Skocz do zawartości
  • 0

Fotele do łodzi i pontonów

Przemek

Pytanie

Witam.

Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).

Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.

Dziękuję i pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc!

A teraz jeszcze jedno pytanie...jak się je montuje? Wkręty klej?

Jeśli klej to jaki? Kleju (dobrego) będę potrzebował do montażu knag i rolki kotwicy na burcie.

Pozdrawiam.

a jaką Ty masz łódz że chcesz na klej montować rolkę i knagi?,co do fotelika to jeszcze nie wiem jeśli to ma być obrotowy to powinien byc na jakiejś tulei rolce wpuszczanej w ławke jak bedziesz kupował myśle że będzie jakaś instrukcja

pozdrawiam

• 0

Panowie mam takie pytanie jaka jest mniej więcej długość oparcia tych krzesełek, nie ukrywam że chciałbym sobie kupić takie a wydaje mi się że te oparcia kończą się 20 cm. nad ... gumką od majtek :D aha i czy można gdzieś kupić takie krzesełko obracane o 360 stopni ?.

Pozdrawiam

• 0

widze ze tutaj latwiej otrzymac odpowiedzi nt tych krzesel niz przez telefon/mailem z raven'a... (probowalem obu 2x na maile nawet sp*aj nie odpisali)

hmm 40 cm to bedzie jakies 20cm nad gumka do majtek

czy na tych plastikowych mozna sie wygodnie oprzec wazac 100+?

i ile takie krzaslo wazy (do wysylki pewnie wazne).

zreszta poprostu opisy na stronie wolaja o pomste do nieba

np czym sie rozni boat chair plastic +boat chair cushion

od boat chair set? i czy one sa wieksze/wytrzymalsze niz te zielone za 9 dych?

• Like 1

• 0

To ze masz tu informacje to przypadek że mieszkając blisko sklepu w ten sam sposób pomagałem koledze z gdańska a i sam jestem tym zainteresowany.Co do Twoich np. to jest to ten sam towar tylko w rozbiciu jest promocja a w komplecie niema taka polityka firmy.Ten zielony jest tej samej wielkości ,ma inny zawias mocowania oparcia -mocniejszy ale nie rozbieralny jak w szarym.Pokrowiec z szarego nie pasuje do zielonego.Jak coś jeszcze to pytaj jutro będę w tym sklepie odebrać zamówiony towar.

Jans

Ps. Co do wygody wyspać się w tym nie wyspisz ale na pewno pewnie oprzesz.Jak chcesz to zmierzę karton i zważę. Chcesz to do Ire wysyłać ?

• 0

super. zmierz mi jak mozesz szerokosc i glebokosc siedzenia tego zielonego i bialego (ps bialem +poduszka jest tansze niz biale z poduszka... moze to sa 2 sztuki? naprawde widac 0 profesjonalizmu)

ps z tego co piszesz to olive green jest mocniejszy niz plastic chair?

moglbys ich tez zapytac, ile kosztowala by wysylka do irl? z grubsza.

pytam bo tutaj sie trzeba ostro rozgladac taki fotel w wedkarskim (cos pomiedzy tym za 180 a tym za 290pln) w kpl z klampami na lawke i talerzem kosztuje 150 euro. Ale jak poszukalem to znalazlem taki jak olive green za 60 euro a to juz wlasnie moze byc blisko ceny z polski z wysylka.

btw zaczynam sie zastanawiac czy sobie nie zaadoptowac jakiegos starego fotela biurowego zmieniajac tapicerke

bo do sterowania lodka i tak musze zrobic tapicerke na tylna lawke (mam lawke w ksztalcie U i na jej boku zwykle siedze jak steruje a fotel docelowo idzie na jedna z lawek po srodku).

• 0

no fajny fotel, ale raczej ciezki i wysylka do irlandii bez sensu.

ale generalnie super bo wyglada na mocny (zawiasy na fotce wygladaja jak metalowe)

musze jeszcze pomyslec, bo wydatkow do lodki masa (kamizelki, uchwyty do wedek etc...) a jak tak sobie pomysle to wedkuje na ogol na stojaco tak czy tak...

niemniej jednak ten fotel to jeden z najlepszych jakie widzialem

podobny tylko z plastikowymi zawiasami w irl kosztuje 120 euro.

Ps jaka dluga masz lodke/ponton i gdzie masz fotel (tyl/przod/srodek)?

• 0

oo tez mialem ochote na skladanke taka by mi do vana weszla

(chyba 2.5m? taka z 3 czesci co w siebie pasuja).

U mnie jest dosyc gleboko wiec siedzi sie ok tylko podparcie plecow i zmiekczenie lawki (do tej pory siadalem na kapoku ;P

bo czasami jak wskakujemy na wode kolo 7-8rano to niemal do zmierzchu siedzimy na lodzi i plecy+zad bola jak diabli...)

jak cos wyslij fotke tutaj albo odpowiedz na pw

• Like 2

• 0

Tak wygląda krzesło.

W stanie rozłożonym widać obrotnice przykręconą do fotela. Plastikowy element przykręcony do drewnianego stelaża jest w zasadzie niepotrzebny, ponieważ stelaż drewniany można na stałe przymocowac do obrotnicy, a metalowe nóżki z krzesła montowane są na śruby 6mm. Żeby całość mieściła się w bagażniku za każdym razem należy odkręcić 4 nakrętki motylkowe, którymi mocuję całóść. Dzięki obrotnicy jestem zawsze wygodnie oparty i mogę spiningować.

post-15-1348915335,288_thumb.jpg

post-15-1348915335,3701_thumb.jpg

• 0

Twoja łódź wygląda na dużą. Jeżeli masz ok 1m między ławką rufową a następną to mój patent się zmieści. Jeżeli mniej to

http://www.cabelas.com/catalog/browse/boating-boat-seats-ped estals-bases/_/N-1100617/Ns-CATEGORY_SEQ_104492880?WT.mc_id= 58000000000380347&WT.srch=1&WT.tsrc=PPC&WT.z_mc_ id1=24304954&rid=20. Dla takich łódek ze stacjoną ławką będzie dobry Boat Seat Swivel Clamp (mam takie coś i działa) lub na ławkę cienką jak na pontonie Cuda Seat Clamp (kolega używa i jest ok). Trzeba tylko uważać z opieraniem się bo komory pontonu uginają się i mozna też wyrwać mocowanie deski. Pooglądaj sobie pomysły amerykańskie bo nie są złe.

• 0

Twoja łódź wygląda na dużą. Jeżeli masz ok 1m między ławką rufową a następną to mój patent się zmieści. Pooglądaj sobie pomysły amerykańskie bo nie są złe.

17 (hmm troszke ponad 5m?)

Nie chodzi o to czy twoj patent sie zmiesci tylko czy bedzie uzyteczny (bo nie chce sie kolanami o nastepna lawke opierac.

boat swivel clamp to dokladnie cos czego szukam -ewentualnie moglbym kupic sam swivel mounting base - takie rzeczy sa w irl.

bardziej mi chodzilo o krzeslo jako takie to twoje mi sie podoba tylo ciutke drogo by wyszlo...

myslalem kiedys rzucic deske miedzy 2 srodkowe lawki i po srodku dac fotel obotowy. Albo przykrecic na stale ta podstawe (tylko tu dylemat czy na ostatniej czy srodkowej lawce)

tylko ja wlasnie z fotelem mam problem bo sie boje, ze plastikowy to polamie po pierwszym energicznym oparciu sie...

Twoj mi sie podoba, ale zas drogo wysylka wyjdzie)