Skocz do zawartości

Casty Sakura

Kejkosz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witam, czy któryś z użytkowników Forum miał jakoś styczność z wędziskiem SAKURA SPORTISM NEO 662 XH 198cm 14/70g cast?

Potrzebuję coś do jerków od 20 do 60 gr, sprawia wrażenie idealnego ale nie znam tej firmy. Więc może ktoś będzie mógł pomóc lub podrzucić coś ciekawego długości do 200 cm i o podobnych parametrach. Dziękuję za wszelkie informację.  

http://jerkbait.pl/topic/71256-sakura-sportism-neo-cast/?hl=sakura - może nie te same cw, ale napisz do kolegi, który ją sprzedawał i Raffaello, może coś więcej powie :)

tutaj wspomniane kije z pazurem - http://jerkbait.pl/topic/58737-w%C4%99dka-castingowa-cw-do-ok-35-40g/?hl=sakura#entry1703105 i akurat widziałem jedną wzmiankę o tym kiju z Twojego tematu.

Mam tą sakurę. W opisanej gramaturze sprawuje się bardzo dobrze, choć musiałbym dokładnie sprawdzić czym najcięższym z niej rzucałem... Wydaje mi się że był to 14cm sweeper (50g) i nie było problemu.  Dla mnie wydaje się sztywny, ale @Tomek88 który miał go w ręku nie podzielał mojej opinii. Komponenty przyzwoitej jakości, przelotki Fuji - przynajmniej tak są oznaczone na stopkach - ale jakie to nie wiem, specem nie jestem. W Warszawie, na Ursynowie można go obejrzeć i nim pomachać u sprzedawcy z allegro - abella7 - ja tam właśnie kupowałem.

• 11 miesięcy temu...

Trzymam wskaźnik myszki nad przyciskiem "Wyślij" przelew za zakup jak w tytule SAKURA SPORTISM NEO 662 XH 198cm 14/70g Casting.
I tak do końca nie jestem zdecydowany czy to to czego potrzebuję- a wiedzy w temacie żadnej, to pierwsze podejście do kastingu.
Cast ma być tylko na ponton i jeziora z multiplikatorem ABU, ma być drugim po "lekkim" zestawie Daiwa Powermesh 210cm 5-28g i stałoszpulowcu.
Pomożecie w podjęciu decyzji?