MarcinZ Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Witam. Mam pytanie odnośnie XJB702M. Ile ogarnie ten blank przy gumach w granicach 10-12cm typu kopyto relax czy cannibal...Myślę że 25g da radę jeszcze w pełnym komforcie... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Listopada 2020 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Marcin zapytam z ciekawości , ile w szt wchodzi przelotek do kija 9' w systemie DD ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Marcin zapytam z ciekawości , ile w szt wchodzi przelotek do kija 9' w systemie DD ?Chyba 15 z tego co pamiętam plus top... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Listopada 2020 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Marcin zapytam z ciekawości , ile w szt wchodzi przelotek do kija 9' w systemie DD ?W tym ostatnim 14+top.Ale próbowałem 14 z topem i też dobrze wychodziło. Wszystko zależy jaki młyn do tego będzie... I jaka długość do stopki... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Listopada 2020 przez MarcinZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Cześć Marcinie mam pytanie zbroiłeś w swoim czasie kilka wędek w przelotki PB Minima hard hrome możesz coś więcej napisać o tych przelotkach? jak się sprawują ich żywotność itp. różne opinie w sieci o nich krążą? pozdro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Są to budżetowe przelotki.. Zaletą to ich lekkość. Natomiast jeśli chodzi o zużycie to przy stosowaniu żyłek nie zauważyłem żadnego zużycia przelotek.Stosując taki set zawsze zakładałem sic lub minimalnie alconite na top. Zadko używałem plecionki.. Minimy zakładałem głównie do kiji ul i l i w takim zastosowaniu się sprawdzały... Jedno co zauważyłem to łowiąc w brudnej wodzie bardziej osadza się brud na przelotkach przez co linka dostaje po dupie. Aha i jak trafi się konkretny przylow to potrafi sponiewierać linke do tego stopnia że jest do wymiany.. Miałem tak kilka razy po holu karpia 10kg...Moim zdaniem nie są to złe przelotki, nawet dziś wielu producentów karpiowe kije uzbraja w Minimy i top z przelotka z normalnym pierścieniem. Sam mam takie kije i używam... Oczywiście dziś jest alternatywa dla tych przelotek jeżeli chodzi o budżet, i niewiele cięższe lub podobne wagowo.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Dzięki za tak obszerną informację myślałem o nich aby uzbroić UL mhx S781-2 tylko że tak nauczyłem się do łowienia plecionką że nie wyobrażam sobie powrotu do żyłek. Ale może faktycznie znajdę alternatywę i uzbroję go np.Sea Guide. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Dzięki za tak obszerną informację myślałem o nich aby uzbroić UL mhx S781-2 tylko że tak nauczyłem się do łowienia plecionką że nie wyobrażam sobie powrotu do żyłek. Ale może faktycznie znajdę alternatywę i uzbroję go np.Sea Guide.Dobry wybór odnośnie przelotek... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Marcinie pytanko o blank Qualia XJB702ML 3-14 gr. czy ogarnie przynęty gumowe 7-10 cm na główkach 5-12 gr. pozdro...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Marcinie pytanko o blank Qualia XJB702ML 3-14 gr. czy ogarnie przynęty gumowe 7-10 cm na główkach 5-12 gr. pozdro......Ogarnie. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 ok dzięki za info............. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek67 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 No i skończone...Kijek na blanku Mhx S 871-2,uchwyt "Delfin+ system delta,uzbrojony w przelotki Sea Guide RS z Fuji Sic na szczycie. Nić metaliczna czerwień Fuji,lakier Lamar LB.Kijek został przedłużony o długość butgripa z włókna węglowego zakończonego pierścieniem z twardą pianką Matagi. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaWitaj,Trafiłem na bardzo fajną Twoją konstrukcję, a jaki byłby koszt wykonania takiego cuda?Pozdrawiam czekając na info Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 #27Qualia Blanks Xpsj 702 ul, 7', 0,5-4g., 2-5lb.Wedka zrobiona na flagowym blanku okoniowym Qualia blanks.Ubrana została w przelotki Sea Guide LS tytanowe w kolorze czarnym,uchwyt Delfin z buttem węglowym zakończonym pianką Eva.Omotki neon orange[emoji521].Świetna, bardzo czuła wędka do łowienia okoni. POLECAM!!! Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 #28Qualia Blanks Xpsj 702 ul, 7', 0,5-4g., 2-5lb.Wedka zrobiona na flagowym blanku okoniowym Qualia blanks.Ubrana została w przelotki Sea Guide LS tytanowe w kolorze gunsmoke,uchwyt Fuji Skss16 z insertem z korka tak jak i butt z wstawkami z korkogumy drobnej. Omotki czarne z topem neon orange[emoji521]Świetna i bardzo czuła wędka do łowienia okoni. POLECAM!!! Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 #29Mizuki 80ul, 2.44m., 2-8lb, 2-8g.Wędka ubrana w przelotki Sea Guide Ls w kolorze srebrnym, uchwyt Fuji Dps 17,ozdobne srebrne pierścienie oraz omotka czarna z akcentem metalizowanej nici, top w kolorze neon green.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 #30Mizuki Miz80ul, 2.44m, 2-8lb, 2-8g. Wędka uzbrojona w przelotki Sea Guide w srebrnej ramce, uchwyt AT 16 z wstawkami z korka, butt z korka zakończony korkogumą.Budżetowa propozycja w klasie UL. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 #31Suzuki-5lb-702 Pro, 2.13m, 1-6g., 3-7lb.. Świetna propozycja prosto z Japoni[emoji627] do łowienia pstrągów okoni, a także kleni w niedużych rzekach. Blank o szybkiej akcji, głęboko pracujący. Wędzisko ubrane w przelotki Sea Guide RSolution tytanowe w kolorze gunsmoke.Uchwyt AT Apex 16 z nakrętka od Fuji Tvs16, insert z nicią w kolorze czerwonym, osadzony na grafitowych arborach . Mix korka burl, safari, river z zakończeniem korkogumą. Pierścienie kończące w kolorze gunsmoke. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 #32Qualia blanks Xsj 762l, 2-9g., 3-8lb, 229cm.Wędzisko uzbrojone w przelotki Sea Guide Ls tytanowe w kolorze czarnym, jak całość w tonacji czarnej.Uchwyt Fuji Dps17 w kolorze gansmoke, pierścienie czarne, pianka Matagi [emoji627].. Powstał dość "uniwersalny" kij , zresztą jak cała seria Xsj sprawdza się w łowieniu na gumy jak i na przynęty twarde.Polecam. Waga wędziska to 88g. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) Przepraszam za długa nieobecność. Niedługo dołożę jeszcze kilka projektów. Póki co praca na pierwszym miejscu.. Pozdrawiam zaglądających. Edytowane 27 Marca 2021 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Witam, ważyłeś może wędki #29 i #30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Witam, ważyłeś może wędki #29 i #30?Cześć.Napewno ważyłem... Co do 29 to podam jutro, a 30 napisze do nabywcy... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Czy mógłbyś zrobić zdjęcie, na którym widać grubość ścianek dolnika i części szczytowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Kije ważą odpowiednio #29 -97g. i #30 - 96g.Na zdjeciu górna sekcja kija, w dolnej nie ma możliwości... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Bardzo dziękuję, ścianka wygląda na solidną. Wszystko wskazuje na to, że nadaje się na fajny uniwersał okoniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi