Skocz do zawartości
  • 0

Fotele do łodzi i pontonów

Przemek

Pytanie

Witam.

Poszukuję składanego krzesełka do montażu na ławkę pontonu lub łódki lub informacji gdzie takowe mogę dostać...np adres sklepu (internetowy).

Interesuje mnie krzesło które ma np Marek Szymański zamontowane na swoim niebieskim pontonie.

Dziękuję i pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Balon mam na 45cm, podłoga ma 290/92. Teraz mam fotel karpiowy 40cm i jest zbyt mały, minimum 55cm myślę że to będzie dobra wysokość.

Możesz wymierzyć ile potrzeba - po prostu twoje kolana nie powinny być powyżej linii bioder jak siedzisz. Nie ma reguł, ale 42 cm to ponoć optymalna wysokość dla zdecydowanej większości populacji. Fotele karpiowe są głębokie, co samo w sobie jest niewygodne przy dłuższym siedzeniu, co innego w pozie leżakowej, tu się sprawdzają zdecydowanie lepiej.

• 0

A, jeszcze jedno. Jako weteran chorób kręgosłupa kategorycznie stwierdzam, że najzdrowsze siedzisko jest twarde, niezbyt głębokie, siedzisko poziome, a nie uniesione pod kątem, no i musi być konkretne podparcie dla pleców w odcinku lędźwiowym. Przy spinie niewygodne będzie zbyt wysokie oparcie, o tym też trzeba pomyśleć. zobacz -amerykańskie bassboaty rzadko mają oparcia w fotelach do łowienia, to raczej taborety.

• 0

Panowie ktoś z was wie o jakimś sklepie w pl bądź w europie który ma asortyment springfield? Upatrzylem nogę do fotela.na detke. Demontowana w pełni i nie.mogę namierzyć nigdzie u nas

http://www.iboats.com/Thread-Lock-3-Piece-Pedestal-Set-Springfield-Marine/dm/view_id.686801

Edytowane przez siarq

• 0

Witam . Podepnę się pod temat. Interesuje mnie zamontowanie fotela obrotowego na pontonie na przesuwnych ławkach . Nie chodzi mi o fabryczne fotele ani urządzenia obrotowe , po prostu przy moich gabarytach nie zdają egzaminu ( oglądałem kilka). Jeśli ktoś ma coś własnego pomysłu zamontowane to chętnie skorzystam z Waszej wiedzy. Mój ponton ma 370x170 cm . 

• 0

Springfield noga i podstawa. W pełni demontowalne, talerz przykrecasz do podłogi a w niego noga wchodzi.system fajny ale drogi. Noga z podstawa bez obrotnicy około 400zl

A z Ikea można kupić na olx za 40 zł fotelik. Fakt, niemontowane na sztywno do podłogi, ale plus, że zawsze można przesunąć. [emoji6] Edytowane przez count_martin3z

• 0

Ja mam przykręcone do ławki na obrotowej podstawie . Mam  więc nie dość ze obrotowy to jeszcze moge przesuwać przód i w tył . Teraz kombinuję jak zamiast zwykłego siediska zamontować rozkładany fotel karpiowy (samo siedzisko) aby był obrotowy . Jak będzie gotowe to wrzuce zdjęcie

• 0

Ja mam przykręcone do ławki na obrotowej podstawie . Mam  więc nie dość ze obrotowy to jeszcze moge przesuwać przód i w tył . Teraz kombinuję jak zamiast zwykłego siediska zamontować rozkładany fotel karpiowy (samo siedzisko) aby był obrotowy . Jak będzie gotowe to wrzuce zdjęcie

Możesz wrzucić foto.