Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Stabilny ale są dwa rodzaje tego systemu jeden wsadzany drugi wsadzany z gwintem na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Z tego co zauwazylem to element do którego jest przykręcony fotel jest z gwintem, natomiast kolumna do podstawy jest mocowana na wpust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Panowie czy ma ktoś jakiś link do ciekawych sprawdzonych foteli? Może ostatnio ktoś coś kupował i mógłby się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 (edytowane) Panowie czy ma ktoś jakiś link do ciekawych sprawdzonych foteli? Może ostatnio ktoś coś kupował i mógłby się podzielićCiekawy i sprawdzony , tylko łódkę musisz mieć ciut większą.Choć do tzw.fotelowego kręcenia się jak najbardziej nadaje. Edytowane 31 Maja 2020 przez Paweł J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Kiedyś mieli w Raven fishing.Przez Covid nie brali towaru i teraz słaby wybór.Dzwoń i pytaj miła obsłóga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Paweł kusząca propozycja jeszcze jakiś JD na stoliku i nic więcej nie potrzeba! Raven właśnie widziałem ma ciekawe ale wszystko niedostępne,jutro przedzwonie,dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Rozglądam się za kompletnym fotelem do łódki, przykręcanym, obrotowym z regulacją wysokości, z możliwością demontażu siedziska.Może macie sprawdzone konstrukcje i coś polecicie.? Nie za "miliony" oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 U mnie fotele,noga jak i gniazda springfield Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) Szukam z podstawą przykrecaną. Mam sklejkę wstawiona w dwu płaszczu, więc takie rozwiązanie u mnie odpada. Ale wygląda to kapitalnie IntruZ9. Edytowane 14 Maja 2021 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) @IntruZ9 tą deskę obitą wykładziną, która wchodzi między zabudowę i w której masz gniazda foteli masz jakoś dodatkowo przymocowaną czy wchodzi tylko na wcisk? Grubszy misiu nie wywali tego w powietrze robiąc nerwowy ruch na fotelu? Wrzuć jeszcze jakieś foty pokładu jak możesz. Edytowane 14 Maja 2021 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Płyta,tzn sklejka 25mm, jest przymocowana od dołu na stałe 6cioma uchwytami,nie do ruszenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Gdyby ktoś potrzebował to mam tego troszkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Trochę dzisiaj popracowałem i gumiaka umyłem żeby się przyjemniej relaksować . Przy okazji zrobiłem fotkę to wrzucę. Może ktoś będzie chętny też popracować. Posiłkowałem się tym schematem ale parę detali pozmieniałem. Wyszło tak. Drugi sezon z nim pływam i jest naprawdę wygodnie. Obrót 360 stopni. Obrotnica z Juli. Fotel z allegro, reszta własna praca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 (edytowane) Trochę dzisiaj popracowałem i gumiaka umyłem żeby się przyjemniej relaksować . Przy okazji zrobiłem fotkę to wrzucę. Może ktoś będzie chętny też popracować. Posiłkowałem się tym schematem ale parę detali pozmieniałem. Wyszło tak. Drugi sezon z nim pływam i jest naprawdę wygodnie. Obrót 360 stopni. Obrotnica z Juli. Fotel z allegro, reszta własna praca. Bardzo fajnie wyszło. Ja u siebie też przeprowadziłem rewolucję kolejną na dętce, wyrzuciłem wszystko, co zbędne, zrezygnowałem z fotela na rzecz skrzyni aluminiowej, w której mam elektronikę, przynety, poduszkę, pierdolety. Podstawa dziobówki naklejona, pantograf zdjęty, nie pływam już z rufowym elektrykiem - tylko dziobówka. Z przyczepki marketówki zrobiłem pontonówkę- zdjąłem burty, przykręciłem klocki na których dałem płozy z desek obitych dywanem. Lekko jak się da, nisko do wciągnięcia pontonu. Samochód odżył, bo po zdjęciu ponad 100kg łącznych pierdół, z tego kilkanaście kg na dyszlu- przy pojemności 1.6 normalnie przyspieszam, bo do tej pory było mocno tak sobie. Modzę jeszcze stolik pod ekrany suwany po balonie i to będzie wszystko. Edytowane 18 Lipca 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Z przyczepą to ja kolegę Tresora naśladowałem. Zrobiłem to prosto jak się da i cel został osiągnięty. Natomiast "kuni" mam prawie 300 to mu nie robi różnicy czy ma przyczepę całą czy jej połowę . Zresztą co to za waga. Gorzej z dojazdem bo bolid mało terenowy jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 "I będzie wszystko..." już ja to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 "I będzie wszystko..." już ja to widzę Teraz wyrzucam z dętki niż dokładam Z przyczepą to ja kolegę Tresora naśladowałem. Zrobiłem to prosto jak się da i cel został osiągnięty. Natomiast "kuni" mam prawie 300 to mu nie robi różnicy czy ma przyczepę całą czy jej połowę . Zresztą co to za waga. Gorzej z dojazdem bo bolid mało terenowy jest. U mnie chodziło raczej o wysokość, na którą musiałem wyciskać dziób pontonu, było to stanowczo za dużo po dodaniu pokrywy przyczepki, belek na niej uniesionych na dystansach. Dętka miała bardzo dużą i ciężką podstawę dziobówki i robiło się naprawdę ciężko do samotnej szarpaniny. Myślałem o dodaniu airmaty, ale mam stary model KMpp i nie wiem czy pasują te dostępne w handlu- o ile są w ogóle dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 (edytowane) Jasne, że trzeba dążyć do tego żeby było jak najwygodniej ogarnąć zagadnienie co tam kto potrzebuje. Ja też gumiakiem pływam tylko sam, tylko po rzece i jeszcze bez slipu jako takiego. Ale to wszystko mam tak zrobione, że samemu daje radę bez problemu. Natomiast dla mnie skrzynka czy inny taboret z poduszką odpada. Ja lubię i chcę się zrelaksować. Ryby biorą to dobrze, nie to też dobrze. Mnie już na tym nie zależy. Swoje w życiu złowiłem...... Najwięcej radochy jest z tego że jestem nad wodą, spokój, cisza, ptaki, woda, widoczki i tyle mi wystarczy. Dlatego zależało mi mocno żeby sobie wygodny fotel jakoś zmajstrować i czerpać z tego maksymalną przyjemność bez bólu krzyża, dupska etc. po kilku godzinach zabawy. Gdyby te gotowe ramy ze wschodu były jakoś dostępne u nas to bym pewnie kupił. A, że nie można tego u nas kupić (przynajmniej w ubiegłym roku nie było można) to robiłem. Jak ktoś ma trochę drygu i czym to zrobić polecam pogrzebać jeśli też oczekuje odrobiny komfortu w przeciwieństwie do siedzenia na balonie. No chyba, że można u nas te ramy już kupić, a tego w tym roku nie sprawdzałem. Edytowane 18 Lipca 2021 przez darek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Juz nie używam swojej przyczepy bo mam dedykowaną ale jedno co mogę tobie doradzić do dołóż na środku 3 rolkę klilową, możliwie szeroką i płaską. Upierdliwe jest wciąganie pontonu z napompowanym kilem. Na początku spuszczałem z niego powietrze no ale wtedy dochodzi dodatkowa czynność i mus targania pompki nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Trochę dzisiaj popracowałem i gumiaka umyłem żeby się przyjemniej relaksować . Przy okazji zrobiłem fotkę to wrzucę. Może ktoś będzie chętny też popracować. Posiłkowałem się tym schematem ale parę detali pozmieniałem. Wyszło tak. Drugi sezon z nim pływam i jest naprawdę wygodnie. Obrót 360 stopni. Obrotnica z Juli. Fotel z allegro, reszta własna praca. No ładnie ci wyszło, też będę musiał niedługo wymienić fotel na taki podobny do twego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) dołóż na środku 3 rolkę klilową, Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym momencie w połowie oparty o rolki. Wtedy kładę przód na deskach. Kil już jest w tym momencie cały w przyczepie. Wtedy zdejmuje koła slipowe, dosuwam na miejsce i po temacie. Wyjazd tak samo, i na kołach slipowiych do wody. Nie zrzucam go bezpośrednio z przyczepy do wody bo i tak nie mam slipu. Zanim wjedzie ma już założony silnik i resztę osprzętu. Zauważ też, że u Ciebie rolki leżały na tylnej burcie. U mnie są wysunięte do tyłu.za przyczepę nieco, i jest trochę dodatkowej przestrzeni właśnie na wjazd kila. O wypuszczaniu powietrza z kila nawet nie myślę. Nad wodą pełen minimalizm. Dorobiłem taką końcówkę do pistoletu samochodowego do pompowania kół. Przed pływaniem każdą komorę z kompresora na 0.25 bara uzupełniam. Łatwo, szybko i przyjemnie, a przede wszystkim cały jednakowo z zegarem jest napompowany. Żeby nie było offtopa to parę fotek jak ta rama powstawała Najpierw były gumowe nóżki w planie, ale zrezygnowałem na rzecz pełnego kawałka sklejki ostatecznie. Większa powierzchnia i lepiej / mocniej. Edytowane 19 Lipca 2021 przez darek63 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Jak by ktoś chciał się zmierzyć z materią to tak film znalazłem. Dość mocno zbliżony do mojego fotela. https://youtu.be/ARAJXlOsLNM?t=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KULI Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Gdyby ktoś potrzebował to mam tego troszkę. 20201002_102537.jpg 20201209_133011.jpgjaka cena fotela z drugiego zdjęcia, czwarty od prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Mnie materiały "rdzewne" nie przekonują na pontonie. Dlatego zrobilem z nierdzewki. Jest lux. Najgorszym problemem było przestawienie się na sterowanie lewą ręką. Okazało sie ze 3 lata pływałem źle. [emoji3] Przesiedziałem od listopada kilkadziesiąt godzin. Zrobiłem ponad 100km jest lux. Jeszcze tylko muszę do nogi zamocować gaśnice i przesunąć zbiornik. Ale czasu brak bo cały czas pływam.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Ja jestem dość wysoki i jak robiłem przymiarki bez opuszczenia było mi niewygodnie. U Ciebie nie ma tego opuszczenia więc jak bym tam się mocno męczył. Ale oczywiście każdy robi pod siebie jak mu wygodnie. Co do nierdzewki w tym miejscu zbędny luxus. Nic się nie dzieje zupełnie jeśli dobrze pomalowane. PS. Na na myjkę musisz podjechać i pucowanko gumowca zrobić bo trochę zarósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi