Tomek1959 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zastanawiam się nad kupnem kołowrotka Pflueger Supreme XT. Czy kt?łryś z koleg?łw u?źywa cos takiego? Chcę wiedzieć, jak nawija plecionkę np. PP 0,15. Taki sam napęd ma starszy Supreme lub Shakespeare Supreme. Ze schematu wynika, ?źe posuw szpuli jest na krzywce, a nie na wałku krzy?źowym i tego się trochę obawiam. Dlatego rozwa?źam ten lub Stradic F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 U?źywam od 2 lat Shakespeare Supreme 30 do łowienia pstrąg?łw,kołowrotek ma dwie wady.Pierwsza to płytko osadzony klip do zaczepiania zyłki,podczas wiatru sama ?źyłka potrafi się o niego zaczepic .Druga wada to lakier kolowrotka,wyciera się w miejscach gdzie dotykamy ręką w czasie łowienia.Og?łlnie kołowrotek jest solidnie zrobiony,zero luz?łw na rotorze i korbce, kt?łra jest wkręcana na gwint.Co do plecionki to nigdy nie łowiłem tym kolowrotkiem i z ciekawości nawinąłem 0,20 Spiderwire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1959 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Dziękuję, fajne zdjęcie. Aero Wrap II to to jednak nie jest. Ciekawe, czy plecionkę 0,12 nawinie lepiej czy gorzej. Mo?źe ktoś ju?ź ma najnowszy Supreme XT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Pletki nie nawijałem ale ?źyłkę 0,22mm nawija tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1959 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wygląda nieźle, ciekawe jak byłoby z plecionką 0,12-0,14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi