Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drzewko03 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Hejka,Koledzy mam pytanie może ktoś podpowie.Chodzi mi po głowie zamontowanie w łódce foteli ale nie ukrywam że te orginalnez jachtów są trochę w chorej cenie może ktoś sobie robił może ktoś coś podpowiei czy można ewentualnie przykręcić go do podłogi?dzięki za podpowiedźpiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witaj! Miałem kiedyś podobny problem. Ale też dostęp do drewna egzotycznego, które jest dość ciężkie.Moje siedziska wykonałem budując b. małą ławeczkę z drewna egzo. Ławeczka składa się z dwóch krótkich kanciaków 10x10 cm i deski gr. 4,5 cm. Wymiary tej ławeczki to około 40 cm długości, 19 cm, szerokości i wysokość około 14-15 cm.Piszę o drewnie egzotycznym ponieważ miałem łatwy dostęp, nie boi się wody oraz jest ciężkie i stanowi wyważenie siedziska. Do takiej ławki przykręciłem śrubami anox takie siedzisko za 30 zł. Ławeczkę mam już chyba 5 rok i jest ok. 2 lata temu wprowadziłem małą modyfikację, tzn. spód ławki podbiłem filcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Hejka,Koledzy mam pytanie może ktoś podpowie.Chodzi mi po głowie zamontowanie w łódce foteli ale nie ukrywam że te orginalnez jachtów są trochę w chorej cenie może ktoś sobie robił może ktoś coś podpowiei czy można ewentualnie przykręcić go do podłogi?dzięki za podpowiedźpiotr Podjedź do marketu "Jula". Widziałem tam ostatnio fotele w przyzwoitych pieniądzach.Możesz zerknąć na ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Kupiłem ten fotel z podstawką,w maju testy bojowe na razie kilka razy tyłek przymierzyłem.Za ta cenę ,wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Niezły pomysł jeśli nie chcemy za mocno ingerować w podłogę pontonu, ale stabilnością raczej nie dorówna temu co zrobił @jbk Jeśli by było dobrze dopasowane i wkładane przed dopompowaniem po założeniu listew to by było mega stabilne. Super pomysł. Który kupiłeś? Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 http://allegro.pl/krzeslo-biurowe-obrotowe-fotel-2-kolory-wyprzedaz-i5731179373.html ,mam coś takiego opuszczane ,3 poziomowe elastyczne z oparciem pod plecy, tylko nie obrotowe,mimo że tak piszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drzewko03 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob61 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) http://allegro.pl/krzeslo-biurowe-obrotowe-fotel-2-kolory-wyprzedaz-i5731179373.html ,mam coś takiego opuszczane ,3 poziomowe elastyczne z oparciem pod plecy, tylko nie obrotowe,mimo że tak piszą... W ikei jest tańsze http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50308587/ Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez bob61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 kolego amstaf możesz zrobić z tego fotela obrotowy w 10 sekund : ) wystarczy wywiercić w drążku kilka otworów i zablokować bolcem : )ale nie przez otwory w rurze tylko od dołu : ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 kolego amstaf możesz zrobić z tego fotela obrotowy w 10 sekund : ) wystarczy wywiercić w drążku kilka otworów i zablokować bolcem : )ale nie przez otwory w rurze tylko od dołu : ) pozdrawiam Może tak coś dokładniej bo jakoś nie kumam niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Może tak coś dokładniej bo jakoś nie kumam niestety... Koledze chyba chodzi o to że wywiercić otwory w głównej rurce i wsadzić bolec a drążek z siedziskiem oprze się na tym bolcu.Bo orginalnie to bolec idzie przez 2 rurki. Zrobić sobie z kilka wariantów wysokości i za pomocą bolca przełożyć na odpowiednią wysokość wsunąć drążek z siedziskiem a ono się zaprze na tym. Tylko nie wiem jak z płynnością obrotu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tak jak kolega wyżej napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Homegeon Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem:Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa100cm aluminiowego profilu zamkniętego 15mmx15mm4x śruba motylkowa z nakrętkami motylkowymikilka podkładek, śrub i wkrętów do przytwierdzenia obrotnicy do siedziska.Podkładki filcowe żeby nie uszkadzać ławki (miały być gumowe)Taśma dwustronna W każdej chwili śruby motylkowe można poluzować i przesunąć siedzisko lub całkowicie je zdemontować. Wygląda to tak: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jak z jakością tego siedziska? Zastanawiam się nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzynek Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Przeszukując WWW w zupełnie innej tematyce napotkałem takie siedzisko:http://www.bmamarine.pl/fotel-sk%C5%82adany-plastikowy Nie wiem jak z jakością ale przecież CCC, może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) @Homegeon mozesz cos wiecej o tym fotelu napisac i podrzucic linka do sklepu ;-) Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Homegeon Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Fotel sprawia bardzo dobre wrażenie na "sucho" jeszcze nie miałem możliwości go testować na wodzie.W warunkach "domowych", po zamocowaniu do ławeczki, siedzi się wygodnie i stabilnie. Można się wygodnie oprzeć odciążając plecy.Ma sporo kombinacji mocowania uchwytu od spodu (gniazda do wkrętów). Wykonany solidne z mocnego, grubego plastiku, dobrze spasowany, poduszki wyściełające wygodne. Ja swój fotelik kupiłem za 27£ na angielskim ebayu (ok 150zł) ze względu na bardzo wysokie ceny w polskich sklepach (390zł)Aczkolwiek ostatnio gdzieś widziałem sklep gdzie zrobili promocje na kwotę zbliżona do tego za ile zakupiłem swój - trzeba troche pogrzebać w internecie.(http://www.epontony.pl/fotelik-do-pontonu-id-90.html) Kompletne mocowanie wyniosło mnie ok 75zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzech76 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Taki sam fotel jest w raven fishing za 150 zł. Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Ciekawe czy ta obrotnica będzie pasowała do fotela?! Fajny patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 ja dzis testowalem w boju nowy nabytek na detke. Do podlogi przykrecona na stale flansza z blachy stalowej 6mm a w niej wspawan mufa 1 i 1/2" . Do tego kawalek rury nagwintowany dwustronnie i druga taka sama flansza. .Do gornej flanszy przykrecona obrotnica a do niej fotel. przy transporcie rurke wykrecam i wszystko sie ladnie skada..Fotel wygodny , jest oparcie dla plecow. Kreci sie ladnie w koleczko . takze lawka mowie baj baj. Fotel z raven , reszta zrobiona po znajomych. , orientacyjny koszt materialow na noge max 40zl + obrotnica 40 zl z aledrogo i fotele jaki kto sobie zyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 a tu flansza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Kolego jak dlugi masz ponton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 3,2m i po przerobkach dla wlasnej wygody stal sie jedno osobowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzynek Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Gdyby ktoś poszukiwał dzisiaj widziałem w Juli na Targówkuw promocyjnej cenie 149 zł (z tego co usłyszałem to promocja dotyczy wszystkich sklepów w Polsce). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Ehh szkoda że nie można wysyłkowo zakupić dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi