MarcinZ Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam.Chciałem otworzyc ten temat w celu pokazania swoich wypocin ....Duża czesć tych kijków, które tu zamieszcze jest zrobiona na podstawie wiedzy z forum i pomocy forumowiczów...W związku z nadmiarem wolnego czasu w soboty i niedziele,postanowiłem pogrzebać troche przy moich starych kijkach,tak na początek . Pierwszą wedką jaką wziąłem na warsztat został mój stary Robinson Dynamic HS 270m,8-25g IM8.Kijek został całkim rozebrany tzn.zdjąłem przelotki i uchwyt z korkiem,oskrobałem z lakieru,i wyszlifowałem papierkiem..Do budowy użyłem komponentów takich jak przelotki PB Minima 4 TiCh od 20M do 4,5 Sic na szczycie, uchwyt Fuji skss z insertem z Woven Graphite,Korek to wedzony Burnt z Korkogumą grubo mieloną,pokryte Cork Sealem.Omotki to nić ProWrap czarna,Lakier to Lamar by ThreadMaster HB.Kijek wyważa kręcioł od 265-300g.Kijek bedzie używany pod bolki przy użyciu żyłki i wobów...Oto kilka fotek.. CDN.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kurde nie znam się na robieniu wędek ale wygląda to bardzo przyzwoicie Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kurde nie znam się na robieniu wędek ale wygląda to bardzo przyzwoicie Gratulacje!!Dzięki wielkie..na żywo wyglada zdecydowanie lepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Troche slabe zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jakby nad zdjeciami popracowac, to napewno lepiej by wygladalo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Nastepnym razem beda lepsze,postaram sie.. Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin 1980 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Fajnie wygląda i jeszcze jest nadzieja że poprawiłeś producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Fajnie wygląda i jeszcze jest nadzieja że poprawiłeś producentaTak do końca to go jeszcze nie przetestowalem,kilka rzutów...powiem szczerze że jest DUŻO lepiej jak przed przerobieniem go.Jest szybszy,dalej miota a i waga z 205g wskoczyła na 125g.,do tego jest dużo lepiej wyważony...ale przyjdzie maj i sie zacznie "bolerioza"[emoji6],wiec na konkretne testy przyjdzie czas... Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin 1980 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Noto nie żle go uszczupliłeś z tą wagą prawie 1/3 mniej to już duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To ogromna roznica.Warto przezbrajac dla samej wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin 1980 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 kiedyś kij o wadze 200 gram przy tej długości to norma , a my cieszyliśmy się jak dzieci że mamy ultra lekki kij dzisiaj można zejść z tą wagą dużo niżej jestem ciekaw ile będzie ważyć taka wędeczka za pięć lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 kiedyś kij o wadze 200 gram przy tej długości to norma , a my cieszyliśmy się jak dzieci że mamy ultra lekki kij dzisiaj można zejść z tą wagą dużo niżej jestem ciekaw ile będzie ważyć taka wędeczka za pięć latRacja.Wydaje mi sie ze wagowo niewiele mozna zrobic,gdyż blanki same w sobie sa juz lekkie...mysle ze tylko doborem materialow do budowy rekojesci i zbrojeniem bedzie mozliwosc walki o koncowa wage kija...Ale kto wie.. Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 A to jeden z moich projektow....fajny kijek wyszedł..http://jerkbait.pl/index.php?/topic/65271-Pomysł-na-spinning-z-matchówki. A juz wkrótce kolejny kijek przerobiony..Mikado lexus saphire do 10gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Czekam z niecierpliwością na mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Czekam z niecierpliwością na mikado.Jutro jak dam rade to machne kilka fotek... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam po dosc dlugiej przerwie...Chce wam pokazac przerobioną okoniówke Mikado Lexus Saphire do 10gr.i dł. 2,40m.Uzbroiłem ją w przelotki Minima Hard Chrome od 16m,8m,5m,4v,4w i 4,5 sic na szczycie.Blank calkowicie oskrobany,wypolerowany.Uchwyt Fuji.Wszystko zakupione w BRC. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 I kolejny projekt przeróbki..Tym razem Daiwa Exceler Jiggerspin 2,70m ,3-18 gr.Kijek został oskrobany,wyszlifowany i wypolerowany.Przelotki Minima Hard Chrome od 20m,10m,6m,5v,4v i 4,5 sic na szczycie.Uchwyt kolowrotka Fuji..Zdjecia niestety kiepskiej jakosci bo robione telefonem,może sie kiedyś dorobię profi sprzetu foto..[emoji6] Kijek zyskał na szybkości i to znacznie, waga spadła... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Elegancko Bym powiedział w moim stylu...bardzo faajna robota kolego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Elegancko Bym powiedział w moim stylu...bardzo faajna robota kolego.Dziękuję za dobre słowo.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Wyglądają super i pewnie dużo lepiej pracują podczas wędkowania w porównaniu do oryginałów. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez tomekmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wyglądają super i pewnie dużo lepiej pracują podczas wędkowania w porównaniu do oryginałów.Dzieki..no lepiej..dużo wygodniej leżą w ręce,napewno zyskaly na tych przeróbkach. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wyglądają super i pewnie dużo lepiej pracują podczas wędkowania w porównaniu do oryginałów.Niektóre staja sie lepsze,niektórych nie warto tuningowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Niektóre staja sie lepsze,niektórych nie warto tuningowac Dokladnie.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Bardzo udane przerobki Nastepnym razem przy niektorych omotkach pokombinuj z mniejsza iloscia lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Bardzo udane przerobki Nastepnym razem przy niektorych omotkach pokombinuj z mniejsza iloscia lakieru.Tak wiem,za dużo towaru...:-) ,aczkolwiek widzialem kije z pracowni gdzie bylo go duzo wiecej...Praktyka czyni mistrza...[emoji6] Nastepnym razem najpierw tylko nasacze omotke lakierem ,a nastepnie nałożę finalna warstwe.Dzieki za opinie,motywuje do dzialania.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi