MarcinZ Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Rzemiosło jak się patrzy, nawet mojej zrzędzącej osobie, trudno jest się przyczepić Co pozwoli mi zadać pytanie natury ogólnej - czy powszechnie przyjęty sposób omotkowania wysokich przelotek, kładący nacisk głównie na stronę estetyczną jest bez zarzutu z puntu widzenia mechaniki?Dziekuje za dobre słowo Panie Sławku.Mysle ze obaj wiemy jakie sa "słabe" strony tej estetyki szczegolnie w wysokich przelotkach[emoji6]. Uważam jednak ze mimo wszystko jest to do zaakceptowania[emoji16]. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Ja tam nie wiem o co Wam chodzi a chętnie bym poczytał. Za to waga wędki - 61 gr - świetna a jeśli zdjecia i tabelki nie kłamią to zapewne i wyważenie kija będzie co najmniej dobre. Do tego ładny firmowy decal i kapsel i pokrowiec w komplecie - profesjonalna robota. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 (edytowane) Trafia do mnie estetyka wykonania wędek. Gratuluję fachu. Edytowane 14 Grudnia 2022 przez scOOtt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Trafia do mnie estetyka wykonania wędek. Gratuluję fachu.Dzieki za miłe słowa.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Dziekuje za dobre słowo Panie Sławku.Mysle ze obaj wiemy jakie sa "słabe" strony tej estetyki szczegolnie w wysokich przelotkach[emoji6]. Uważam jednak ze mimo wszystko jest to do zaakceptowania[emoji16]. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Może ja się nie znam, ale jaka to estetyka omotkowania wysokich przelotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Forhan, Nie bez powodu w fabrycznych kijach "toleruje" się tzw nadlewki.. u nas chodzące jako produkcyjny defekt albo zło wszeteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Aaaa! Jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Nadlewki lakieru z czasem spękają i pięknie cykają podczas pracy blanku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 #64Qualia Xsj 702l, 213cm, 1-7g, 2-6lb. Przelotki: SeaGuide Ls gunsmokeUchwyt: DelfinOmotka: ProWrap gunsmokeButt: twarda pianka Eva+kapsel z logo pracowni. Blank juz dość dobrze znany. Okoniowa "zabawka" ale nie tylko, pstrągi tez ogarnie na przynety typu worm itp., woblerka poprowadzi a i zelastwa sie nie boi. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 #65Suzuki RXF-3LB-762L PRO, 228cm, 1-4g, 2-5lb Przelotki: SeaGuide RS tytanowe czarneUchwyt: American Tackle Apex 16 z nakretka od Fuji Tvs16 osadzony na arborach grafitowych,insert z korka. Omotka: nić Tac nr. 418Rękojeść: miks korka i korkogumy Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 #66Qualia Xsj762l, 228cm, 2-9g, 3-8lb. Przelotki: SeaGuide Ls tytanowe czarne.Uchwyt: American Tackle Apex 16 carbon+ insert carbon. Omotka: nić Tac nr. 407.Rękojeść : korek burl capano mix ciemny+korkoguma. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 ...ciekawostka że ten blank ma wymienna szczytówke z modelem XPSJ762L wiec tak naprawde wyminieniajc szczytówki z dwóch modeli blanków można zrobić cztery bardzo ciekawe blanki , chociaż nie miałem jeszcze okazji połowić na wędki wykonane na nich więc mogę tylko mówić o wrażeniach "na sucho" - wydają sie dosyć uniwersalnymi propozycjami do łowienia na lekko różnymi technikami, przynętami, różnych gatunków ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 To prawda końcówki pasuja wymiennie..Co do ich uniwersalności to bardziej wg.mnie model Xsj. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 #67Blank muchowy Ultra Glass 7', klasa#3, 3czesciowy.-uzbrojony na spin. Przelotki: SeaGuide Ls w kolorze srebrnym.Uchwyt: hybryta Fuji z American Tackle.Omotki: nić Tac nr. VT3Rękojeść: twarda pianka EVA w kolorze czerwonym+ kapsel z logo. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 #68MHX ST1022, 2.6m, 4-8lb, 5-14g. Uchwyt: Fuji Tvs-tk16 z insertem i nakrętką z korka.Rękojeść:mix korka i korkogumy, butt zakonczony kapsel z logo.Przelotki: SeaGuide Ls w kolorze gunsmoke.Nić: ProWrap nr. 343 Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 #69Qualia Xpsj 762l, 228cm, 2-7g, 2-7lb. Przelotki:SeaGuide Ls w kolorze czarnym.Uchwyt: American Tackle Apex 16.Nić: ProWrap czarny colorfast + wstawka ProWrap zielony neon. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 #70FishingArt Noctiss Snt6105-1Nano, 6'1", 2-5lb, 1-7g.Uchwyt: Delfin+ butt z korka Wave i pianki Matagi zakończony pinezką. Przelotki: SeaGuide Rs tytanowe w kolorze czarnym.Nić: ProWrap czarny. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 #71Qualia Pt642l 193cm, 1-5g, 2-5lb. Uchwyt: Fuji skss 16+ butt z pianki Matagi. Przelotki: SeaGuide Ls tytanowe kolor czarny.Nić: ProWrap czarny. Blank został przedłużony o 13cm na życzenie klienta. Wędzisko obsłuży przynety juz poniżej 1g do okolo 5g+gumka, chociaż jego mocniejszą stroną są twarde przynety. Wspomniany blank świetnie nadaje się do łowienia pstrągów, kleni, jazi, okoni w podanym zakresie przynęt.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 #72Suzuki Rxf-8lb-762, 2.28m, 3.5-11g, 6-12lb. Uchwyt i rekojesć: Fuji tvs 16 + insert karbonowy, korek tiger black z korkogumą, cokoliki w kolorze gunsmoke. Przelotki: SeaGuide Ls w kolorze gunsmoke. Nić : ProWrap gunsmoke metalizowana. Blank doskonale znany i używany do łowienia pstrągów ale nie tylko... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 #73Suzuki RXF-5lb-702Pro, 2.13cm, 1-6g, 3-7lb. Przelotki: SeaGuide Rs tytanowe w kolorze czarnymNić: Fuji nr. 003, z dodatkiem złotej ProWrap.Uchwyt i rekojesć: Fuji Tvs 16 z insertem z korka Wave, butt grip, rear i fore grip to korek wave w miksie innych +korkoguma. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 #74MHX ST 1022, 2.6m, 4-8lb, 5-14g. Przelotki: SeaGuide Ls w kolorze srebrnym.Uchwyt i rękojeść: Fuji Tvs16+ insert karbonowy, korek river green +zielona korkoguma, cokoliki srebrne.Nić: ProWrap oliwkowa. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 #75FishingArt KraagF Nano 7'6", 8-16lb, 5-28g. Przelotki: SeaGuide Ls tytanowe w kolorze czarnym.Rękojeść: Uchwyt Delfin+butt grip karbonowy zakonczony pinezka z firmowym logo.Nic: ProWrap Nylon czarny.Przeznaczenie: sandacz, szczupak. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 #76Qualia blanks Xsj702l, 2.13cm, 1-7g, 2-6lb. Uchwyt i rękojeść : Fuji skss 16 +pianka Matagi zakonczona firmowym kapslem.Przelotki: SeaGuide Ls tytanowe czarne.Nić: ProWrap czarny nylon + wstawka biało czerwona[emoji1200] nić colorfast.Waga wędziska: 68g. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 #77Xzoga Shitenno Sr-G 7'6", 8-20lb, 7-40g. Uchwyt i rękojeść: Fuji Tvs16 z insertem carbonowym, korek tiger black+korkoguma. Przelotki: SeaGuide Ls w kolorze gunsmoke.Nić: ProWrap metalic gunsmoke.Przeznaczenie: szczupak, sandacz. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Bardzo ładna xzoga. Z ciekawości jaka waga wyszła i jak z wyważeniem ? Kilka osób narzekało na balans przy zbyt lekko budowanych rękojeściach, tutaj ciężki korek i korkoguma pewnie zrobiła dobrą robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi