Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia W podłodze alu w łodzi mocowałem na nitonakrętki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Ja mam śruby meblowe, te z bardzo płaskim łebkiem. Są od dołu wkręcone a na górze jest nakrętka taka jak ostatnim zdjęciu @Biesan. Zresztą, podejdę i zrobię foty PS. Wkręty prędzej czy później ale na bank wyjdą z podłogi, alu jest bardzo miękkie. Zatem śruby muszą przechodzić przez cała podłogę. Można ewentualnie nitować ale gdy chce się złożyć ponton to powstanie problem więc śrubka jest rozwiązaniem najlepszym Edytowane 26 Kwietnia przez Kozi81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Ponton jeździ na przyczepie, ale w razie potrzeby składania co robię na okres zimowy nie będzie problemu, podstawa zostaje na podłodze a nogę fotela wykręcam. Chyba jednak zamontuję od spodu nitonakrętki, od góry śruby M6 i będzie git.Mam dokładnie ten zestaw Springfield Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Dobra, już mam foty A fotel tam wygląda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia U mnie samoróba I czasem musze odkręcić podstawę gdyż mam ją zamontowaną na łączeniu paneli, jakoś inaczej nie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Kazi81. Fachowo to są śruby zamkowe a nie meblowe. Tak dla ścisłości, gdyby ktoś chciał je kupić. Edytowane 26 Kwietnia przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Dzięki @binio1111, coś mi się pomyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Panowie otwory w podłodze robić ? Taka ładna, że ja bym wżyciu nie wywiercił tam otworów. Mało tego wykładzinę kupiłem żeby nie zniszczyć i żeby ciszej było. a tu takie coś. Ramę sobie pospawajcie jak wcześniej na zdjęciach moich, Tresora czy jeszcze inaczej po swojemu, ale nie takie coś. Gryzie się to z moim podejście do zagadnienia i to mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Darek ramię dorabiać? To po co fotel OBROTOWY? Żeby co rusz szkity przerzucać? Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Darek ramię dorabiać? To po co fotel OBROTOWY? Żeby co rusz szkity przerzucać? Bez sensu. Chyba nie do końca rozumiem o co Tobie chodzi. Na ramie z fotelem obrotowym nic nie przekładasz. Obracasz się jak chcesz. Nie mówię żeby na ławce przykręcać tylko na ramie. 180 stopni kręcisz się swobodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) To tylko ponton i kawałek aluminiowej podłogi, na koła slipowe też dziury trzeba wiercić. Dlatego kupiłem podstawę płaską aby po zdemontowaniu fotela można normalnie chodzić po pokładzie nie potykając się o wystające elementy a fotel demontować jednym ruchem przestawiając go np w inne miejsce. Docelowo będą 2 sztuki, wykładzina też będzie. W kamperze nie tyle dziur nawierciłem i nawet brewka nie skoczyła Pozdrawiam Edytowane 27 Kwietnia przez Biesan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radosla Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Witam Kolegów i Koleżanki Chciałbym wyposażyć swoje łodzie w dziobowe fotele/siedziska.Może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie.Łodzie to Tangiri 400/420 gniazda są zamontowane.Czy ktoś ma doświadczenie z fotelami castingowymi ?Czy lepiej zamontować zwykłe siedzenie z oparciem ?Jaka wysokość nogi powinna być z tzw. siedzisku (fotel castingowy) ?To nie reklama ale np. taki fotel https://myboat.pl/pl/p/Fotel-do-spiningu-MyBoat-Premium-Czarno-Czerwony/402https://myboat.pl/pl/p/Fotel-castingowy-PRO-Stand-Up-PLUS-czerwony/219 Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września Do 200 pln masz fotele do łódek z oparciem na Aledrogo .W Jula jak trafisz te same ja kupiłem po 160 pln .Jeśli gniazdo jest typowe kupujesz siłownik od fotela i podstawę do fotela biurowego zestaw z 80 pln .Mam takie dwa fotele i już działają kilka lat . Wysokość jest regulowana a przy zakupie możesz wybrać długość siłownika aż do 480 mm przy stołkach kuchennych do 700 mm .Można za grosze w porównaniu z tymi specjalnymi do łódek kupić taborety okrągłe kuchenne .Widziałem komplet gotowy za niecałe 200 pln odpinasz nogę z kółkami i masz fotel dla spiningisty czy castingowy czym taki taboret sie różni nie wiem .Wiem tylko tyle że i tak jak siedzę muszę stopami opierać się o pokład łódki . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Dodam jeszcze że przy fotelach z Jula gwinty śrub do mocowania fotela są calowe .Nie wiem kto taka pułapkę wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jz1337 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Montował ktoś może taką podstawę na bakiście? Zdaję to egzamin czy polecacie coś innego? https://myboat.pl/pl/p/OPCJA-6-SPRINGFIELD-Podstawa-obrotowa-fotela-do-lodzi-z-suwnica%2C-podstawa-pod-siedzenie-na-powierzchnie-plaskie/171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi