Skocz do zawartości
  • 0

Fotele do łodzi i pontonów

Przemek

Pytanie

Witam.

Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).

Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.

Dziękuję i pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

• 0

Zrobiłem przymiarkę. Jestem dosyć wysoki, więc te piruety niespecjalnie mi wychodzą na stosunkowo wąskim pontonie :(

Na detkach jest trochę lipa z "piruetami 360" właśnie że względu na szerokości.. . Stąd też, przesiadam się na szersza dętke.. ktora.ma w srodku.miedzy balonami 90cm a nie jak dotychczasowa 76cm

Edytowane przez siarq

• 0

Na detkach jest trochę lipa z "piruetami 360" właśnie że względu na szerokości.. . Stąd też, przesiadam się na szersza dętke.. ktora.ma w srodku.miedzy balonami 90cm a nie jak dotychczasowa 76cm

Bez  przesady z tymi "piruetami" . Przeciaż nie kręcisz się na pontonie jak na karuzeli tylko czasem sie odwrócisz . Ja kupiłem za parę groszy na Alledrogo siedzisko/krzesełko stadionowe i jest ok.

• 0

Wlodziu...tu nie chodzi o karuzele ani piruety. fotel zamontowany centralnie ,daje mozliwosc obrotu i lowienia z kazdej strony. tradycyjne detki sa waskie i lowienie twarza w strone burty jest niewygodne, malo miejsca na nogi. . jak dasz przy burcie , to sie nie obrocisz w strone przy ktorej stoi fote , na lodkach zazwyczaj montuje centralnie - jest wiecej miejsca . Jak masz szeroka detke tego problemu nie ma . tyle w temacie

• 0

Dziś wpadł znajomy z dziewiczą dendką na klejenie numerów i 1 rozkładanie.

Daj fotkę z numerami, bo się zastanawiam co wybrać :)

Najchętniej odpuściłbym klejenie bezpośrednio na pontonie tylko na jakiejś doczepianej płachcie, pal licho nadgorliwe kontrole.

• 0

Dziś wpadł znajomy z dziewiczą dendką na klejenie numerów i 1 rozkładanie.

Przy okazji przymierzalismy fotel.

Jest mega zadowolony. Tylko on nie spininguje ale łowi liny na Linach... :)

http://jedynka.lh.pl/siedzisko.jpg"http://jedynka.lh.pl/siedzisko.jpg[/url]

Chyba lepszy byłby fotel bez podłokietników.Jaką wielkość ma ta dętka? Edytowane przez Intro

• 0

Dendka 300.

Co do rumpla będą wiosła. Dałem mu popływać moim na wiosłach i nawet z elektryka zrezygnował. (Większość naszych jezior robie w max 10min na wiosłach nie ma sesu targać aku)

Numery 150zł z materiału z jakiego jest ponton. 2h klejenia ale wygląda dobrze. Moje z foli po 3 skladaniach zaczęły się odklejac. Ale przestałem składać ponton i jest ok.

Edytowane przez Tresor

• 0

U mnie na łódce, zamontowałem takie siedzisko: https://pacyfic.eu/product/fotel-smurf2/

Na czas jazdy drogami składam oparcie, w razie deszczu można wrzucić do auta. Fotel zamontowany przed pięcioma laty, dalej jak nowy, twardy i wygodny. Mogę polecić.

Zbyszku...teraz mam takie. Też by Ci pasowały.

post-51177-0-90955400-1532732679_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Ponton o szerokości 88 cm.

fotel plus mocowanie z Juli.

dwie deski które obejmują ławkę od dołu i góry skręcone śrubami.

Mocowanie do jednej z tych desek.

sprawdza się dobrze, jednak kiedy opieram się będąc skierowanym do przodu lub tyłu ławka przechyla się mocno i jest wrażenie jakby miała zaraz odpaść.

Nie występuje to zjawisko kiedy nogi opierają się o burty.

Problem rozwiązany poprzez złączenie na sztywno dwóch ławeczek i jest mega stabilnie i wygodnie.

Fotela z Juli póki co nie ocenię bo zbyt krótko użytkuję.

jest wygodny - i tyle.

• 0