Skocz do zawartości

Tyle mam - co kupić?

bassy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bassy moja rada jest taka. Na początek kup sprzęt tani bo tak na prawdę jeśli piszesz że jesteś zielony to nie wiadomo czy Ci ta metoda się spodoba i czy opanujesz ją technicznie. Sam widzisz że na tym forum jest wielu fachowców i każdy jeden ma rację (ja również B) :lol: ) Może resztę kasy zainwestować np. w wyprawę do Szwecji z bardziej wprawionymi kolegami (np. z tego forum) gdzie dużo się nauczysz i wyciągniesz wtedy właściwe dla siebie wnioski.

W okresie nauki na polskich łowiskach prawdopodobieństwo, że na ten sprzęt trafisz rybę życia i wtedy to np. węda się złamie jest znikome. Ja też tak zaczynałem od najtańszych wędek i zresztą do dziś mam te kije i ich używam. Zaczynałem od kołowrotka C4 (niezniszczalny) i dobrze leży w ręce (to ważne) C3 jest już dla mojej dłoni ciut za duży. Rozemejer o którym piszesz jest jak najbardziej dobrym kijkiem takim na dłuższe używanie no i cena jest przystępna. Cena za taki zestaw to ok. 500 zeta.

Jak same oznaczenia wskazują te kołowrotki są różnej wielkości.

Aby nie kupować kota w worku należy najpierw obejrzeć w sklepie i poprosić sprzedawcę o założenie na jakikolwiek kij z cynglem w celu analizy czy dobrze leży w ręku. Ja dłonie mam nie za duże dlatego mnie pasują mniejsze multiki.

Ceny podałem w oparciu o różne ogłoszenia między innymi z tego wortalu ew. tutaj http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?board=2.0

Możesz jeszcze poczytać co koledzy z innego portalu proponują: http://www.multiplikator.pl/index.php?option=com_content&amp ;amp ;task=view&id=34&Itemid=40

@Jerzy napisał:na left hand to szansa nie wielka, Ja nie słyszałem, żeby jakikolwiek niski profil ABU był produkowany w wersji lewo ręcznej. Od czasu jak ABu zostało wykupione przez Amerykanów ilośc modeli w wersji lewo recznej maleje.

A jednak z wiadomości które posiadam Revo S i SX ( za wyjątkiem wersji SX z przełożeniem 7:1) będą też na lewą rękę nie wiem jak to będzie z STX

Niskie profile ABU bywają też na lewą:

post-69-1348913230,144_thumb.jpeg