MarcinZ Opublikowano 17 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Tak mi sie pomyslalo ze moze cos 20lb plus W tej delcie to może być coś koło tego.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Kolejna Qualia Xjb661M tym razem minimalistycznie, czarno, skromnie, ale mimo wszystko elegancko[emoji41]... Przelotki SeaGuide, oczywiście uchwyt delfin + zbrojenie w systemie delta, chyba najlepsze rozwiązanie w kiju do jigowania[emoji57]..waga kijka 78gram. Według mnie kijek ogarnia od 4-5gram +guma 3-4 cale do 22 gram +4 cale guma raczej wąska...można troszkę więcej podbić ale już mniej agresywnie...szczyt pokazuje świetnie opad, jednocześnie jest wyczuwalny w ręce. Dolnik ma dość mocy aby wciąć nim "smoka". Pod obciążeniem blank głęboko pracuje, choć trzeba do tego sporej rybki. Świetna propozycja na sandacza.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Listopada 2019 przez MarcinZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Przy takiej wadze kija to seaguidy pewnie RS ? ???? Edytowane 30 Listopada 2019 przez TOFIX99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Przy takiej wadze kija to seaguidy pewnie RS ? [emoji39]I tu się mylisz[emoji6]... poszły Ls-y. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Listopada 2019 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Ciiii[emoji2958].... coś się będzie kręcić!!! Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 #Qualia Xjb702m, kijek na sandacze tym razem w kontrastowych barwach,uzbrojona w przelotki #SeaGuide w systemie delta z uchwytem delfin. Obsłuży przynety w podanym przedziale 5-21g +guma 3 cale. W dolnym ciężarze wyrzutu te 5g+guma leci na zadawalajaca odległość natomiast opad widać dość słabo(pogoda wietrzna), dość dobrze było go widać od 8gram. Górą pociagnie opisane 21g+guma jeszcze dość dynamicznie...mozna dołożyć kilka gram ale już nie będzie takiego komfortu. Według mnie najlepiej obsługuje przedział 10-18g z guma 3-4cale.Kijek płynnie poddaję się pod obciążeniem razem z dolnikiem , przyczym ma wystarczajaco mocy aby wbić hak w twarda szczęke sandacza. Brania są świetnie wyczuwalne w ręce jak i bardzo dobrze widoczne na szczytówce. Waga wędki w tym wypadku pokazała 97 gramów. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Qualia XPSJ 802L 8' 3-12g 3-8lb.Kijek świetny pod okonie te "ładniejsze" z brzegu, z pstrągami też sobie radzi..Według mnie kijek nadaje się bardziej pod jiga aczkolwiek twarde przynęty też ogarnia. Waga wędki w tym przypadku wyniosła 92g.Wędka została ubrana w uchwyt Delfin z przelotkami SeaGuide w systemie delta. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Qualia pt642l... delfin +delta, przelotki SeaGuide. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2020 przez MarcinZ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Kiedyś, chciałem mieć ten blank, ale zawsze coś innego wpadało...Może jeszcze przyjedzie kiedyś do mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Qualia pt642l tym razem ubrana w przelotki SeaGuide tytanowe, koreczek i uchwyt kołowrotka fuji dps16... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Qualia pt642l... delfin +delta, przelotki SeaGuide. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatBardzo fajny kijek już połowił parę pstrągów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Qualia pt642l tym razem ubrana w przelotki SeaGuide tytanowe, koreczek i uchwyt kołowrotka fuji dps16... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaMacnołem go dzida kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Podoba się Możesz powiedzieć jak z czułością klasyk kontra delfin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Osobiście nie zdążyłem nawet obrzucać...Myślę że sieko za jakiś czas będzie miał okazję porównać te dwa kije w boju.. Może się pokusi o komentarz. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Qualia Pt572xul 170 cm. 1-4lb. 0,5-5g.Wędka ubrana w uchwyt Delfin, przelotki SeaGuide RS tytanowe.Waga kijka wyszła 43g.Kijek stworzony pod łowienie białorybu na mikrojigi, twarde i miękkie małe przynęty.Również poradzi sobie z okoniami...Świetna propozycja na wczesnowiosenne rybki. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Mmm...Kiedyś miałem na nim dać ukręcić, padło na coś inneg ale cały czas łazi po głowie tak jak pewne Matagi Robota zacna gratuluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Mmm...Kiedyś miałem na nim dać ukręcić, padło na coś inneg ale cały czas łazi po głowie tak jak pewne Matagi Robota zacna gratuluje.Dziękuje. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Lamiglas SI863. 2,18m 7-21g 10-20lb. Fast, monoblank. Świetny blank łączący subtelny szczyt z dużym zapasem mocy w dole. Czuły, cięty blank,dalekosiężny , a jednocześnie dobrze amortyzujący walkę z rybą. Realnie może nieco więcej jak w opisie na blanku tzn. 7-25 +guma 3-4cale.Komponenty:-Uchwyt Fuji IPS +nakrętka kskss+pianka-przelotki SeaGuide RS tytanowe-butt z twardej pianki zakonczony srebrnym pierścieniem i kauczukogumą-ozdobne pierścienie w kolorze srebrnym Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Batson Rainshadow RX6, Dss1141-2, 4-8lb, 2-10g, 2.90m.Uzbrojony w przelotki SeaGuide RS tytanowe, uchwyt Fuji vss16 z nakrętka z woven carbonu i pierścieniami. Dolnik dostał też rurkę carbonową, butt z pianki zakonczony pineską z kapslem-japan style[emoji627]. Omotka w kolorze wiosennym[emoji520][emoji263] z wstawkami ze srebrnej metalizowanej nici. Wędka świetna pod wiosenne łowienie jazi i kleni, dobrze katapultuje najmniejsze woblery, a 2 gramowe lecą naprawde daleko.. Kijek pracuje pod sam dolnik, wiec trzymanie ryby i przyjemność z holu bedzie na wysokim poziomie[emoji6]. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Cast pod "DUŻE" przynęty na duże ryby, zbudowany na blanku testowym.Zbrojenie klasyczne w przelotki SeaGuide Ls, uchwyt Fuji, długość wędki 175cm,niesymetrycznie dzielony... Niestety nie obrzucany bo nie mam takich przynęt [emoji12][emoji44][emoji51].. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Pacific Bay Rainforest II, 2.53m,6-10lb, 4-14g. Wedka ubrana w przelotki SeaGuide RS tytanowe, uchwyt Fuji Vss16 + insert carbonowy z zieloną wstawką, korek river zielony z korkogumą zieloną, nić ciemna zielona. Całość wyszła w zielonej tonacji aby spasowac się z kolorem blanku. Wędka zbudowana głównie pod pstrąga... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 TALON IM6 2.75m,6-18g, 6-12lb.Wędka całkowicie przebudowana, blank oskrobany, oszlifowany i wypolerowany.Przelotki Sea Guide ls, uchwyt Apex z insertem carbonowym, butt korkowy połączony z korkogumą i wstawka z pianki Eva czarnej , omotki zielony neon... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Hej Jaka startowa przelotka poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Hej Jaka startowa przelotka poszła.Cześć. 20 Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 #16Fishing Art SX709-2, 2.13m, 2-9g, 2-9lb.Wędka uzbrojona w przelotki tytanowe Sea Guide w kolorze gunsmoke w systemie Delta oraz uchwyt Delfin. Blank ten to kompozyt, mieszanka włókien węglowowych i szklanego w technologi nano. Przez co szczyt wędki jest dość miekki, dolnik stosunkowo mocny ale pracujący. Myślę że kijek świetnie będzie trzymał ryby nawet przy szybkim holu. Świetna propozycja do łowienia od okoni po pstagi, klenie.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi