Z Olsztyna Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Chétnie dolacze, mieszkam niedaleko.......Piotrus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grilse Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Tak to ja Tak z ciekawosci na jakim odcinku Deveronu lowiliscie? Rzeka na zdjeciach wyglada calkiem fajnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Lower Netherdale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam!Pink salmon, to najmniejszy z łososi pacyficznych, wchodzący do rzek BC w dużych ilościach w latach nieparzystch.Ze względu na swoja wielkość ok 6-8lb, idelanie wpasowuje się w moja najbardziej ulubiona metode - lekki DHMój "weapon of choice" to switch #5 z głowiącą skagit i tipem t8 bądz t11, krótki przypon 10lb i mucha ( wszystko różowe czy seledynowe bedzie ok)Taki zestaw pozwala łowic bardzo efektywnie, bez zmeczenie ze swietnym zasięgiem i skutecznością.Pinki to łatwe ryby do złowienia, sa agresywne i bardzo silne. #5 gną do korka i odjeżdzają bardzo dynamicznieZabawa jest przednia. Jeżeli bedziecie w BC w 2019 pomiedzy sierpniem a wrześniem popróbujcie bo warto :-)Pozdrówka Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez peresada 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jeżeli bedziecie w BC w 2019 pomiedzy sierpniem a wrześniem popróbujcie bo warto :-) PozdrówkaCzy to jest 'forma' zaproszenia? ;-) Fajne ryby do łowienia bez walki o wynik. Fajna rzeka w tle. tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Peresada, super ze dales sie namowic na podzielenie doswiadczeniami. Licze ze wkrotce dodasz do watku cos na temat wiekszych lososi pacyficznych. Pewnie lada dzien pojawia sie kety i kingi. Bedziesz musial zostawic wykalaczke w domu i zabrac grubszy sprzet nad wode???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Witam!Pink salmon, to najmniejszy z łososi pacyficznych, wchodzący do rzek BC w dużych ilościach w latach nieparzystch.Ze względu na swoja wielkość ok 6-8lb, idelanie wpasowuje się w moja najbardziej ulubiona metode - lekki DHMój "weapon of choice" to switch #5 z głowiącą skagit i tipem t8 bądz t11.Taki zestaw pozwala łowic bardzo efektywnie, bez zmeczenie ze swietnym zasięgiem i skutecznością. PozdrówkaSPEYCASTING bez krytyki. Na tak łatwej wodzie,aź prosi się o midspeya ..do switcha byłoby to jakieś 55' np Rio Switch,Powerspey... Skagit (gruntówka/łatwizna)ze zbieraniem rozbiegówki nuży...ciepłą porą jedynie powodziowa fala,ciasnota lub wichura nieco usprawiedliwiłaby tę prezentację małych wabi. Wystarczy policzyć zmarnowany czas na rozplątanie lub ściąganie rozbiegu w jałowej strefie,by zmotywować się do udoskonalenia techniki podania długiej pętli z lekkiej,powietrznej kotwicy. Do przeanalizowania zainteresowanym postępem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Dla każdego co kto lubi, ja lubię skagit, mam ta metodę dosyć dobrze opanowana i ja lubie. Bez problemu można czymś dłuższym, czemu nie? Poza tym nie bardzo widzę sens kupowania osobne linki/ głowicy dla par pinkow Wysłane z mojego HUAWEI MLA-L03 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zima głęboko-skagit z konieczności.Ciepłe miesiące to longi dla frajdy...jak spróbujesz to polubisz .Ekonomika...taki minimax-minimum słów maximum muzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Darek, ja długim speyem łowiłem w Irlandii - mimo wszystko wolę skagit. Z odpowiednim tipem moża nawet od biedy łowić suchą muchą. Wiem bo próbowałem i nawet jakieś pstrągi na Bow złowiłem.Oczywiście cieżko tu o jakąś super prezentacje i rzut w punkt do zbierającego pstrąga, ale spławiać suche muchy można bez problemu.Pozdrówka Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Lekkie kotwiczenie wodne lub z powietrza to mniejsza siła w wysyłce inaczej się urwie...zero luzu i optymalny kształt pętli,obławianie z minimalnym użyciem rozbiegówki-sama przyjemność."ale jeśli wola taka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Ja zaczynam sezon od skagita i tez nim koncze, jednak lwia czesc sezonu obrabiam scandi ze wzgledu na jego wszechstronnosc. Czesto jeden pool oblawiam na dwa, trzy sposoby, a to wszystko jedna glowica zmieniajac tylko koncowki i muchy. Plytko, gleboko i na koniec Sunray Shadow szybko sciagany pod powierzchnia. Dlugie linki maja swoje zalety, ale tez sporo ograniczen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Materiał warty obejżenia:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=934183556781290&id=100005689620572 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Jak mawiają na Kolskim, dla poddierżenia razgawora... Widać że potomkowie samurajów mają machanie dwuręcznymi kijami we krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Ale to Koreańczycy... Myślisz że samuraje tam zamoczyli i zostawili potomków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Jak ktoś ma skośne oczy i pisze krzaczki to dla mnie jest samuraj..Albo ninja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi