Żbiku Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Podpasowały mi agrafki Jantex Mikro, zakupiłem dla zapasu kilka paczek, jak również "standardowych" agrafek Jantexa rozmiar 24 (tych jeszcze nie używałem, bo cały czas używam Mikro ) Mikro Jantexa są zdecydowanie lepsze niż bliźniaczo wykonane Spinwal, w które nie mogę wpiąć główki (mają bardzo mocny "ścisk" i nie mogę oczkiem mikrogłówki rozchylić ramienia agrafki, aby ją wpiąć) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Nie chciałem tworzyć nowego tematu to podepnę się tutaj skoro widzę że jest sporo informacji o przyponach,agrafkach jan-tex.. Pytam się o co chodzi i za co są tak zachwalane te przypony ??? Kupilem ostatnio do 2.5 kg kilka z mikro spinką czy wsuwką zwał jak zwał jak i z agrafką i pękają jak cholera. Tzn. Chodzi o sam materiał z którego wykonany jest przypon, same agrafki trzymają i są ok, nawet te najmniejsze. Poza tym dostałem informację że te do 2.5 kg zostały wycofane i teraz najcieńsze są do 3 kg i są rzeczywiście trochę grubsze i tych jeszcze nie testowałem. Spójrzcie co mi zostało po zaczepach: Trochę nie tak nieprawdaż ? Przy plecionce 0.4??? Edytowane 1 Maja 2016 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Skoro sa wycofywane...blad w sztuce, nikt nie idzie w zaparte, ze wina wedkarza. Zdaje sie, ze byl juz problem przyponow innego producenta, nie pamietam jedynie, jak zachowala sie firma na de ???? Uzywam agrafek Odoleckiego od 24 do 20, sa bardzo dobre, chociaz te najmniejsze sprawiaja klopoty ludziom ze slabszym wzrokiem i wiekszymi raczkami. Przypony takze sa na pewno duzo lepsze od typowej masowki, no i nie trzeba wymieniac agrafek, co czynilem prawie zawsze ???? Szkoda, ze rozmiary od 18 nie sa oksydowane... Edytowane 1 Maja 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Potestuje te nowe do 3 kg. Zobaczymy. Jak będzie to samo to odpuszczę i zostanę przy spinwalu. Co do najmniejszych agrafek to jest masakra, tzn. rzeczywiście te najmniejsze są dla tych którzy mają marne dłonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Używam od dawna agrafek Jan-tex. Mikro i rozm. 22 .Sprawdzone.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Też używam 22.Póki co,bez zastrzeżeń ;-) Edytowane 6 Maja 2016 przez Jammaey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ja uzywam 24,22 i micro i bardzo sobie chwale. A co do przyponow to moze miales jakies wadliwe egzemplarze, ja uzywam tych 2,5kg a nawet tych 1,5kg i wlasnie na te cienkie na plecionce 0,2PE wyciagalem szczupaka 75cm, bolenia 74 czy sumka 78 i wszystko wytrzymalo, takze ja sobie chwale te przyponiki. A co do agrafek to tez nie spotkalem lepszych od jantexu stosunek wielkosci do mocy jest baaardzo dobry! Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Przemierzając otchłanie internetu dotarłem do samego końca i natrafiłem na takie ustrojstwo. Jak się ma Jan-Tex do tego czegoś? Natrafił ktoś z Was cuś takiego u naszych sprzedawców? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Mi tez sie nie zdarzyło urwać przyponiku Jantexa 2.5kg. Moze faktycznie jakaś "lewa" partia sie trafiła. Odnosnie agrafek, to wersja micro sprawdza mi sie w XUL bardzo dobrze. "Standardowe" agrafki w najmniejszych rozmiarach maja u mnie zawsze ten sam problem - po kilku rybach/zaczepach nie idzie ich rozpiąć. Nie wiem co sie dzieje, czy sie zniekształcają, czy nie umiem ich rozpiąć, czy co. Ogólnie jest tak, ze jak naciskam na koniec agrafki, aby zagięcie zeszło z poprzeczki, to końcówka ramienia agrafki wciskana jest jakby do wnętrza agrafki, a pomimo to zagięty koniec tej koncówki nie chce sie odhaczyć z poprzeczki. Wprawdzie napisałem to bardzo dziwnie ale myśle, ze wiadomo o co chodzi. Wyglada na to, ze te agrafki sie deformują minimalnie podczas pracy i przez to wlasnie nie idzie odpiąć haczyka koncówki z poprzeczki agrafki. Dlatego te najmniejsze to u mnie mikro "wsuwki" Jantexa. Wieksze agrafki nie maja tego problemu ale tu wybór jest przeogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Mi tez sie nie zdarzyło urwać przyponiku Jantexa 2.5kg. Moze faktycznie jakaś "lewa" partia sie trafiła. Odnosnie agrafek, to wersja micro sprawdza mi sie w XUL bardzo dobrze. "Standardowe" agrafki w najmniejszych rozmiarach maja u mnie zawsze ten sam problem - po kilku rybach/zaczepach nie idzie ich rozpiąć. Nie wiem co sie dzieje, czy sie zniekształcają, czy nie umiem ich rozpiąć, czy co. Ogólnie jest tak, ze jak naciskam na koniec agrafki, aby zagięcie zeszło z poprzeczki, to końcówka ramienia agrafki wciskana jest jakby do wnętrza agrafki, a pomimo to zagięty koniec tej koncówki nie chce sie odhaczyć z poprzeczki. Wprawdzie napisałem to bardzo dziwnie ale myśle, ze wiadomo o co chodzi. Wyglada na to, ze te agrafki sie deformują minimalnie podczas pracy i przez to wlasnie nie idzie odpiąć haczyka koncówki z poprzeczki agrafki. Dlatego te najmniejsze to u mnie mikro "wsuwki" Jantexa. Wieksze agrafki nie maja tego problemu ale tu wybór jest przeogromny. Tak i można je zapiąć i rozpiąć grubymi paluchami , a inne już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Ma ktoś może namiary na Jan-tex(Igor Odolecki) inne niż numer z opakowan ? Nie ma mnie w kraju i rozmowa kosztowalaby zarowno mnie jak i jego a potrzebuje zrobić zamówienie na jego mikruski. Ma ktoś może jego adres e-mail ? Edytowane 3 Października 2016 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Slyszalem w sklepie, ze jest problem z dostepnoscia agrafek jantexowych. I dlaczego Odoleckiego mialaby kosztowac rozmowa z Toba? ???? Edytowane 3 Października 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Bylem pewny ze jak dzwonie ze stanow do polski to placi zarowno dzwoniacy jak i odbiorca ale teraz to sam nie wiem... musze poszperac na ten temat w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Normalnie sredniowiecze macie w tych Stanach ???? Wracajac do agrafek - moj sklep nie moze sie doprosic, jakas przerwa produkcyjna czy cus. Dziwne, bo przypony, krecone przeciez z uzyciem tych wlasnie agrafek, dostepne sa od reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Przemierzając otchłanie internetu dotarłem do samego końca i natrafiłem na takie ustrojstwo. Jak się ma Jan-Tex do tego czegoś? Natrafił ktoś z Was cuś takiego u naszych sprzedawców?Bez_tytułu_1.jpgBardzo dobry produkt. Lepsze od Jan-texa i Spinwala.Zerówki i jedynki są rewelacyjne.Wykonanie i moc OK.U nas niestety trudne do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paździoch Marjan Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Odkopując, bo mi w sklepie powiedzieli, że na JanTex'y mikro szans już nigdy nie będzie, jakie polecacie alternatywy (JanTexy mikro stosowałem do tej pory do mormyszingu i główek 1g max)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Na ten moment nie znam nic lepszego od micro agrafek od Water Kinga. Są na prawdę bardzo małe, z cieniutkiego drucika (ale z nanofilem 0,08, czyli nie jakąś skrajną niteczką, nigdy nie miałem przypadku, żeby się rozgięła). W Warszawie do kupienia na pewno w CW na Spójni. Edytowane 22 Maja 2018 przez Miko89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Ja polecam kolegę z naszego forum http://jerkbait.pl/user/58477-dariusz-lipka/ przypony wolframowe do 2,5 kg bajka nie pękają po kilkunastu szczupaczkach. Agrafki również polecam mam rozmiar 7 i 8 mm o ile się nie mylę, czyli porównując do jan-texa rozmiar 22 coś koło tego. Są dość miękkie i fajnie się je zapina jak i rozpina. Edytowane 23 Maja 2018 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Czy mają dużą tendencję do skręcania się po holu, lub zaczepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Polecam Intech Drop Snap rozmiar 000 odpowiada rozmiarowi Jan-Tex 24 ale są i mniejsze 0000.Moim zdaniem są lepsze od Jan-Tex bo są wykonane z bardziej sprężystego drutu i nie odkształcają się po kilku zmianach przynęty jak te w rozmiarze 24 od Jan-Tex które trzeba często podginać.Przykładowy link: http://www.pirania-sklep.pl/akcesoria-spinningowe/agrafki-kretliki-kolka-lacznikowe/agrafki/drop-snap.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Polecam Intech Drop Snap rozmiar 000 odpowiada rozmiarowi Jan-Tex 24 ale są i mniejsze 0000.Moim zdaniem są lepsze od Jan-Tex bo są wykonane z bardziej sprężystego drutu i nie odkształcają się po kilku zmianach przynęty jak te w rozmiarze 24 od Jan-Tex które trzeba często podginać.Przykładowy link: http://www.pirania-sklep.pl/akcesoria-spinningowe/agrafki-kretliki-kolka-lacznikowe/agrafki/drop-snap.html A jak się mają te opisane jaki XXS Micro snap do tych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Te micro snap od Intecha są z bardzo cienkiego drutu i mega małe co jest prawie że nie możliwe w zapięciu bez pincety. Ja używam Drop Snap 0000 są z grubszego drutu niż Micro Snap więcej zniosą no i rozmiar 0000 jest mniejszy od Jan-Tex 24 ale zapinana się bezproblemowo. Wieczorem wrzucę fotki tych INTECH w porównaniu do Jan-Tex Edytowane 23 Maja 2018 przez adriano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Jeżeli Alexspin to do mnie pytanie. To wiadomo jeżeli szczupak przywali trochę wyżej czy coś to wiadomo skreci się. Ja jestem zadowolony bo wcześniej miałem Jan texa do 2,5 kg i mi potrafił pękać na małym szczupaczku. Jeżeli mam przypon trochę skręcony czy mocniej podgrzewam zapalniczka na szybko i wygląda o wiele prościej.Dodatkowo zauważyłem że po szczupakach nie strzepi się wcale lub może minimalnie.Ogólnie polecam wyroby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Fotki które obiecałem.To są moje najmniejsze agrafki które mam.Najlepsze jak dla mnie to Drop Snap 0000 (8kg).Zapięcie tej najmniejszej w palcach jest niemożliwe. Kolejność na papierze jak na fotce w oryginalnych opakowaniach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Dzięki Bartoszu za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi