kjan Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A jak nie sumy, to ju?ź połowione były szczupaki i okonie:tu fotki dzięki uprzejmości kolegi Termosa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No właśnie. Zakładamy, ?źe wszyscy wiedzą co robią, kalkulują, jaka cena zmaksymalizuje zysk w danym okresie i wio… Ja do ceny nic nie mam, po prostu nie jest to oferta skierowana do mnie. Raczej do adept?łw naszej trudnej sztuki, kt?łrzy wierzą, ?źe „dobrze” ulokowany kapitał odmieni ich wyniki. Mo?źe jakbym łowił tylko sumy i nie miał na co, to bym na to patrzył inaczej. A co do zdjęć - wcale mnie to nie dziwi. Wierzę w małe, agresywne wobki w trolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No to z tą głębokością schodzenia ładnie WW w numerze 12.2010 popłynęło.Cyt:Przy spiningowaniu wobler nurkuje na głębokość 0,6m , a podczas trollingowania na 1,2m. Firma obiecuje, ?źe gdy będzie takie zapotrzebowanie, zaopatrzy model w dłu?źszy ster, co zwiększy głębokość pracy woblera w trollingu do 6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Przecie?ź patrząc na sam ster mo?źna domyślać się, ?źe nowy Hornet p?łjdzie w trollu przynajmniej na 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mnie obiły się o uszy jakieś obrot?łwki Salmo,wie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Obrot?łwki i wahadł?łwki Salmo są, ale to nie to salmo, bo firma jest litewska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Chyba jeszcze nie widziałem jakieś fotki lub link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ja ich Polsce nigdy nie widziałem, tylko jak byłem w Wilnie u kolegi to przy buszowaniu w wędkarskich.Teraz zacząłem się zastanawiać, czy mi się nie pomyliło i mo?źe to jest łotewska firma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Koledzy Litewskie SALMO jest bogate w asortyment.Tu macie katalog http://www.salmo.lt/katalogas/2010-SUMMER/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Obrot?łwki i wahadł?łwki Salmo są, ale to nie to salmo, bo firma jest litewska. Błystki polskiego Salmo mają być w tym roku, ale o ile pamietam, gł?łwnie na rynek amerykański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 A czyli jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mnie obiły się o uszy jakieś obrot?łwki Salmo,wie ktoś coś?Witam.Posiadam jedną sztukę.Ma podw?łjną paletkę i du?źy silikonowy chwost/coś pod Marabou/.Testowana na Dru?źnie,jednak chodzi głebiej,potrzebuje 1,5-2m wody.Chodzi bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mnie obiły się o uszy jakieś obrot?łwki Salmo,wie ktoś coś?Witam.Posiadam jedną sztukę.Ma podw?łjną paletkę i du?źy silikonowy chwost/coś pod Marabou/.Testowana na Dru?źnie,jednak chodzi głebiej,potrzebuje 1,5-2m wody.Chodzi bardzo ciekawie. Dasz radę zapakować fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Obrot?łwki i wahadł?łwki Salmo są, ale to nie to salmo, bo firma jest litewska.Oczywiście Polskie Salmo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mnie obiły się o uszy jakieś obrot?łwki Salmo,wie ktoś coś?Witam.Posiadam jedną sztukę.Ma podw?łjną paletkę i du?źy silikonowy chwost/coś pod Marabou/.Testowana na Dru?źnie,jednak chodzi głebiej,potrzebuje 1,5-2m wody.Chodzi bardzo ciekawie. Dasz radę zapakować fotkę? Nie wiem czy mogę.Dostałem po cichuw prezencie.Zresztą Friko widział ją na Dru?źnie.Ma około 35-45g wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 He, he. To ładnie poleci z jerk?łwki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 He, he. To ładnie poleci z jerk?łwki Dokładnie w tym celu została wykombinowana,chyba gł?łwnie pod Musky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zresztą jest to ciekawy patent bo te dwie paletki są razem a nie jak Meppsy oddzielnie.Jak jedna wiruje w g?łrze to druga jest na dole.A czy są łowne to nie wiem bo przyszedł l?łd i niestety nie zdą?źyłem wypr?łbować.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jestem ciekawy czy to .... taka przynęta: Aszychminki są niewielkie w por?łwnaniu z du?źymi i bardzo du?źymi wir?łwkami amerykańskimi na musky. Trudno je nawet por?łwnywać Mo?źna powiedzieć, ?źe to nie tylko świetne przynęty na musky ale r?łwnie?ź na szczupaki. Ju?ź od kilku lat w US furorę robią blaszki typu Double Cow Girl http://www.jacksonlures.com/Commerce2/Cowgirl.htm te akurat 10 calowe, o masie nawet powy?źej 3oz. inne większe i mniejsze. Nieznane u nas w Polsce, nieznane w Szwecji. Trudno je por?łwnać do Gianta Killera, czy innych du?źych blaszek obrotowych dopuki nie zakręci się nią pierwszy raz kołowrotkiem. Op?łr stwarzany przez taką błystkę (oczywiście zale?źy to od wielkości i konstrukcji) jest ogromny! Wędkę w tym przypadku dostosowuje się po trochę do ryby a ... w większości pod przynętę. Osobiście stosowałem wędkę 3 oz typ musky + mocny multiplikator Daiwa Millionaire. Wcale tym zestawem nie było łatwo targać takie przynęty - po kilkudziesięciu rzutach i ściągnięciach do łodzi trzeba było odpocząć. Jestem przekonany, ?źe to byłaby fantastyczna przynęta na szwedzkie szkiery i du?źe szczupaki. Niestety na rynku jest wiele takich błystek jednak nie wszystkie są odpowiednio skonstruowane. Te lepsze, białe kruki, robione z odpowiednich materiał?łw słono kosztują. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nie wiem czy mogę.Dostałem po cichuw prezencie.Zresztą Friko widział ją na Dru?źnie.Ma około 35-45g wagi. No nie daj się prośić poka?ź,to nasze salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Horneta giganta mialem przyjemnosc pociagac w zeszlym sezonie .Mlodszy brat boxera chcialo by sie powiedziec ,woblery o tym ksztalcie chodza mi swietnie na dozego garba i szczupaka .Kawalek czerwonej wloczki na koncu kotwicy i jazda .Mysle ze to wyzwanie i gratka dla trolingowcow ,wobek chodzi bardzo agresywnie i smialo chaczy o 5-6 m .Pracuje nawet przy najwolniejszym prowadzeniu i co ciekawe zchodzi na swoja glebokosc .Dobrze wywazenie sprawia ze bardzo daleko sie nim rzuca ,nie wspominam o kotwcach .Za ostere o czym sie przekonalem szwami na kciuku oraz metrowka na lajbie .Jak dla rewelka i kolejna babka w komplecie .pozdrawiam Termos ps. wirowki - od kilku lat tego typu konstrukcja w Szwecji jest tajna bronia na ospale zebacze .I jak kazda muszka doszla tu ze Stanow .I tak po gigantycznych wobkach ,wielkich jerkach ,poteznych gumach kolo zamyka sie ponownie na wielkich wiorowkach .Czy blacha bedzie kolejna .Chociaz powim szczeze ze mam cos takiego konstrukcji rosyjskiej z lat 70-siatych .A ze sam ostatniu dlobie troche zlomu smialo mogie powiedzic ze konstrukcjia jest bardzo prosta a zarazem charmoniczna i faktycznie bazowana na dozych wiorwkach na musky z Kanady i USA.A tam jak wiadomo ,tego typu wabik to jak paciorek .Mieli wode jak opentana czego nie robi jerkus .A strzal zebataego w paletkie prowadzona pod sama powirzchnia jest niesamowicie efektowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Wiecie mo?źe dlaczego na stronie salmo nie ma tych przynęt z 2011? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi