Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Tomek a musi być Atwood?Nie, podałem tak dla przykładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Polecam fotele na lato pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Polecam fotele na lato pierwsza klasa Edytowane 6 Lipca 2019 przez sharkfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Noga razem z tą blachą do montażu fotela 34,5 cm, po rozłożeniu 50 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Dziękuję, dla mnie niestety za krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pulos1 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Witajcie, używał ktoś może takiej nogi z tym gniazdem?Chodzi mi o możliwość zamontowania w łódce dwupłaszcz. typu Romana, z tymże nie wiem czy takie gniazdo wkręcane na wkręty będzie trzymało.Zależy mi też żeby można to było demontować, a ta noga daje takie możliwości.Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia??http://www.maister.pl/produkt/noga-fotela-obrotowa-wyjmowana-aluminium-1403025/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Uzywalem tego, nawet gdzies mi sie ten talerz wala po piwnicy.ogolnie system spoko. Jak chcesz to pw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 I ta podstawa zamontowana na wkrętach (nie śrubach z nakrętkami) utrzyma fotel z gościem 80kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 I ta podstawa zamontowana na wkrętach (nie śrubach z nakrętkami) utrzyma fotel z gościem 80kg ?Jak podłoga będzie wcześniej wzmocniona to spoko. Wkręty wkręcone w sam laminat nie utrzymają tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pulos1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 też mam obawy, że się wyrwie.Choć są takie wkręcane obustronne gwinty pod które wierci się otwory i później wkręca śruby.Tak mocowałem manetkę w laminacie i trzyma jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Na manetce nie siedzisz,widziałem takie wyrwane podstawy wkręcone w łódki aluminiowe. W starej łódce z laminatu docinałem kształtkę ze sklejki 21 mm na całą podłogę z listwami pod spodem (umożliwiały spływ wody). Dopiero do tej płyty przykręcałem podstawę fotela ,śruby 6 od spodu powiększane podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Czy ktos uzywal https://allegro.pl/oferta/noga-fotela-do-lodzi-50-75cm-01732-7197318734 Moze cos z automatycznym (gazowym) podnoszeniem . .? ? W tym zakresie ? Chodzi mi o dopasowanie podparcia 4liter podczas spiningowania. Troche ciezko mi dobrac wysykosc nogi - moze ktos ze swojego dswiadczenia opisze jaka ma wysokosc i czy pasuje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 30-35cm. Ja mam 175cm wzrostu i 30cm jest praktycznie w sam raz. 50cm będziesz siedział prawie jak na stołku barowym. To jest noga dobra na siedzisko sternika w łodzi kabinowej, gdzie zazwyczaj siedzi się wyżej i ma dodatkową podpórkę pod nogi. Prosty test - zmierz sobie wysokość krzesła, odejmij od tego 10-15cm w zależności o wysokości siedziska i podstawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 no tak ale ja chce używać fotela jako podparcia i spiningowania . . . i tak sie zastanawiam ze 70 cm niby mi pasuje ale wole podpytac przy jakiej wysokosci Wam wszystkim najlepiej sie spininguje . Mi sie zdaje ... ale wiecie jak to jest . . "Pan zdał a Pani sie zdawało" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Ja spinninguję na siedząco i z tej perspektywy podaję wymiary, jak chcę postać, to po prostu wstaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 JEdnak wynralem cos takiego . Tylko pytanie jak z solidnoscia tego plastiku . .? Uzywa ktos cos podobnego ? Nizsze maja fajne podstawy pod fotel stalowe badz z odlewu ale nie znalalzlem nic co ma taka podstawe pod fotel co ma 70 cm https://allegro.pl/oferta/noga-fotela-do-lodzi-50-75cm-01732-7197318734 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Na etapie projektowania łodzi dwupłaszowej z laminatu chciałbym zainstalować dwa gniazda na fotele. Jakie polecacie by zapewniały w miarę płaskie dno po demontażu i jednocześnie woda nie dostawała pod podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Na etapie projektowania łodzi dwupłaszowej z laminatu chciałbym zainstalować dwa gniazda na fotele. Jakie polecacie by zapewniały w miarę płaskie dno po demontażu i jednocześnie woda nie dostawała pod podłogę?Czy są gdzies dostepne to nie wiem, ale u mnie producent tak to wykonał: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2020/1/1/15668180_20191228_144621.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2020/1/1/15668181_20191228_182441.jpg Do tej dziury w dnie jedynie dotoczyć trzeba bylo to co widac na dole nogi od fotela tak żeby weszla noga od fotela, a ten element wchodzi w gniazdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Gdzie można nabyć takie gniazdo + dedykowaną nogę?http://www.eurolodzie.com/fotografie/wigry355/bakista_full.jpghttp://solarsky.com.pl/wp-content/uploads/2019/10/20180113_155856.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Gdzie można nabyć takie gniazdo + dedykowaną nogę?http://www.eurolodzie.com/fotografie/wigry355/bakista_full.jpghttp://solarsky.com.pl/wp-content/uploads/2019/10/20180113_155856.jpgZadzwoń do p. Zbyszka z eurołodzi,myślę że bez problemu ci sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Mam szybkie pytanie, czyta podstawa do nogi fotela potrzebuje odpływu spod kadłuba? Czy woda sobie zostaje w środku? https://www.aqua-sport.com.pl/podstawa-nogi-fotela.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Moja łódka ma podwójne dno i jest tak przystosowana że w dwóch miejscach wyznaczonych na fotel jest otwór , ale on nie jest przelotowy inaczej miał bym wodę między podłogami . Bardzo ważne , miejsca te są od razu na etapie budowy wzmocnione inaczej z cienkiego laminatu śruby przy bujaniu powyrywasz . Musisz zobaczyć czy na podłodze masz takie miejsca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Mam szybkie pytanie, czyta podstawa do nogi fotela potrzebuje odpływu spod kadłuba? Czy woda sobie zostaje w środku? https://www.aqua-sport.com.pl/podstawa-nogi-fotela.htmlJest przelotowa, woda z niej przecieka w dół. Jak chcesz ją na pokład dziobowy, to zbyt dużo przez nią nie leci, tylko uszczelnij ją po obwodzie. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Lutego 2020 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Łódź mam Alu to raczej miejsca gdzie będą gniazda powinny wytrzymać. Chodzi mi tylko o Wodę, na pokładzie nie ma problemu może sobie lecieć bo jest odpływ. Jeszcze muszę zmierzyć czy mi się zmieści. Tylko ten pokład dziobowy,bo tak jak Paweł myślisz-nie chce żeby mi leciało do bakisty. Są też gniazda bez wiercenia dziur, tylko na obecną chwilę nogi do nich niedostępne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Czy ktoś z kolegów używa takiego systemu jak na zdjęciu, zastanowia mnie jego stabilność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi