Skocz do zawartości

Zapytanie do strugaczy woblerow

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

kurczę mija 8 dni od hasła kto zrobi Shada a Paweł zapodaje gotowe prototypy które za kolejne 2 dni będą posiadały lepsze cechy użytkowe od oryginału bo Pan Paweł usiądzie, pomyśli i zaraz jego wizje przemienią się w produkt!!! Szacunek i czekam na jakiś projekt np. wobler/jerk edycja jerkbait :mellow:

Kurczę tak mnie to nakręca żeby samemu zejść do piwnicy i podłubać...ach niestety mam teraz kilka ważniejszych spraw i dłubanie niestety musi poczekać :angry:

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Pewnie troszkę zejdą . :mellow: To są woby tonące zatem głębokość ich pracy będzie uzależniona od długości linki . Można też będzie opuścić woba na luźnej lince i zacząć trolowanie od glębszej warstwy wody . Jak robiłem testy z mostu to i tak musiałem kij unosić do góry abym widział wobki pod powierzchnią wody bo ładnie się wcinały . Wystarczy sobie wyobrazić , że stałem ładnych kilka metrów nad lustrem wody , kąt linki był stosunkowo duży a wobki ciągnęły pod wodę . No niestety teraz nie mam gdzie sprawdzić co one wyprawiają .

Pawel,

faktycznie pracochlonne te fakturki skory ktore zafundoales tym 12tkom.

wygladaja ciekawie a drobniejsza praca tez bardzo dobrze brzmi

doceniam kunsztownosc pracy, ale dla mnie kolorystyka...to pozostawiam Twojemu kunsztowi - moje ryby i tak ich nie widza oczami przed braniem :D

• 5 tygodni później...

Czyniac wstepne podsumowanie otwartego przeze mnie watku o tych szadach 12tkach chcialbym zapowiedziec informacje z testow polowych jakie odbeda sie juz w marcu.

2 woblery sa w drodze do mnie.

Potestuje, podziele sie wrazeniami B)

Dziekuje za gotowosc do pomocy!

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Maly update w tym watku :

woblery dotarly, wygladaja naprawde obiecujaco. Szczegolnie dobre wrazenie na suchu robi czarnuch.

Juz zostaly wyposazone w kolka i kotwice adekwatne do przewidzianych zdobyczy B)

Wiesci z pola walki juz w przyszlym miesiacu!

pozdrawiam

Jak teraz podobają się wobaski ? :mellow:

http://images40.fotosik.pl/466/e01c0f8686033835med.jpg

http://images40.fotosik.pl/466/bfefdee833c50d5bmed.jpg

Pawle jesteś genialny :D

Ten Shad Rap jest najlepszym z moich killerków na irlandzkie szczupaki. Kolor jaki używałem to przede wszystkim goldfish. Wobler ten miał przez sezon 2009 i 2010 większy przebieg szczupaków niż chyba wszystkie pozostałe wobki w moich pudłach a posiadam kilkadziesiąt rapali, salmo, hybryda wobller itp.

Mam takie pytanie, czy masz jeszcze takie 12-tki? Z chęcią bym od Ciebie odkupił. A jakby była możliwość to bym nawet taką 15-tkę łyknął :D

Pozdrawiam Maciej

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/p/s3/1277896237.jpg

No tak , pewnie za jakąś chwilę ktoś będzie chciał shada dwudziestkę :lol: . Na razie nie mam żadnych zapasów dwunastek . Muszę zrobić 2 pod skórę i jeszcze 2 dwunastki w folii alu . O piętnastkach jeszcze nie myślałem ale wszystko do zrobienia jest możliwe , tylko trzeba czasu a mam go niewiele . Teraz skupiam się nad pewnym szczupaczkiem :mellow: .

Prawdę mówiąc Shad dwudziecha brzmi słodko :mellow: im większa przynęta tym lepsza :mellow: ja dopiero 20-go lutego wracam do Irlandii do mojego warsztatu w apartamencie i bede mógł coś postrugać ;) no ale wtedy w końcu będę miał dobry lakier, impregnat itp.

Pozdrawiam Maciej