thymalus Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Używał ktoś jako running Amnesię? Jak to się spisuje? Czy warto czy po prostu lepiej grubą żyłkę taką z 40 - 50 lb nawinąć? Muchówka SH śmiganie normalne nad głową. Edytowane 25 Marca 2016 przez thymalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Używałem czarną Amnesię, jak dla mnie zbyt sztywna. Obecnie Vision Flat Shooter i jest ok. Krążek można podzielić na dwie części (2 x 50 m), na pewno znajdzie się chętny kolega. Dobrze chodzi po przelotkach, bez oporu wyrywa się z wody. http://hurch.pl/flat-shooter-p301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Odpuść Amnesię - to niemal zwykła żyłka, która lubi się plątać. Flat shootery jak Vision czy Ken Savada to jest to czego szukasz ;-) Jeśli do cięższego DH od 8/9 w górę to bierz 50 lb - grubszym runningiem przyjemniej się pracuje (nie ucieka z rąk) i masz spory zapas mocy.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Do #9 ale SH i rzuty z nad głowy. Ten Vision jest w różnych "mocach"? Tak sobie chcę pokombinować połowić szczupaki. Pomyślałem, że może obrócę głowice tył na przód.I się zrobi niezła "maczuga" co to z większą muszką nie powinna mieć problemu. I dystansik też powinien by zadowalający. Ale czy to poleci? Trzeba próbować. Coś mi podpowiada, że poleci ale czy zadziała w całości? Głowice okazyjnie wyrwałem. jakiegoś Cortlanda ST kupiłem tanio to będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Do #9 ale SH i rzuty z nad głowy. Ten Vision jest w różnych "mocach"? Tak sobie chcę pokombinować połowić szczupaki. Pomyślałem, że może obrócę głowice tył na przód.I się zrobi niezła "maczuga" co to z większą muszką nie powinna mieć problemu. I dystansik też powinien by zadowalający. Ale czy to poleci? Trzeba próbować. Coś mi podpowiada, że poleci ale czy zadziała w całości? Głowice okazyjnie wyrwałem. jakiegoś Cortlanda ST kupiłem tanio to będę kombinował. Jak pamiętam 35lb oraz 50lb (w Ken Savada dodatkowo 25lb) - ja do SH używam 35lb Visiona i zestaw leci przyjemnie daleko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ja uzywam Varivas Airs 36lb do DH. Kiedys juz byla tu dyskusja na temat runningu mono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Znalazłem tylko o łączeniu runningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Do #9 ale SH i rzuty z nad głowy. Ten Vision jest w różnych "mocach"? Tak sobie chcę pokombinować połowić szczupaki. Pomyślałem, że może obrócę głowice tył na przód.I się zrobi niezła "maczuga" co to z większą muszką nie powinna mieć problemu. I dystansik też powinien by zadowalający. Ale czy to poleci? Trzeba próbować. Coś mi podpowiada, że poleci ale czy zadziała w całości? Głowice okazyjnie wyrwałem. jakiegoś Cortlanda ST kupiłem tanio to będę kombinował. Poleci...choć kurczaki to znacznie lepiej pociągnie skagit dopasowany do kijka 325350/375/400 wedle uznania short lub Standard;-zwykłe głowice rzutowe ST dobre do strimków lub morskich przy optymalnek technice pociągną 10cm włosianke ew 15cm smukłą matukę,a do walki wręcz skagit 15...30 cm-'obrzyn' wydajny jak pepesza w zabudowanym.TPO mnie hałasujące pętelki nie robią-bo głowicy nie wciągam w przelotki(szkoda czasu na wysnuwanie),ale można zintegrować (jak @Peresada). Amnesia Flo Red/Flo Green lepiej widoczna,może być byle nie za cienka min 25 lepiej 30lbs tak jak i morskie żyłki bez pamięci-trzeba rozciągać przed łowieniem.Żyłkowe mniej hamują,flat-y mniej się wyślizgują,ale skutecznie łowić można dowolną nawet rozbiegówką z WF...od #8 maja zwykle mocniejszy 30lbs rdzeń...w braku skagita(lub chęci zakupu ) można go zmajstrować z dwóch skręconych linek(jak pleciony przypon). Robiłem też skrętki z długich głowic linek zintegrowanych-całkiem ciekawa nowa dynamika-można zrobić doświadczenie z dowolna linką włożyć kółko złożyć-skręcić,a potem bez strat rozkręcić. Bariery tylko w głowie. Edytowane 25 Marca 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Znalazłem tylko o łączeniu runningu Zdaje sie, ze rok temu przerabialismy temathttp://jerkbait.pl/topic/55035-rio-running-line-slick-shooter/?hl=%20varivas%20%20airs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi