Żbiku Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Możecie polecić jakies dobre sprawdzone agrafki najmniejszych rozmiarów do UL i XUL? Oczywiscie najlepiej wiązać linkę bezpośrednio do przynety, ja jednak cenie wygodę i mozliwosc szybkiej wymiany przynety. Mam najmniejsze rozmiary agrafek Dragona, mam rowniez bardzo fajne malutkie agrafki kupione tu na forum. Oba modele niestety po kilku niedużych zaczepach na tyle sie odkształcają (chyba), ze nie idzie ich potem rozpiąć... Zamówiłem na próbę agrafki "ósemki" Spinwala no 22, do tego no 21 i no 20A. Zobaczymy jak sie spiszą. Moze macie jakies inne agrafki warte uwagi? Edytowane 28 Marca 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 ja Spinwal i Dragon.Swoją drogą, w moim UL szybciej szlag trafi plecionkę czy FC niż agrafkę.Jakiej plećki używasz? Ja mam 4 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) W dziale sprzedam ktos wrzuca od czasu do czasu agrafki w paczkach po 10 albo po 50szt. I z tych najmniejszych rozmiarow bardzo mi się sprawdzają ale nie pamietam ktory to kolega. Wieczorem moge wrzucic zdjecie agrafki. U mnie FC 3lb tez pierwszy puszcza Edytowane 28 Marca 2016 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Cześć.Wypróbuj SG micro finesse.Ja ich używałem i nie mogę narzekać.Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Ja kupiłem te z giełdy i jednak okazały się za małe dla mnie. Mogę odstąpić paczkę 50szt.Potwierdzam są solidne. Edytowane 28 Marca 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Agrafki ze zdjecia nr 20-21 nie sprawdzaja sie u mnie najlepiej. Trzeba użyć sporej sily żeby założyć/zdjąć przynętę a po kilku zmianach pojawia sie luz który umozliwia wypadniecie wabika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Te z giełdy wlasnie mam, sa do dupy niestety... Zużyłem juz ok 10szt, w każdej jest to samo - na poczatku ok, po parunastu minutach, 2-3 słaby h zaczepach, agrafki nie idzie rozpiąć... Trzeba ja rozbijać na sile, odcinać i wyrzucać. Albo sie odkształcają jakoś dziwnie albo nie wiem co... To samo jest w Dragonach rozmiar 22. Linkę mam Jiggin Braid 0.06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Decoy Round Snap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 A może Jan-Tex?http://www.pirania-sklep.pl/akcesoria-spinningowe/agrafki-kretliki-kolka-lacznikowe/agrafki/agrafka-strong.htmla tu wersja z krętlikiem :http://www.pirania-sklep.pl/akcesoria-spinningowe/agrafki-kretliki-kolka-lacznikowe/agrafki-z-kretlikiem/agrafka-strong-z-kretlikiem-walcowym.html sam jestem ciekaw tych agrafek,ale jak dobrze pamiętam ktoś wspominał o nich tutaj na forum i je zachwalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Agrafki ze zdjecia nr 20-21 nie sprawdzaja sie u mnie najlepiej. Trzeba użyć sporej sily żeby założyć/zdjąć przynętę a po kilku zmianach pojawia sie luz który umozliwia wypadniecie wabika.Ale wypadł ci kiedyś? Podczas wędkowania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jantex i Decoy sa kształtem takie same jak Dragon czy te z giełdy, boje sie ze bedzie działo sie to samo... Nie macie problemów z ich otwieraniem po godzinie użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 U nas sporo osób chwali agrafki Ular. Najmniejsze opisane jako 10kg. Może warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Zamówiłem na próbę agrafki "ósemki" Spinwala no 22, do tego no 21 i no 20A. Zobaczymy jak sie spiszą. Moze macie jakies inne agrafki warte uwagi? nie wiem co to UL (dla roznych ludzi to rozne rzeczy - dla mnie ul to glowka 2-10g i przyneta 2-5cm).Te spinwale co wymieniles do niczego sie nie nadawly (nie potrafilem na nie nic zalozyc - byly za male i drut za sztywny w stosunku do wielkosci). Jak ktos chce to jak ich nie wyrzucilem to moge oddac swoje za zwrotem za wysylke.Dla mnie kazda agrafka musi umozliwic szybkie zalozenie przynety i wytrzymac szczupaka. Ja teraz do UL uzywam agrafek f-my chyba pontoon21 (tutaj w sklepie prowadzonym przez litwincow jest masa sprzetu tej firmy), ktore wygladaja podobnie jak "tradycyjne" spinwale i maja wielkosc odpowiednia do moich przynet.co ci nie pasuje w spinwalach no 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Problemy są od początku , bo są malutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Ja używam Jan-Texa ,dla mnie super,cieniutkie mikróski. Spinwal robi jako zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Ja kupiłem te z giełdy i jednak okazały się za małe dla mnie. Mogę odstąpić paczkę 50szt.Potwierdzam są solidne.Daj cynk na priv co to za agrafki i w jakiej cenie .. Edytowane 28 Marca 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Polecam Jantex 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Ja również polecam Jantexy. Lepszych nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 To trochę kumoterstwa ; Tomek (Deichkind) ma w swoim sklepiku i agrafki Pontoon i przypony UL Jan-Texuhttp://dobreprzynety.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 a jakie są wymiary tych Jantex'ów w rozmiarze 24 i 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 a jakie są wymiary tych Jantex'ów w rozmiarze 24 i 22Takich nie mam obecnie. Na Wiśle używam 20-stek do kleni a i przyłowów sumowych (ok 85cm) się nie boją. Te 24 są naprawdę malutkie i miałem już problem z zapięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 nie wiem co to UL (dla roznych ludzi to rozne rzeczy - dla mnie ul to glowka 2-10g i przyneta 2-5cm).Te spinwale co wymieniles do niczego sie nie nadawly (nie potrafilem na nie nic zalozyc - byly za male i drut za sztywny w stosunku do wielkosci). Jak ktos chce to jak ich nie wyrzucilem to moge oddac swoje za zwrotem za wysylke.Dla mnie kazda agrafka musi umozliwic szybkie zalozenie przynety i wytrzymac szczupaka. Ja teraz do UL uzywam agrafek f-my chyba pontoon21 (tutaj w sklepie prowadzonym przez litwincow jest masa sprzetu tej firmy), ktore wygladaja podobnie jak "tradycyjne" spinwale i maja wielkosc odpowiednia do moich przynet.co ci nie pasuje w spinwalach no 18?Ja używam główek 1-4g i gumek 2-3cm. Agrafka no 18 jest zdecydowanie za duża do moich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jak ktos chce to jak ich nie wyrzucilem to moge oddac swoje za zwrotem za wysylke.Napisz ile i jakich modeli masz i ja bym przygarnął. Dogadamy się na priv. Co do samego tematu, to do lekkiego łowienia, gdzie linka jest 3-5lb to agrafki Spinwala nr 20 wystarczą. Problem jest wtedy, gdy oczko przynęty lub haka jest ze zbyt grubego drutu lub samo oczko jest stosunkowo małe, wtedy ciężko przełożyć agrafkę. Co do agrafek Dragona - wystarczy wziąć numer większe i nie będą sie tak bardzo deformować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Takich nie mam obecnie. Na Wiśle używam 20-stek do kleni a i przyłowów sumowych (ok 85cm) się nie boją. Te 24 są naprawdę malutkie i miałem już problem z zapięciem.A jak, z wytrzymałością węzła, na tym cieniuśkim krętliczku? Nie ukrywam, mam pewne problemy. Przypuszczam, że powinienem wiązać inaczej, niż zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supelveda Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 no.20A używam ich przy łowieniu kleni,jazi,pstragów. Nie ma z nimi najmniejszego problemu.Dobrze się zapina trzymają wabik nawet wielokrotne użycie.Jak ktoś na hama zapina i rozgina oczko to się nie zdziwie że się luzuje ale przy normalnym wślizgowym zapięciu nie ma z nimi najmniejszego problemu.Do połowu tych ryb również polecam rozmiar 20 z DORADO z innym systemem zapięcia jak komuś przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi