nord91 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Jak wytwarzacie swoje wahadłówki?Najbardziej ciekawi mnie etap wybijania wzorów(czym i gdzie można to dostać???) i krępowanie kształtu.Czy używacie past polerskich? Edytowane 25 Marca 2016 przez nord91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Zacznij od tego:http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/nie-wahaj-sie-wahac-czyli-moja-przygoda-z-robi-r234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 http://jerkbait.pl/topic/32097-wahadłówki-pw/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Do krępowania najlepiej zrobić sobie młotek z kulkami od łożyska. Profil nadajesz na kawałku gumy, albo w przygotowanym wcześniej gnieździe (np. kawałku twardego drewna, w którym dłutem wyżłobiło się odpowiedni kształt). Do barwienia jakieś srebro, czarny marker olejny + jakieś lakiery do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Oczywiście do robienia wzorków musisz mieć twardą podstawę,ale do nadawania kształtu najlepsza jest guma,skóra itp.Zdobienia to przede wszystkim farby,oksydy,cynowanie.A narzędzia wiadomo,co wpadnie w rękę,masz nieskończenie wiele możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Właśnie wrzucam na yt film w których omawiam narzędzia do wykonywania wahadeł. Rano powinien być, zapraszam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Obejrzałem. Dla mnie super poradnik. Dzięki niemu, możemy ograniczyć wydatki nie popełniając błędu podczas wyboru odpowiednich narzędzi.Dziękuję i czekam na kolejne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dzięki za pomoc. Mosiężne wahadłówki już wycięte, czekają na dalsze prace 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi