Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Wszystko super,ale musi to też jakoś wyglądać przy takiej krypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Więc zrób to z kwasowki albo grubego aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 No to jak masz wypas krype, to nie kombinuj, zamów nogę gotowa i zapomnij o problemie . Każdy zakup boli , ale satysfakcja gwarantowana a to chyba najwazniejsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Wszystko super,ale musi to też jakoś wyglądać przy takiej krypie Uważam takie rozwiązania z 5cm kikutem w dnie łodzi za niebezpieczne. Zamontuj fotel z nogą na stałe lub szukaj czegoś co będzie schowane na równi z podłogą lub będzie nieznacznie wystawać. U mnie noga zamontowana jest na stałe i nie wyciągam z niej fotela, nawet na czas transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tylko ze kikut albo musi wystawać albo być wpuszczony w dno lodzi . Innej opcji nie ma. Jak się siedzi i siła działa w dół to ok ale jak buja to coś to musi trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Przy opcji wpuszczanej dodatkowo woda będzie dostawać się pod pokład. Dlatego najlepsza będzie niewyjmowalna noga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Przy opcji wpuszczanej dodatkowo woda będzie dostawać się pod pokład. Dlatego najlepsza będzie niewyjmowalna noga.Mam wpuszczany w podłogę i po deszczu albo myciu woda zostaje więc jest szczelne.A poza tym mam i pewnie w innych dwuskorupkach powinien być korek spustowy pomiędzy skorupami . A wracając do wystającego gniazda to zależy pewnie gdzie będzie ono zamontowane. Jak mamy np. łódkę z kierownicą a w niej owiewkę powiedzmy z boku pokładu i zawsze będzie tam fotel sternika to ok ,może być .Bo nawet po wyciągnięciu fotela to w tym narożniku wywinąć orła będzie trudno. Ale taka łódka która ma na środku dwa gniazda to w przypadku wędkowania w pojedynkę wyjmujemy jedno z foteli aby mieć więcej miejsca i takie wystające gniazdo nie jest wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Mam wpuszczany w podłogę i po deszczu albo myciu woda zostaje więc jest szczelne.A poza tym mam i pewnie w innych dwuskorupkach powinien być korek spustowy pomiędzy skorupami . A wracając do wystającego gniazda to zależy pewnie gdzie będzie ono zamontowane. Jak mamy np. łódkę z kierownicą a w niej owiewkę powiedzmy z boku pokładu i zawsze będzie tam fotel sternika to ok ,może być .Bo nawet po wyciągnięciu fotela to w tym narożniku wywinąć orła będzie trudno. Ale taka łódka która ma na środku dwa gniazda to w przypadku wędkowania w pojedynkę wyjmujemy jedno z foteli aby mieć więcej miejsca i takie wystające gniazdo nie jest wskazane.Gorzej jak masz tam piankę. Pewnie różne są konstrukcje. Ja spotkałem się tylko z takimi konstrukcjami gniazd. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Marca 2017 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Gorzej jak masz tam piankę. Pewnie różne są konstrukcje. Ja spotkałem się tylko z takimi konstrukcjami gniazd. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu TapatalkaKilka godzin leżałem z wyciągniętymi łapami w różnorakich pozycjach aby przeciągnąć wiązkę kabli do przetwornika miedzy skorupami i widziałem wszystko ale pianki ni ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Kilka godzin leżałem z wyciągniętymi łapami w różnorakich pozycjach aby przeciągnąć wiązkę kabli do przetwornika miedzy skorupami i widziałem wszystko ale pianki ni ma .Dobra konstrukcja! Sztywność dzięki skorupom a nie piance pomiędzy nimi! Edytowane 14 Marca 2017 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek_C Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Fotel w gnieździe można w łatwy sposób zablokować - śruba dociskowa, dla pewności zakontrowana. Może komuś przyda się moje rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pluton Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Fotel w gnieździe można w łatwy sposób zablokować - śruba dociskowa, dla pewności zakontrowana. Może komuś przyda się moje rozwiązanie... Dwa pytanka1. Jakie są wymiary użytych przez Ciebie rurek ( średnica i grubość ścianek) oraz grubość podstawy?2. Czym kleiłeś podstawę do dna łódki i czy nadal trzyma?Myślałem o takim samym rozwiązaniu przy łódce, którą przez cały sezon mam zacumowaną na ulubionym jeziorze. Siedzisko niestety nie może być zamontowane na stałe, bo pewnie długo bym się nim nie nacieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ja bym dał po szerokości łódki gruba sklejke o do tego dopiero podstawę . Jestem w trakcie robienia tego u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek_C Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Dwa pytanka1. Jakie są wymiary użytych przez Ciebie rurek ( średnica i grubość ścianek) oraz grubość podstawy?2. Czym kleiłeś podstawę do dna łódki i czy nadal trzyma?Myślałem o takim samym rozwiązaniu przy łódce, którą przez cały sezon mam zacumowaną na ulubionym jeziorze. Siedzisko niestety nie może być zamontowane na stałe, bo pewnie długo bym się nim nie nacieszył. Jak się nie mylę, to w podstawie jest 42,4x2,6, a siedzisko to 35x2. Flansza podstawy 5mm grubości, wszystko jest z kwasiaka. Podstawę przykleiłem klejem Den Braven Stalowy Mocny. Tu trochę opisałem perypetie z siedziskami na łódce http://jerkbait.pl/topic/35797-tuning-przy-łódce-akcesoria-i-inne/page-3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Tutaj jest pełen wybór: https://www.mybait.de/bootszubehoer/stuehle-zubehoer/ Polecam też niemieckiego e-baya - fotele zaczynają się od 38 euro: http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xbootsstuhl.TRS0&_nkw=bootsstuhl&_sacat=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Koledzy, noga obrotowa do pontonu - podłoga deska. Przerabiał ktoś z Was temat? Do tego chcę fotel http://allegro.pl/fotel-skladany-do-lodzi-motorowka-jacht-lodz-i6764751756.html Sztuk 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ten fotel w market Jula jest sporo tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Posiadam ten fotel wygodny jest. Ale jest duzy i mało miejsca na nogi. Dwa ze ciężki jeśli za każdym razem się składasz rozkładasz .jak na detke i komfortowo to wziął bym mniejszy + przesow fotela daje to około 20cm więcej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 womaly23: Wiem, już mi kolega dał namiar. siarq: Ponton mam duży bo 4m i fotele będa na stałe, np. na takim teleskopie: http://allegro.pl/noga-do-fotela-teleskopowa-48-64-cm-55262-i6741697663.html Co oznacza że mało miejsca na nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Koledzy, noga obrotowa do pontonu - podłoga deska. Przerabiał ktoś z Was temat? Do tego chcę fotel http://allegro.pl/fotel-skladany-do-lodzi-motorowka-jacht-lodz-i6764751756.html Sztuk 3 Tutaj masz wybór w dobrych cenach transport gratis:https://www.vidaxl.pl/catalogsearch/result/?q=fotel+do+%C5%82odzi Tutaj nogi do wyboru :https://zefir.sklep.pl/pl/szukaj?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=noga+do+fotela.&submit_search=Szukaj Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Chodzi o to , ze jak sie na tym fotelu obrocisz twarza w strone balona , to kolana , stopy masz bardzo blisko balona co jest niewygodne. jak sie obrocisz twarza do pawezy czy dziobu tj ok, bo mozesz nogi rozporstowac itp. z tad tez mowie o przesuwie fotela. cofniesz sie siedza twarza do balona o 20 cm , i juz mozesz nogami manewrowac chodz troche. Sytuacja taka ma miejsce jak przytwierdzisz fotel centalnie w lini srodka balonu. Nie zakladam, ze dasz go ze przy balonie bo w tedy nie obrocisz sie o 360st. , a w koncu po to ma byc fotel obrotowy aby moc w kazdej chwili obkrecic sie w strone ktora pasuje.i wysokosc fotela musi byc mniej wiecej na poziomie laweczek , aby srodek ciezkosci byl nisko. jak bedzie za wysoko to przy sfalowanym bajorze buja niebywale i jest to niebezpieczne. ja swoja noge 3 razy skracalem az osiagnela 30cm.+ suwadlo z 4+ 2 obrotnica+ podstawa z 10. co do teleskopu to ok, jednak z praktyki swojej uwazam, ze jesli chodzi o detke jest to zbedne Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Balon mam na 45cm, podłoga ma 290/92. Teraz mam fotel karpiowy 40cm i jest zbyt mały, minimum 55cm myślę że to będzie dobra wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 No to jak masz szersza detke to już jest git. A wysokość musisz dobrać pod siebie. Jak będę gdzieś pływał, to z ciekawości zmierze ile jest od podłogi do siedzenia u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A masz może fotki jak to zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 jak sie nie myle to chyba w watku dodatkowe wyposazenie pontonu wklejalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi