PaNeK Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Cześć i czołem. Mam do was drodzy koledzy ogromną prośbę, w sierpniu przeprowadzam się do Trójmiasta, od którego mieszkam jedyne 600 km. Nie mam na miejscu znajomych, ani rodziny co będzie znacznie utrudniać poszukiwania tymczasowego lokum. Stąd też chciał bym prosić abyście w miarę możliwości nadstawili uszu po rodzinie i znajomych, może znajdzie się w te pare miesięcy ktoś kto w uczciwej cenie będzie chciał wynająć mieszkanie dwóm zaufanym osobom ( ja + narzeczona ), na dłuższy okres czasu ( od 6 do 24 miesięcy ). Biorę pod uwagę głównie Gdański i Sopot, ale Gdynia w braku szczęścia też będzie ok. Bardzo pomocne będą wszelkie wasze wskazówki dotyczące dzielnic w których powinienem szukać, przez wzgląd na dobre połączenia komunikacji trójmiejskiej (głównie Gdańsk - Sopot) lub inne aspekty, które powinienem brać pod uwagę.Mam nadzieję, że moderatorzy nie usuną tej mojej małej prywaty, za co z góry dziękujęKarol 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Wybór dzielnicy zależeć bedzie od tego, gdzie będziesz pracować. Dobre połączenie (skm+ztm) mają:- Wrzeszcz- zaspa- Przymorze- Oliwa- Śródmieście Bez skm i tramwajow, spore korki(jak na 3-miasto) ale nadal w miarę blisko centrum:- Osowa- Morena Tramwaje + autobusy, bez skm:- Orunia - Brzezno Unikaj lokalizacji blisko Szadółek, smród od spalarni śmieci i daleko od centrum. Co do mieszkań to musisz się szybko decydować, miałem okazję kilka razy wynajmować mieszkanie i jeśli jest dobra oferta to telefon dzwoni kilka minut po wrzuceniu oferty do sieci.Tutaj szukaj mieszkania do wynajecia:www.trojmiasto.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dzięki wielkie, bardzo pomocna informacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Potwierdzam słowa Kacpra. Trzymaj się z dala od górnego tarasu (nad obwodnicą), jak np Osowa. Cholernie długi dojazd. Ewentualnie można skorzystać z PKMki. Ja mieszkam od wielu lat na Morenie. Kiedyś w zasadzie wioska, teraz stało się praktycznie centrum. Mi jest wygodnie. Do rodziny, do pracy, do obwodnicy. Większość stare budownictwo, ale za to osiedle już zalesione i gotowe, a nie sam beton jak na większości nowych. Zaspa ma wyższe opłaty niż Morena to pamiętam. Jak masz jakieś konkretne pytania to wal na priv. W sumie u nas w domu jest do wynajęcia kawalerka, którą można przerobić na 2 pokoje... ale to wszystko do dogadania Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi