Skocz do zawartości

Wysyp nowosci Salmo

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Zakładamy, ?źe wszyscy wiedzą co robią, kalkulują, jaka cena zmaksymalizuje zysk w danym okresie i wio… Ja do ceny nic nie mam, po prostu nie jest to oferta skierowana do mnie. Raczej do adept?łw naszej trudnej sztuki, kt?łrzy wierzą, ?źe „dobrze” ulokowany kapitał odmieni ich wyniki. Mo?źe jakbym łowił tylko sumy i nie miał na co, to bym na to patrzył inaczej.

A co do zdjęć - wcale mnie to nie dziwi. Wierzę w małe, agresywne wobki w trolu.

No to z tą głębokością schodzenia ładnie WW w numerze 12.2010 popłynęło.

Cyt:

Przy spiningowaniu wobler nurkuje na głębokość 0,6m , a podczas trollingowania na 1,2m. Firma obiecuje, ?źe gdy będzie takie zapotrzebowanie, zaopatrzy model w dłu?źszy ster, co zwiększy głębokość pracy woblera w trollingu do 6m.

• 2 tygodnie później...

Mnie obiły się o uszy jakieś obrot?łwki Salmo,wie ktoś coś?

Witam.Posiadam jedną sztukę.Ma podw?łjną paletkę i du?źy silikonowy chwost/coś pod Marabou/.Testowana na Dru?źnie,jednak chodzi głebiej,potrzebuje 1,5-2m wody.Chodzi bardzo ciekawie. :D

Witam.Posiadam jedną sztukę.Ma podw?łjną paletkę i du?źy silikonowy chwost/coś pod Marabou/.Testowana na Dru?źnie,jednak chodzi głebiej,potrzebuje 1,5-2m wody.Chodzi bardzo ciekawie. :D

Dasz radę zapakować fotkę?

Dasz radę zapakować fotkę?

Nie wiem czy mogę.Dostałem po cichuw prezencie.Zresztą Friko widział ją na Dru?źnie.Ma około 35-45g wagi. :D

Jestem ciekawy czy to .... taka przynęta:

Aszychminki są niewielkie w por?łwnaniu z du?źymi i bardzo du?źymi wir?łwkami amerykańskimi na musky. Trudno je nawet por?łwnywać :D

Mo?źna powiedzieć, ?źe to nie tylko świetne przynęty na musky ale r?łwnie?ź na szczupaki. Ju?ź od kilku lat w US furorę robią blaszki typu Double Cow Girl http://www.jacksonlures.com/Commerce2/Cowgirl.htm te akurat 10 calowe, o masie nawet powy?źej 3oz. inne większe i mniejsze. Nieznane u nas w Polsce, nieznane w Szwecji. Trudno je por?łwnać do Gianta Killera, czy innych du?źych blaszek obrotowych dopuki nie zakręci się nią pierwszy raz kołowrotkiem. Op?łr stwarzany przez taką błystkę (oczywiście zale?źy to od wielkości i konstrukcji) jest ogromny! Wędkę w tym przypadku dostosowuje się po trochę do ryby a ... w większości pod przynętę. Osobiście stosowałem wędkę 3 oz typ musky + mocny multiplikator Daiwa Millionaire. Wcale tym zestawem nie było łatwo targać takie przynęty - po kilkudziesięciu rzutach i ściągnięciach do łodzi trzeba było odpocząć.

Jestem przekonany, ?źe to byłaby fantastyczna przynęta na szwedzkie szkiery i du?źe szczupaki. Niestety na rynku jest wiele takich błystek jednak nie wszystkie są odpowiednio skonstruowane. Te lepsze, białe kruki, robione z odpowiednich materiał?łw słono kosztują.

Pozdrawiam

Remek

Horneta giganta mialem przyjemnosc pociagac w zeszlym sezonie .Mlodszy brat boxera chcialo by sie powiedziec ,woblery o tym ksztalcie chodza mi swietnie na dozego garba i szczupaka .Kawalek czerwonej wloczki na koncu kotwicy i jazda .Mysle ze to wyzwanie i gratka dla trolingowcow ,wobek chodzi bardzo agresywnie i smialo chaczy o 5-6 m .Pracuje nawet przy najwolniejszym prowadzeniu i co ciekawe zchodzi na swoja glebokosc .Dobrze wywazenie sprawia ze bardzo daleko sie nim rzuca ,nie wspominam o kotwcach .Za ostere o czym sie przekonalem szwami na kciuku oraz metrowka na lajbie .Jak dla rewelka i kolejna babka w komplecie .

pozdrawiam Termos

ps. wirowki - od kilku lat tego typu konstrukcja w Szwecji jest tajna bronia na ospale zebacze .I jak kazda muszka doszla tu ze Stanow .I tak po gigantycznych wobkach ,wielkich jerkach ,poteznych gumach kolo zamyka sie ponownie na wielkich wiorowkach .Czy blacha bedzie kolejna .

Chociaz powim szczeze ze mam cos takiego konstrukcji rosyjskiej z lat 70-siatych .A ze sam ostatniu dlobie troche zlomu smialo mogie powiedzic ze konstrukcjia jest bardzo prosta a zarazem charmoniczna i faktycznie bazowana na dozych wiorwkach na musky z Kanady i USA.A tam jak wiadomo ,tego typu wabik to jak paciorek .

Mieli wode jak opentana czego nie robi jerkus .A strzal zebataego w paletkie prowadzona pod sama powirzchnia jest niesamowicie efektowny.

• 3 tygodnie później...