FRS1985 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 wszyscy proponują troszkę górną półkę , http://www.fishpoint.pl/konger-wedka-tiger-cross-maxx-ul-318g-27m-p-11054.html a ten kongerek w czasach jak jeszcze łowiłem ryby jazie i klenie spisywał się naprawdę rewelacyjnie i dawał wiele przyjemności z holu. Łowiłem tylko w rzekach i nie bał się bolka 70+ w dość szybkim uciągu a i pod jaziem czy okoniem w granicy 40cm dawał wiele emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Też myślę nad skompletowaniem jednego uniwersalnego kijaszka na całodzienne wypady i mam pytanie jakich linek używacie do takich zestawów.Czy są to żyłki czy może cienkie plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zależy co rozumiesz przez uniwersalny kijek. Ja za taki uważam kij do 20 gr. którym połowię bolenie na przynęty do 12gr, obrzucam napływ główki lub przelew na Horneta 3,5 lub 4 cm bądź Bonito Kleń 3,5 cm. Jak trzeba to zakładam obrotówkę 2 lub 3 i szukam zębatych. Z sandaczem jest już gorzej, na Królowej są ostatnimi czasy głównie przyłowem. Jeśli się nastawiam to głównie wieczorem lub rano na woblerka. Do takiego łowienia używam żyłki 0,20 lub jeśli w przewadze są bolenie i szczupaki to 0,22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Kij wolny-pletka, szybki-zylka, jesli ma byc uniwersalnie.Przynajmniej ja tak to widze.edyta.najlepiej 2 szpulki na jednej pletka 15lb jak polujesz na cos wiekszego na drugiej zylka 0.16-0.18(w zaleznosci od wody, przynet i ryb jakich sie spodziewasz) jak polujesz na klenie Edytowane 19 Stycznia 2014 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Mam kilka pytań do osób wykonujących wędki a mianowicie rozmyślam nad rzecznym Wiślanym uniwersałem który obsłuży przynęty kleniowe i czasami lżejsze boleniowe jak średnie wobki 6-8cm. Konkretnie chodzi mi o batsona IST1142F ale to bardziej pod klenia lub IST1143F jako bardziej uniwersalny. Nie lubię bardzo szybkich wędzisk więc stąd mój wybór. Mam pytanie ile kosztowałoby ukręcenie takiej wędki ? wiem że to pojęcie względne bo można robić cuda lecz ja nie mam takich wymagań. Wystarczy proste i w miarę trwałe wykonanie. Chyba że ktoś ma jakieś inne propozycje na Wiślany uniwersał w dobrej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Poszedł Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Mam kilka pytań do osób wykonujących wędki a mianowicie rozmyślam nad rzecznym Wiślanym uniwersałem który obsłuży przynęty kleniowe i czasami lżejsze boleniowe jak średnie wobki 6-8cm. Konkretnie chodzi mi o batsona IST1142F ale to bardziej pod klenia lub IST1143F jako bardziej uniwersalny. Nie lubię bardzo szybkich wędzisk więc stąd mój wybór. Mam pytanie ile kosztowałoby ukręcenie takiej wędki ? wiem że to pojęcie względne bo można robić cuda lecz ja nie mam takich wymagań. Wystarczy proste i w miarę trwałe wykonanie. Chyba że ktoś ma jakieś inne propozycje na Wiślany uniwersał w dobrej cenie ?BRC sprawdz na stronie komponenty i sobie wylicz. Dodaj coś na robociznę i masz cennik . Robocizna zależy od wędkoroba - ew może ktoś po koleżeńsku (ale nie liczył bym na to ) Mogę Ci podać zbliżony koszt (budżetowy) ; Blank : ok 500 zł z tego co pamiętamUchwyt : zalęży co tam chcesz dps 30 zeta skss z 70 zeta.Przelotki . Alconite pewnie komplet ok 140zł - jakoś coś koło tego Korek zależy od jakośći , ja robie z korkiem klasy B (najtańszy) i jakoś nie mam z tego powodu kompleksów - nawet go nie szpachluję . ok 100 zeta (dojdą jakies kawałki korkogumki )Plus robota pewnie z 200 -300 zeta . Podlicz i masz koszt kija. Od razu mówie zę cenami walę z pamięci nie jestem pewny co do ceny blanku , ale chyba coś koło tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Zależy ile masz kasy, można fajny kij złożyć na blanku HiLevel (grizzly blue), blank jest dość tani, była o nim mowa na forum, zbroi je Pan Kawalec i pstrągman.Jak nie lubisz szybkich kijów to polecam. Edytowane 12 Listopada 2015 przez SandaczSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Wyjaśnię z jakiego powodu pytałem o ceny wykonania takiej wędki a mianowicie miałem dylemat czy kupić nową czy używaną. Teraz już się wszystko wyjaśniło jeśli ktoś krzyczy sobie za używanego Batsona czy MHX 600zł to jasna sprawa że wole dać za nowego 800-900zł (mówię tu o wędzisku skromnie ale trwale ,,ubranym"). Jeśli trafi się używka za 400-500zł to skuszę się na używanego ale jeśli nie to przez zimę zlecę ukręcenie komuś nowego kijaszka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Lepiej kupić używanego. Nie stracisz przy odsprzedaży aż tak dużo, a sprzedwac i tak będziesz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Lepiej kupić używanego. Nie stracisz przy odsprzedaży aż tak dużo, a sprzedwac i tak będziesz.Mówisz na swoim przykładzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Mówisz na swoim przykładzie ?Moim, Twoim i wszystkich którzy sprzedają. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Moim, Twoim i wszystkich którzy sprzedają.Ja już nie mam tych problemów, mam swoje patyczki i nic nie zmieniam, przestałem gonić króliczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jozi, kurczę zazdrosne Ci. Ja się dopiero rozpędzam żeby dotknąć ogonka tego kruliczka [emoji195][emoji235][emoji3] Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jozi, kurczę zazdrosne Ci. Ja się dopiero rozpędzam żeby dotknąć ogonka tego kruliczka [emoji195][emoji235][emoji3] Wysłane z iPad za pomocą TapatalkJuż Ci współczuję, a rodbuilerzy się cieszą :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Nie popadajmy w ze skrajności w skrajność, rodbuilderzy to nie są nasi wrogowie tylko spełniacze naszych zachcianek...A to co płata figle kończące się na giełdzie to głównie myślenie życzeniowe lub chęć spróbowania czegoś co obiecuje coś więcej niż podpowiada rozsądek i doświadczenie znad wody....A tak dla uspokojenia https://www.youtube.com/watch?v=8x8S5Mgimy0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Sorry, w słowo króliczek wkradł się błąd. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Może ktoś ma do sprzedania używkę Batsona ist1142f rx7 ? albo mhx st1142 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Piotrek a to widziałeś ?http://jerkbait.pl/topic/65244-sprzedam-spining-batson-rx-7-275-m-7-14-g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 TOMI803 widziałem ale szukam tych 2 konkretnych wędek o których napisałem powyżej ta też by wchodziła może w gre gdyby była tańsza doszedłem do wniosku że nie dam za używkę tyle ponieważ mhx zrobię już nowego za 650zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Spoko . Możesz jeszcze spróbować negocjacji ceny, no albo zrobić tak jak mówisz, nowego mhx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 mam czas sezon się kończy tzn robi się troszkę martwy bo łowić można zawsze albo się coś trafii albo ktoś ukreci mi nową wędkeczkę i nie będę mógł się doczekać wiosny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 tak czy siak zabawa będze przednia hehe taka choroba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 można usunąć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 można usunąć !To nie jest giełda żeby usuwać.Dlaczego inni nie mieliby skorzystać z twoich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi