Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dobry wieczor, Gdzieniegdzie zaczal sie juz 2011 Nowosci Salmo : Sweepery w rozmiarach 10,12,14 cm. Do wyboru, do koloru, do wagi Do tego nowy kolor u Minnowa....No i juz wspomniane w innym watku Hornety 9tki. Jak ktos jeszcze nie napisal do Mikolaja to... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Na 12 lub 14 Sweepera w październiku jeszcze połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Sądzisz @Guzu, ?źe nowy Hornet będzie skuteczny na wąsate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ojej A kim ja jestem zeby go oceniac ? Na pewno jakies sumy zlowil i zlowi. Hornety 6 tez sumy lowily. Ten wazy 35 g, ma mase skupiona, pewnie dobrze leci z zestawu spiningowego uzywanego podczas polowan na wasacze. Hornety, ktore dotychczas mialem zawsze mialy wyrazna prace. Ten pewnie niezle miesza.Biorac pod uwage SUMA M. Szymanskiego 230 plus z Wisly z tego sezonu zlowionego na wlasnie mieszacza o takiej akcji...ten Honret moze niezle namieszac w dziale przynet sumowych.U mnie w pudelku na razie nie zagosci - byla dyskuja o cenach woblerow i ten nie spelnia mojego prywatnego kryterium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Mnie zastanawia jedno: na stronie Salmo nie ma jeszcze ?źadnych nowości na 2011, są ju?ź za to w FM... Dziwne nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 tpe1 bo to nieraz jest spowodowane umowami handlowymi,?źe ten i tylko ten sklep jako jedyny ma te nowosci ale w zamian np.w sezonie bierze wozy drabiniaste pełne wobk?łw wiesz Pan takie markietyngi i inne reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Sweeper 14 jest dro?źszy od 17 to niewiele ale ciekawe czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Bo więcej wędek w Polsce obsłu?źy 14 ni?ź 17, dlatego. Albo jak kto woli: bo więcej jerk?łwek na Świecie ujrzy 17.Kalkuluje się, w kt?łrą stronę nie policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 U mnie w pudelku na razie nie zagosci - byla dyskuja o cenach woblerow i ten nie spelnia mojego prywatnego kryterium. Czekałem a?ź 9tki pojawią się w sklepie ale cena mnie nieco zaskoczyła.Dla por?łwnania cen niekt?łrych modeli mały wykresik <_< Jak widać pierwsze trzy rosną w miarę liniowo a przy 9tce cena szybuje w niebo Czym to jest spowodowane nie wiem ale pewnie wielu zwolennik?łw nowości tak jak ja zastanowią się przed kupnem. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Nie mogę sobie zwizualizować tego nowego Horneta. Musi być kawał woba - niewiele mniejszy od Fatso Cranka 10, a wa?źy praktycznie tyle samo. Szkoda, ?źe nie podają na jaką głębokość schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Pisali w gazetach ?źe ma iść w spinie 0,5m a w trollu na 1m. Tak?źe typowy wobler do nocnego łowienia wąsaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Hmm, no to jeszcze tylko gdyby ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Pisali w gazetach ?źe ma iść w spinie 0,5m a w trollu na 1m. Tak?źe typowy wobler do nocnego łowienia wąsaczy. Ciekawe... Poczekajmy na wiesci z sezonu 2011, bo w tym roku to juz raczej nikt sumow na niego pociaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 hmmm jeśli spojrzeć na budowe horneta 9 (fotka na FM) to jak dla mnie to jego zakres pracy będzie conajniej zbli?źony do H6 F, ale oczywiście mogę się mylić. Mo?źe ktoś z czytaczy z firmy Salmo sprostuje to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Pisali w gazetach ?źe ma iść w spinie 0,5m a w trollu na 1m. Tak?źe typowy wobler do nocnego łowienia wąsaczy. To chyba Fatso Crank Jak dla mnie, to będzie schodził co najmniej jak sz?łstka, tak jak pisze mifek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Miałem horneta 9 ju?ź w ręce. Faktycznie dosyć du?źy, jednak mimo wszystko sprawia wra?źenie sporo mniejszego ni?ź fatso 10. Nie pamiętam dokładnie co pisało na pudełku, ale wydaje mi się, ?źe schodzi głębiej ni?ź sz?łstka. Na sucho bardzo mi się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjan Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam,co do ceny Horneta 9-tki, to nie nale?źy jej por?łwnywać z pozostałymi Hornetami. Wymiar nie limitował ceny tylko szeroko wzmocniona konstrukcja przynęty. Zwr?łćcie uwagę na foto. Przynęta wyposa?źona jest w 2x strong kotwice Ownera jedynki (41BC 2X No 1.) plus mocniejsze k?łłka. Taki dodatek zdecydował o poziomie ceny. Mo?źna by było puścić w standardowych VMC, ale nie byłby to wtedy wobbler sumowy Dane Horneta 9-tki:waga: 35ggłębokość pracy:*) trolling: 5m**) spinning: 3m Odnośnie cen w sklepie Fishing Mart, to zale?źne są one od cen dystrybutora krajowego (Design Fishing), od kt?łrego zakupują wszystkie hurtownie i ewentualnie sklepy w Polsce. Sweeper 17tka zapewne zostały zakupione jeszcze rok temu i stąd ni?źsza cena od 14tki. PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Przynęta wyposa?źona jest w 2x strong kotwice Ownera jedynki (41BC 2X No 1.) plus mocniejsze k?łłka. Taki dodatek zdecydował o poziomie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Przynęta wyposa?źona jest w 2x strong kotwice Ownera jedynki (41BC 2X No 1.) plus mocniejsze k?łłka. Taki dodatek zdecydował o poziomie ceny. Kotwice w sklepie około 3,5 szt wiec chyba te k?łłka made in USA są zrobione z kosmicznego tytanu i do tego pozłacane stad ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam,co do ceny Horneta 9-tki, to nie nale?źy jej por?łwnywać z pozostałymi Hornetami. Wymiar nie limitował ceny tylko szeroko wzmocniona konstrukcja przynęty. Zwr?łćcie uwagę na foto. Przynęta wyposa?źona jest w 2x strong kotwice Ownera jedynki (41BC 2X No 1.) plus mocniejsze k?łłka. a mi się wydaje ze to jest nowość i puki co ludzka ciekawość napędza sprzeda?ź tego woblera dlatego cena jest taka jaka jest nie będzie szedł cena zjedzie albo sprzeda?ź siądzie ps. kotwiczki te chyba chodzą na aledrogo po 2,8 za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wojtku, zasadzie powinniśmy wziąć pod uwagę cenę hurtową, kt?łra jest chyba troszkę ni?źsza ni?ź 3,50 – nie sądzisz? A w zasadzie r?ł?źnicę w cenie pomiędzy VMC hurt, a Owner hurt. Ale przecie?ź kjan nigdzie nie powiedział o kalkulacji ceny na bazie kosztu wytworzenia, dziś ju?ź nikt przy zdrowych zmysłach tak nie postępuje (chyba, ?źe handluje hurtowo gwoździami, bo z detalem to ju?ź r?ł?źnie bywa). Cena kalkulowana jest w oparciu o przesłanki marketingowe: unikalny, nowy, wzmocniony, kontynuacja legendy Horneta… Jak ktoś nie chce, to nie kupi, jak nie kupi, cena spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No i szpiegu ubiegł mnie o ułamek sekundy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 krzysiek a jak nie sumy na tego wobka to co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjan Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Odnośnie ceny to my jako Salmo decydujemy o cenie dla dystrybutora, kt?łry z kolei decyduje o cenie dla kolejnych szczebli dystrybucji, na końcu jest sklep, kt?łry te?ź pracuje na swojej znanej sobie mar?źy i to chyba jest podmiot kt?łry powinien się wypowiedzieć w tej kwestii. PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Na sumy, na sumy… Tylko ?źe ja ich ostatnio nie łowię. Na ZZ nie ma co się wygłupiać ze sztucznymi przynętami, z moich obserwacji wynika, ?źe wąsate reagują na woblery przed sezonem, tj. w maju i czerwcu, potem ju?ź tylko mięso… A wiślany sezon miałem z bani. Kto wie, mo?źe w sprzyjających okolicznościach w 2011 trochę za nimi jeszcze poganiam… Taki Hornecik 9 mo?źe być te?ź fajną przynętą na skandynawskie szczupaki z trola. Wbrew pozorom r?łwnie chętnie zagryzają kąski ok. 10cm co 20+. Zabrałbym z jedną dwie sztuki w przyszłym roku, np. klasyczne HP i RR, ale mam pod ręką tyle tanich i sprawdzonych lub po prostu sprawdzonych przynęt, ?źe za 52PLN sztuka + koszty przesyłki nie będę eksperymentował. Za tyle ciągnę zza wody przynęty dwa- trzy razy większe, z trzema kotwicami i „gwarancją skuteczności”. Mo?źe poczekam na oferty z drugiej ręki od u?źytkownik?łw zdziwionych, ?źe przynęta sama nie łowi ryb… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi