ramzes102 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Czy można użyć ten ploter jako echosondę? Brak jest gniazda do podłączenia sonaru ale jest możliwość wlutowania. Bardzo proszę o wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jeszcze trzeba mu zapodać oprogramowanie które zobaczy i obsłuży przetwornik. Myślę, że do zrobienia ale czy to się opłaca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jeszcze trzeba mu zapodać oprogramowanie które zobaczy i obsłuży przetwornik. Myślę, że do zrobienia ale czy to się opłaca ?Nie wiesz kto mógłby to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jeżeli oprogramowanie będzie miało z czegokolwiek czytać dane.. wątpię aby ploter i echo różniło się tylko nie wlutowanym gniazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jeżeli jest to gniazdo na płycie głównej od sonaru to pewnie jest ta sama płyta. Myślę, że hardware jest ten sam ale to tylko moje przypuszczenia.Natomiast nie znam nikogo kto chciałby przy tym grzebać za mniej niż 3 tysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Za 3 tysie to kupi wpełni sprawny na ebay ...gra nie warta swieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 To właśnie napisałem parę postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Znajomy kupił łódź z tym HDS-em i chce mi go oddać bo wstawia nowszy sprzęt. Do czego mogę użyć ten ploter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Do nawigacji + echo bez GPS i masz full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) O ile nie ma blokad sprzętowych.A raczej nie ma, w toku produkcji nie opłacalna jest zmiana procesu technologicznego jak i projektowania takiej płytki.Programista zrobił blokadę regionalną i sonaru. Wlutowanie gniazda pikuś, (skąd je wziąć?) soft pewnie tyle co na allegro za zdjęcie blokady, czyli wgranie czystego i pełnego. Edytowane 24 Marca 2016 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Zawsze jeszcze możesz podłączyć do tego np. LSS-2 HD i będziesz mógł wyświetlać skanowanie boczne oraz DI. Łączysz się po żółtym gnieździe kablem sieciowym. HDS stanowi tylko wyświetlacz dla LSS-2HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Zawsze jeszcze możesz podłączyć do tego np. LSS-2 HD i będziesz mógł wyświetlać skanowanie boczne oraz DI. Łączysz się po żółtym gnieździe kablem sieciowym. HDS stanowi tylko wyświetlacz dla LSS-2HD. Myślisz że zapomnieli to wyłączyć? Czy sprawdzałeś organoleptycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jak sprawdzić czy obsłuży LLS-2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Lss juz chyba soft obsługuje ? jest urządzeniem sieciowym, a żeby spr najlepiej wlaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Zdaje się, że to komuś włączałem. Poszedł LSS i BSM-1. Pytanie czy w nowym sofcie nie zostało to wyłączone, bo ja robiłem z cztery lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Widzę że przeróbka HDS5m na echosondę jest nieopłacalna. Jak myślicie za ile mógłbym to sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Rzecz jest tyle warta ile chce za nią ktokolwiek zapłacić. Łatwo to to sprzedać nie będzie. Ale może ktoś na części będzie chciał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Grosze. To zwykły GPS jest. I mapy nietanie.Chyba że ktoś weźmie na łódkę pod zabudowę aby mieć drugi ekran z samym GPS-em i nie dzielić ekranu echosondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Gdyby ktoś Ci soft zrobił za te 500 zł z Allegro, (jeśli to tylko programowa blokada)Dokupić musisz przetwornik HST-WSBL - 380zł (był do kupna na giełdzie jerkbait za 250zł )Jak nie masz gniazda, można inne wsadzić 7 pinowe, lub bezpośrednio wlutować przewody z wtyki męskiej przetwornika (bez jej ucinania) do płytki.Plus koszty wysyłek.Najtaniej wychodzi 800 zł za fajne echo, połowa ceny rynkowej. - Ja bym zaryzykował po spełnieniu warunku z softem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Czy w tym ploterze jest opcja radaru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Jest. Tylko trzeba dokupić tą zabawkę Lowrance broadband radar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Szkoda, ze było rozkręcane.Będzie teraz parował ekran...Tak jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Szkoda, ze było rozkręcane.Będzie teraz parował ekran...Tak jak u mnie.Niedbale musiało być skręcone, lub skręcane w wilgotnym środowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Niedbale musiało być skręcone, lub skręcane w wilgotnym środowisku. @Pietruk Porządnie było skręcone i w normalnych domowych warunkach a wilgoci nie mam ;-)temat kilka razy przerabiany. Miałem echosondy, które udało się naprawić i nie parowały a inne tak. Moim zdaniem to loteria i kwestia późniejszego uzytkowania.Jak wrzucisz nagrzane od słonca echo do zimnej,wilgotnej bakisty jest prawie pewne, że zaciągnie do srodka powietrza i bedzie pózniej parować. Wiele sprzętów elektronicznych a także optycznych ma wewnątrz azot by uniknąć kondensacji pary z powietrza.Lowrance od lat stosuje to rozwiązanie- ni to plomba/ zaworek z tyłu wyświetlacza, które na etapie fabrycznym służyło do odpompowania powietrza i nabicia No.W domowych warunkach proces niezbyt łatwy do przeprowadzenia. dla@Ramzes102 mam popsutego Lowrance z którego można by spróbować wykorzystać gniazdo przetwornika. Pytanie: czy warto ładować kasę w ten eksperyment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 @Pietruk Porządnie było skręcone i w normalnych domowych warunkach a wilgoci nie mam ;-)temat kilka razy przerabiany. Miałem echosondy, które udało się naprawić i nie parowały a inne tak. Moim zdaniem to loteria i kwestia późniejszego uzytkowania.Jak wrzucisz nagrzane od słonca echo do zimnej,wilgotnej bakisty jest prawie pewne, że zaciągnie do srodka powietrza i bedzie pózniej parować. Wiele sprzętów elektronicznych a także optycznych ma wewnątrz azot by uniknąć kondensacji pary z powietrza.Lowrance od lat stosuje to rozwiązanie- ni to plomba/ zaworek z tyłu wyświetlacza, które na etapie fabrycznym służyło do odpompowania powietrza i nabicia No.W domowych warunkach proces niezbyt łatwy do przeprowadzenia. dla@Ramzes102 mam popsutego Lowrance z którego można by spróbować wykorzystać gniazdo przetwornika. Pytanie: czy warto ładować kasę w ten eksperyment? Dzięki ale odpuszczam zabawę z przeróbką. Obecnie szukam chętnego na ten ploter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bobo160 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Może ja bym był zainteresowany, posiadam echo HDS 5 gen2. Pomyślałem że takowy ploter do kart batymetrycznych przydałby mi się, nie musiałbym do odczytu dzielić ekranu, poniekąd jak dla mnie i tak już małego.Podaj na PW za jaką kwotę jesteś go odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ramzes102
Czy można użyć ten ploter jako echosondę? Brak jest gniazda do podłączenia sonaru ale jest możliwość wlutowania. Bardzo proszę o wszelkie wskazówki.
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi