z Mazur : "lepszy dobry bajer niż kiepskie studia" wybrnę z tego lapsusu następująco: 

Robert wróci z tarczą ... a na tarczy wobler ! :P  :D

Robercie, 

sam nie robię przynęt, ale posiadam takowe i mam przynęty kolegi, którego tutaj nie ma na forum a robi przepiękne. Znam się z Nim już ponad dziesięć lat i mam króciutką, być może prozaiczną historię związaną z jego woblerami. Chętnie podeślę i naskrobię parę słów. Czy wpasowuję się w ramy Twojego pomysłu?

No to widzę, że wątek ruszył z kopyta! Miejsce jakże czynnych krytykantów zajmują po usunięciu się w cień tych pierwszych, a jakże, tym razem bierni darczyńcy. Zamiast zapychać na pocztę, albo wołać kuriera Szanowni Rękodzielnicy postują w czasie przyszłym i trybie przypuszczającym na dodatek warunkując. Jeden nawet chce dać dyla za morze. Żaden ze mnie rękodzielnik, ale chyba narobię Wam wstydu i podrzucę Robertowi jednego jerka (coś tam, coś tam Woblery Kujawskie) Autor chyba mnie nie powiesi? Tylko historyjkę jakąś trzebaby dopisać. Hmm. Czy to nie dzisiaj Światowy Dzień Prawienia Złośliwości?

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Robercie, dzięki za miłe słowa w innych wątkach,   i

myślę to ja sobie, że coś pod hasłem szafa, powinno mieć IMIĘ,

gdyż na tym etapie, to już jest Wieża Babel, Twoja wieża Babel,

z jej „przedmiotami”, a każdy ma swój życiorys, swoją historię,

teraz wspólną,

ale gdyby zaczęły opowiadać naraz, byłby to gwar, gwar z siedmiu placów,

tych placów już nie ma i ta historia przygasa.

Nie chowaj tego pod APPT, to jest zły czas na archiwa, wymieniają prezesów.

Nazwij przyjaźnie.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

Coś drgnęło i przybyło :) :

nr2 to przekaz od mojego imiennika Roberta @joker. Nazwał go "omyłkowy" bo jakoś tak nie chcący, zmontowany błędnie ... a i tak szczupłe na Stora Bellen zaliczył ;) (zreszta jak widać zrobiony specjalnie na tę wyprawę)

13cm, 33,1g

post-52107-0-72010000-1464525518_thumb.jpg

post-52107-0-60436100-1464525556_thumb.jpg

nr3 maleństwo kleniowe/jaziowe od Sebastiana @sebo7575

4cm, 3,37g

post-52107-0-86391100-1464525741_thumb.jpg

post-52107-0-59928300-1464525758_thumb.jpg

post-52107-0-62448200-1464525780_thumb.jpg

Dziękuję Koledzy za chęć udziału we wspólnej zabawie :)

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

• 3 miesiące temu...

A ja tu czegoś nie rozumiem.Skoro masz taki szacunek do kolegów i ich dzieł dlaczego chcesz je za darmo ? Mi by było wstyd prosić coś od kogoś kogo szanuje i doceniam jego prace  by mi to oddał.I nie zrozum mnie zle ale koledzy wkładaja dóżo pasji w to co robią i na przysłowiowe piwko im sie należy za każdy wobler,blaszkę ,gume ,itp

Ale to tylko moje skromne zdanie.Cała akcja mi sie podoba panie Bobie :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...