Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Panowie, a czy ktoś używa np do trola po prostu fotela tzw "karpiowego"? Myślałem np. o takim: http://allegro.pl/elektrostatyk-fotel-f5r-wedkarski-karpiowy-i6743650966.html?reco_id=9462ef68-05c4-11e7-b866-023c0ecdcba5&ars_rule_id=201 Kurde, powinno być wygodne łowienie dla pleców, oparcie itd. Raczej przy łowieniu na spinning i bardzo częstym przemieszczaniu się nie zda egzaminu, ale do trollingu chyba jak znalazł...? Ktoś próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Wygodny na pewno i to koniec zalet. Zajmie full.miejsca na detce . Nie obrocisz się. .. zależy co potrzebujesz. Ja wolę na nodze 360st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Adam, a zwykły fotel biurowy? są takie z małym podparciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Wygodny na pewno i to koniec zalet. Zajmie full.miejsca na detce . Nie obrocisz się. .. zależy co potrzebujesz. Ja wolę na nodze 360st No no, spoko tak tylko pytam. Ja np. łowię głównie sam, miejsca mam full. Z tym obracaniem tylko gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Nie wiem , nie używałem . Ja ze wzgledu na to ze za każdym razem składam i rozkłada detke to dążę do tego Aby wszystko było na najprostszych systemach. Zeby niepotrzebne byle klucze (które zaraz gdzieś posieje ) aby było składane i zajmowało jak najmniej miejsca. Powoli zaczyna mi się to udawać do podłączenia silnika nabyłem rozwiązania systemowe remy ( jak przy widlakach) podstawa fotela na stałe w podłodze . Noga gwintowana z dwóch stron jedna wkręcić w fotel druga w podłogę . Echo na ram Mount a w tygodniu będę kleil system borika z relingiem i pozbęde się kabli z podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Panowie jaką musi być długość rury(gniazda) żeby fotel w nią zamocowany był stabilny? Jaka głębokość mają te montowane fabrycznie gniazda w podłodze łódki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 60-90mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Witajcie, zamierzam zamontować do łodzi coś takiego (łódka jest w trakcie produkcji) o ile drugie rozwiązanie jest do ogarnięcia samodzielnie - jedyna rzecz to muszę powiedzieć że chcę wzmocnienie w podłodze to z pierwszym raczej nie da rady samemu :1) http://allegro.pl/noga-fotela-obrotowa-wyjmowana-do-lodki-motorowki-i6699993361.html lub to : 2) http://allegro.pl/obrotowa-noga-fotela-aluminium-do-lodzi-lodka-elk-i6708978232.html Powiedzcie mi jak to wygląda w praktyce z trwałością tych rozwiązań ? Przyznam się że najbardziej pasowało by mi pierwsze rozwiązanie ze względu na możliwy demontaż i wolną przestrzeń, szczególnie podczas rekreacyjnego użytkowania łodzi, natomiast drugi "patent" wydaje się wytrzymalszy ? Jak to wygląda u Was ? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 moze sie myle , ale te dwa rozwiazania roznia sie tylko podstawa , jedna jest wpuszczana a druga nawierzchniowa. jesli masz na tyle miejsca aby wpuscic w podloge to bierz ta. Nie wiem tylko na jakiej zasadzie noga sie trzyma. ona jest na stozku? I moim zdaniem jesli chcesz noge aluminiowa to doloz 100zl i wez z przesuwem. roznica nie duza , ale fajna rzecz. Masz mozliwosc przesuniecia sie w kazda strone , a tym samym zwiekszysz przestrzen na nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 O co chodzi z przesuwem ? Jestem totalnie zielony w tej kwestii.l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Opcja przesuwanego fotela jest fajna i praktyczna jak nam kilka/kilkanaście cm przestrzeni brakuje.Ale jest jedna wada ,jak byle jak będzie przykręcona podstawa do podłogi to na przesuwie robi nam się przeciwwaga .Nie mamy już prostopadłego nacisku na podstawę a przy wadze ,powiedzmy 90-100kg to już jest różnica -IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ja pytam dlatego że Łódź jest budowana, mam 2 tygodnie na wymyślanie , a chcę fotele na łodzi ale najlepiej wyjmowane żeby zostało samo gniazdo w podłodze. Szerokość pokładu po dnie to około 130 cm cm więc nie wąsko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ja pytam dlatego że Łódź jest budowanaKto się tym zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 http://www.pegazus-boats.pl/pegazus_380.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ja pytam dlatego że Łódź jest budowana, mam 2 tygodnie na wymyślanie , a chcę fotele na łodzi ale najlepiej wyjmowane żeby zostało samo gniazdo w podłodze. Szerokość pokładu po dnie to około 130 cm cm więc nie wąsko ...Wigry 355 ma takie rozwiązanie . Podstawa czyli gniazdo w podłodze > stopa od fotela opuszczana/ regulowana> fotel . Mam takie coś , dwa gniazda w podłodze i dwa fotele ,jedno z oparciem składanym a drugie płaskie. Obydwa obracane ale bez przesuwu i wyjmowane z gniazda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Jak ze stabilnością i jakością wykonania. Dla chłopa 90 i 100kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Jak ze stabilnością i jakością wykonania. Dla chłopa 90 i 100kiloSpasowane jest to wszystko dokładnie ,luzów między nogą fotela a gniazdem brak.Jest to minimalny stożek. Czasami nawet jest trudno wyciągnąć z gniazda.Moje 90+ wytrzymało . Fakt łódka nowiutka i tylko kilkanaście wypadów zaliczyła.Tego połączenia , czyli gniazdo> noga fotela( biurowego) raczej bym się nie obawiał . Połączenia gniazda z podłogą łodzi musi być wykonane starannie i perfekcyjnie zamocowane nawet na wyrost . Niedociągnięcia skutkować będą małymi luzami po krótkim czasie a w późniejszym czasie do wyrwania gniazda -IMO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba00 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Jak ja sie pytalem chlopakow co robia mi lodke jakia noge mam wybrac ,to powiedzieli zebym kupil cos firmowego np. Springfield bo pozniej moge zalowac wywalonej kasy w błoto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Czy ktoś orientuje się gdzie dostanę nogi fotela firmy Springfield na terenie naszego rodzimego kraju, na Ebay-u i Cabelasie wiem że posiadają, ale może ktoś się orientuje który z naszych rodzimych sklepów posiada szeroką ofertę sprzedaży tejże firmy. Zależy mi na tym aby podstawa była zamocowana na stałe, ale zarazem noga która jest mocowana nie była wpuszczana pod pokład tylko mocowana nawierzchniowo. Szukam podobnych rozwiązań - : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Pozostaje Ci tylko import z USA Ja sobie sprowadziłem:https://www.amazon.com/SPRINGFIELD-MARINE-SPM-1615431-KINGPIN/dp/B00FM6VVU0/ref=sr_1_64?ie=UTF8&qid=1489390902&sr=8-64&keywords=Springfield+kingpini będę testował w maju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Tutaj masz wyroby firmy ,które Cię interesują zadzwoń i dopytaj: http://www.aqua-sport.com.pl/category/14-fotele-i-stoly-nogi-fotela 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Cabage a nie możesz sobie tego zrobić w jakimś warsztacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Zamówiłem łódź i mam czas na zastanowienie i wybranie czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Takie spawane gniazdo z kwasowki będzie równie dobre o ile nie lepsze od oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) jesli ma byc na stale nie demontowane zbyt czesto to mozna to wyrzezbic za pare zl , 25x25m blacha 5mm do tego 2 mufki fi50 + kawalek rury z gwintem i noga jest nie do zlamania. jak masz znajomego slusarza tj 15 min roboty materialy z 50zl Edytowane 13 Marca 2017 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi