mi106 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Powiedzcie prosze jak jest u was z dostępnoscią tego miesięcznika....bo od jakiegoś czasu jest niedostepny w moim mieście....a i strona internetowa nie działa....?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Mam jedno małe zastrzeżenie. Z racji wieku śledzę tytuły wędkarskie spooooro lat i powiedziałbym, że jeśli kiedyś WW miało swoje 5 min. to właśnie teraz. No chyba, że krzywa pójdzie jeszcze w górę. W każdym razie w stosunku do dna jakiego gazeta sięgnęła w latach 90-tych, jest wyraźny postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomasz K Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Te gazety są osobliwe, niczym wędkowanie w naszym kraju - treści, ryb pozbawione.Jeśli mnie pamięć nie myli była nawet taka, gdzie panowie redaktorzy w załączonym filmie pokazali całkowita indolencję w zakresie podstaw wędkowania i bez żadnego zażenowania sprzedali to w całym nakładzie. To był chyba jeden z pierwszych numerów, dziś sprawiają wrażenie bardziej wprawnych w dziedzinie o której stanowią; dobrze że są zagraniczne łowiska, bo z ich zacięciem i pasją pozostałoby im pisać o łowieniu karpi na komercyjnym stawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ktoś jeszcze trawi relacje redaktorów z wojaży? Mnie zawsze bawiło jak jakiś tuz pisze nie bez racji, że podstawa to znajomość łowiska a potem zapominając o tym kreuje się na mistrza szkierów. Miałem okazję posłuchać jak jeden taki zadzwonił do przewodnika z którym łowiłem i błagał a jakiś rady bo mu nie szło. Samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 datoos Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Szanowni koledzy i koleżanki. Fajnie piszecie i miło to poczytać...... Filozoficzne wywody również się mi podobały, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomasz K Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dziękujemy. Ale koleżanki...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 datoos Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam Również takie są, przeglądając stare artykuły natknąłem się na kilka koleżanek, a nie wykluczone, że One i tu zaglądają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Do sieci wróciła strona internetowa WP i zapowiedz nr 11/2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na maila otrzymałem list od Redaktora WP wyjaśniającego całą sytuację..... Szkoda, że tak się stało- gazeta, mimo swoich wad, miała też sporo zalet.... no i była jedną z niewielu przecież pozycji z prasy wędkarskiej... PozdroKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w.d.wobler Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dzepetto Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Nie rozumiem, dlaczego z niektórych ust (czyt. klawiatur) padają tak ostre słowa krytyki. Gdy nie było jeszcze portali internetowych, gdzieś tak na początku lat 90-tych to właśnie w WP można było poczytać serię artykułów o tym, jak szukać kręgosłupa blanku, jak robić omotki, w jakich sklepach zaopatrywać się w komponenty, wreszcie można było zobaczyć na czym polega new concept Fuji, jakie rozmiary mają przelotki, jak je rozmieszczać...Wydaje mi się, że na tym portalu takie tematy mają wzięcie, dlaczego więc umknęło to Waszej uwadze?Woblerowa wariacja to również Wędkarz Polski. Ja osobiście o niektórych rękodzielnikach dowiedziałem się właśnie z tego pisma. Pierwsze woblery strugałem zainspirowany artykułami z WP.Te nieszczęsne zdjęcia ryb- sorry, ale jak widzę na portalach serię 4-5 fotek tej samej ryby, robionych z samowyzwalacza, to znam los tej ryby po rzekomym powrocie do wody. Spora część z tych ryb wolałaby jednak dostać w beret... No ale zawsze można dopisac, że ryba wróciła do wody w świetnej kondycji- jakże często wstawiany tekst. Pytanie tylko, po co to dopisywac, skoro takim oczywistym jest, że rybę należy wypuścić? WP to obraz wędkarstwa w Polsce, czy chcemy tego czy nie, każdy w zasadzie wychowywał się na tych samych wzorcach zachowań. Część dostała w ręce wynalazek zwany internetem i dowiedziała się, że można inaczej. Ile jest jednak osób, które świadomie odhacza ryby w wodzie bez macania ich swoimi łapami irezygnuje z pięknego zdjęcia, aby ryba rzeczywiście w świetnej kondycji wróciłą tam, skąd ją wyrwaliśmy, ile osób tak zawzięcie propagujących C&R jest w stanie pomyśleć o rybie i np. zamoczyć swoje śliczne oddychające spodniobuty, ale nie dopuścić do tego, żeby ryba zaciągnęła przy podbieraniu muł do pyska, bo dla niektórych gatunków kończy się to zaduszeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie każdy czytał WP w latach dziewięćdziesiątych. Ci co go poznali ostatnio, a uprawiają wędkarstwo bez eksploatowania jego zasobów, zapewne profilem WP nie byli zachwyceni. To chyba normalne? Kto znał WP wcześniej wie, że była to gazeta warta czytania. Ja generalnie wolę sam do wszystkiego dochodzić ale np. przygodę z sandaczami z zaporówki zacząłem pod wpływem artykułów w WP. Przewinęło się przez ten tytuł wielu ciekawych wędkarzy. Niestety tylko przemknęli dlatego dziś gazeta walczy o życie. Nie podejrzewam aby udało się sprzedać nawet sam tytuł bo na rynku są 3 inne a to jak na taki kraj i sytuacje papierowych mediów, jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 asafa Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Te nieszczęsne zdjęcia ryb- sorry, ale jak widzę na portalach serię 4-5 fotek tej samej ryby, robionych z samowyzwalacza, to znam los tej ryby po rzekomym powrocie do wody. Spora część z tych ryb wolałaby jednak dostać w beret... No ale zawsze można dopisac, że ryba wróciła do wody w świetnej kondycji- jakże często wstawiany tekst. Pytanie tylko, po co to dopisywac, skoro takim oczywistym jest, że rybę należy wypuścić? WP to obraz wędkarstwa w Polsce, czy chcemy tego czy nie, każdy w zasadzie wychowywał się na tych samych wzorcach zachowań. Część dostała w ręce wynalazek zwany internetem i dowiedziała się, że można inaczej. Ile jest jednak osób, które świadomie odhacza ryby w wodzie bez macania ich swoimi łapami irezygnuje z pięknego zdjęcia, aby ryba rzeczywiście w świetnej kondycji wróciłą tam, skąd ją wyrwaliśmy, ile osób tak zawzięcie propagujących C&R jest w stanie pomyśleć o rybie i np. zamoczyć swoje śliczne oddychające spodniobuty, ale nie dopuścić do tego, żeby ryba zaciągnęła przy podbieraniu muł do pyska, bo dla niektórych gatunków kończy się to zaduszeniem? Poruszyłeś bardzo istotny temat. Sam swego czasu czytałem wiele artykułów znawców tematu, którzy podkreślali jak niewiele czasu potrzeba rybie przebywającej poza swoim naturalnym środowiskiem żeby po wypuszczeniu jej do wody, ginęła w męczarniach... sorry za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mi106
Powiedzcie prosze jak jest u was z dostępnoscią tego miesięcznika....bo od jakiegoś czasu jest niedostepny w moim mieście....a i strona internetowa nie działa....??????
37 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi