Przemek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam.Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Balon mam na 45cm, podłoga ma 290/92. Teraz mam fotel karpiowy 40cm i jest zbyt mały, minimum 55cm myślę że to będzie dobra wysokość. Możesz wymierzyć ile potrzeba - po prostu twoje kolana nie powinny być powyżej linii bioder jak siedzisz. Nie ma reguł, ale 42 cm to ponoć optymalna wysokość dla zdecydowanej większości populacji. Fotele karpiowe są głębokie, co samo w sobie jest niewygodne przy dłuższym siedzeniu, co innego w pozie leżakowej, tu się sprawdzają zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Tak zrobię, dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A, jeszcze jedno. Jako weteran chorób kręgosłupa kategorycznie stwierdzam, że najzdrowsze siedzisko jest twarde, niezbyt głębokie, siedzisko poziome, a nie uniesione pod kątem, no i musi być konkretne podparcie dla pleców w odcinku lędźwiowym. Przy spinie niewygodne będzie zbyt wysokie oparcie, o tym też trzeba pomyśleć. zobacz -amerykańskie bassboaty rzadko mają oparcia w fotelach do łowienia, to raczej taborety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Np taki? http://maister.pl/?product=fotel-siedzisko-z-oparciem-lodka-jacht-motorowka-szary-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Dla mnie ten model ma za krótkie i za bardzo pochylone oparcie. Taki jest imho lepszy: https://www.mybait.de/springfield-bootssitz-skipper-charcoal/grey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Panowie ktoś z was wie o jakimś sklepie w pl bądź w europie który ma asortyment springfield? Upatrzylem nogę do fotela.na detke. Demontowana w pełni i nie.mogę namierzyć nigdzie u nas http://www.iboats.com/Thread-Lock-3-Piece-Pedestal-Set-Springfield-Marine/dm/view_id.686801 Edytowane 6 Maja 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Tutaj masz nogi Springfielda: http://www.aqua-sport.com.pl/noga-fotela-z-gniazdem-37-5-cm.html , może mogą ściągnąć interesujący Cię model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włodziu Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam . Podepnę się pod temat. Interesuje mnie zamontowanie fotela obrotowego na pontonie na przesuwnych ławkach . Nie chodzi mi o fabryczne fotele ani urządzenia obrotowe , po prostu przy moich gabarytach nie zdają egzaminu ( oglądałem kilka). Jeśli ktoś ma coś własnego pomysłu zamontowane to chętnie skorzystam z Waszej wiedzy. Mój ponton ma 370x170 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Z okazji promocji, zakupiłem fotel w Jula. Chciałbym użytkować go na pontonie (330). Czy radzicie zamontować go na środku ławki, czy też przesunąć go nieco w kierunku prawej burty, by łatwiej operować rumplem?Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzesso Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ja mam z prawej strony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dzięki. Zakładam, że taki sposób sprawdził się w praktyce, skoro nie napisałeś, że jest inaczej:)PS. Fajny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 a ja mam na srodku, dzieki temu obrocisz sie o 360 stopni. jesli dasz blisko z ktorejkolwiek strony , w tenczas nie zrobisz "piruetu 360"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włodziu Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ja tez mam na środku. I to na pontonie jest w/g mnie najlepsze rozwiązanie. Gdy będziesz potrzebował siedzieć na boku to siądziesz na burcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 podepnę się jak zamontowaliście krzesełka na pontonach ?czy można je demontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Springfield noga i podstawa. W pełni demontowalne, talerz przykrecasz do podłogi a w niego noga wchodzi.system fajny ale drogi. Noga z podstawa bez obrotnicy około 400zl Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Springfield noga i podstawa. W pełni demontowalne, talerz przykrecasz do podłogi a w niego noga wchodzi.system fajny ale drogi. Noga z podstawa bez obrotnicy około 400zlA z Ikea można kupić na olx za 40 zł fotelik. Fakt, niemontowane na sztywno do podłogi, ale plus, że zawsze można przesunąć. [emoji6] Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 a na bazarze utargujesz i za 10zl kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawitogdy Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ja mam miękki fotel z Juli. Jak przykręcisz go zbyt blisko burty wtedy przy obracaniu się metalowy zawias (od składanego oparcia) rysuje dość mocno balon. Także trzeba uważać na przetarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 a na bazarze utargujesz i za 10zl kupiszKufa gdzie? Poka, bo ja żem nie widziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) I nie zobaczysz, to je ameliniim, tego nie umalujesz Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawel_MORD_Jezewski Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Siedzisko z Ikea podstawa ze starego krzesla biurowego. Nitonakretki w podlodze i 3 sruby M10. Za 3 tygodnie zobaczymy czy zda egzamin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włodziu Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja mam przykręcone do ławki na obrotowej podstawie . Mam więc nie dość ze obrotowy to jeszcze moge przesuwać przód i w tył . Teraz kombinuję jak zamiast zwykłego siediska zamontować rozkładany fotel karpiowy (samo siedzisko) aby był obrotowy . Jak będzie gotowe to wrzuce zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Przy mojej łódce rozwiązanie mocowania fotela na ławce jest ok, ale przy obracaniu się trzeba zadzierać kolana pod brodę a już dostać się od rumpla do rolki kotwicy to tor przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja mam przykręcone do ławki na obrotowej podstawie . Mam więc nie dość ze obrotowy to jeszcze moge przesuwać przód i w tył . Teraz kombinuję jak zamiast zwykłego siediska zamontować rozkładany fotel karpiowy (samo siedzisko) aby był obrotowy . Jak będzie gotowe to wrzuce zdjęcieMożesz wrzucić foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 a ja mam na srodku, dzieki temu obrocisz sie o 360 stopni. jesli dasz blisko z ktorejkolwiek strony , w tenczas nie zrobisz "piruetu 360"... Zrobiłem przymiarkę. Jestem dosyć wysoki, więc te piruety niespecjalnie mi wychodzą na stosunkowo wąskim pontonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).
Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.
Dziękuję i pozdrawiam.
Top użytkownicy dla tego pytania
34
22
11
9
Popularne dni
7 Maj
28
4 Kwi
13
9 Kwi
13
12 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
darek63 22 odpowiedzi
spy 11 odpowiedzi
gooral 9 odpowiedzi
Popularne dni
7 Maj 2023
28 odpowiedzi
4 Kwi 2017
13 odpowiedzi
9 Kwi 2018
13 odpowiedzi
12 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
Homegeon
Właśnie ukończyłem projekt mojego pomysłu na regulowane mocowanie składanego siedziska do pontonu. Będzie pływał z Bushem 360. Do wykonania użyłem: Obrotnica meblowa/podstawa obrotowa 100cm alumini
darek63
Mam nieco inną technikę wciągania niż u Ciebie na filmie. Mam też krótki ponton 270. Łapię za cumę podnoszę wysoko, wjeżdża na kołach slipowych mocno do góry i opieram dopiero na rolkach. Jest w tym m
tasior183
Siemka. Czerpiąc inspirację od kolegów ze wschodu oraz z braku dostępnego produktu na polskim rynku postanowiłem zbudować regulowaną i przesuwną podstawe pod fotel obrotowy. Podstawa ma znormaliz
Opublikowane grafiki
415 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi