sajdol1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Zwracam się z prośbą do znawców tematu. Poszukuję multika na prawą rękę. Na portalu aukcyjnym wisi abu ambassadeur 5600 C4 RH. Z uwagi na to, że na multiki nigdy nie łowiłem nie wiem czy ten rozmiar będzie dobry na moje łowienie.Chciałbym łowić przynętami od powiedzmy 25-30g. do ok 90 g. Czy ten rozmiar będzie odpowiedni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Multik wytrzyma te zakresy a nawet więcej bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. A czy Twoim zdaniem mógłbym zejść o rozmiar w dół (4600)? Da radę z takimi przynętami i czy np. przynęty z dolnego zakresu wyrzutu latałyby dalej niż z 5600? Edytowane 28 Marca 2016 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 4600 również da radę a przy dobrze ładującym się kiju, zejdziesz pewnie do 15g, Pozostaje kwestia pojemności szpulki do plecionki o micy (i grubości ) właściwej na te 90g? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 BOB dobra uwaga, do ciezszego lowienia plecionka 30-40lb najlepiej taka tradycyjna czyli 'grubsza' i sztywniejsza, no i dobrze by bylo co najmniej 200 metrow miec na szpuli jak sie zdarzy odstrzelic jedna czy dwie przynety z kilkoma metrami linki - na poczatku o to nietrudno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Krótko i zwięźle. O to mi chodziło. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi