Skocz do zawartości

Kotwice bezzadziorowe.

Zbyszek_z2

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Odkopuję temat.

Zamierzam pozmieniać kotwice w woblerach na bezzadziorowe z przyczyn kilku. Poproszę o poradę, jakich kotwic szukać, dotychczas nie zmieniałem kotwic ale już czas. Jacy producenci? Modele? 

Zależy mi na dobrych kotwicach do małych woblerów. Będę przezbrajał przynęty od smużaków do max 5 cm. 

Są jeszcze Gamakatsu ale w Polsce chyba nikt ich nie oferuje oraz VMC tańsze i dostępne w PL. Ja się ratuję hakami od Stepanowa takimi co nie trzeba kółka łącznikowego dawać.

Wracając do kotwic Owner to Owner drogo ale warto.

• Like 1

Odkopuję temat.

Zamierzam pozmieniać kotwice w woblerach na bezzadziorowe z przyczyn kilku. Poproszę o poradę, jakich kotwic szukać, dotychczas nie zmieniałem kotwic ale już czas. Jacy producenci? Modele? 

Zależy mi na dobrych kotwicach do małych woblerów. Będę przezbrajał przynęty od smużaków do max 5 cm. 

Może Owner ST-11 UL? Mają tak mały zadziorek, że wystarczy dogiąć go delikatnie i praktycznie znika. Do smużaków i małych wobków ideał.

Może Owner ST-11 UL? Mają tak mały zadziorek, że wystarczy dogiąć go delikatnie i praktycznie znika. Do smużaków i małych wobków ideał.

Też się nad nimi zastanawiałem ale mój pogląd na sprawę jest taki że jak jest zadzior to ma zostać.  :P

Na pewno też je przetestuję, bo wyglądają bardzo atrakcyjnie. Zamówiłem puki co Ownery stbl 15 BC, czyli te cieńsze bezzadziory. 

• 2 lata później...

Miałem ze 2-3 razy taki test z muchami - jak nie chciało mi się przenosić z miejsca na miejsce na zaczepie, tylko w palcach  :) . Na szczęście, ponieważ na nokillach wymóg jest bezzadziorowych lub dogiętych, to od dłuższego czasu tylko na bezzadziorach mam muchy. Przy spinie, odpukać, na razie nic porządnie się nie wbiło - i niech tak zostanie  :) .