Skocz do zawartości

Casty Sakura

Kejkosz

Rekomendowane odpowiedzi

Macałem kilka Sakur na targach w zeszłym roku i dla mnie są zbyt kołkowate. Nie kupiłbym.

A jakaś propozycja alternatywna do 400zł jeśli można prosić?

Przypomnę że już mam tradycyjny kij Daiwa Powermesh 7-28g, więc co: kupować następny do 30g?

Jako drugi chciałbym coś średnio mocnego w wydaniu castingowym (multik kupiony)

PS.

Dobrze że są zwroty dopuszczalne :)

Ja akurat miałem ten konkretny kij w chwilowym użytkowaniu i za tą cenę bym kupił, sportism to niższy moduł i co za tym idzie przy tym cw nie jest zbyt kołkowaty, nie jest to też krowi ogon, ale w jerkówce w żadną ze stron nie należy przesadzać, bo oprócz płynności działania jeszcze trzeba poprawadzić odpowiednio przynętę a niektóre wymagają pewnej sztywności konstrukcji, sam używam jerkówki sztywniejszej niż ta sakura sportism, ale to osobny temat. Jak chcesz kupić to kup, poprawnie i schludnie wykonane kije na poprawnie pracujących blankach, bez fajerwerków, ale za tą cenę są ok  :good:

• Like 1

Na pewno nie jest to kijek do jerków 20-25g.A o takim ciężarze przynęt też pisałeś. Jest sztywny na tyle że nie będzie sie wcale ładowal przy przynetach 20 - 25 g. Przy holu też zapracuje dopiero przy rybach 65-70 cm.

Miałem wiec pisze z własnego doświadczenia. Mam tez ta wedke 7-28 g. Tylko starszy model , optymalnie 20- 55 . Pracuje ładnie przy mniejszych rybach . Ogólnie ten akurat model 14-70 moim zdaniem szczota

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Chińskie przysłowie mówi, że jeden obraz może być wart więcej niż tysiąc słów.
Tak więc SAKURA chyba pójdzie do zwrotu a jego miejsce zajmie kij z filmu, widać reakcję szczytówki na branie i pracę kija pod niewielkim przecież okazem- a kij do 100g.

https://youtu.be/pl9MbgPUH7Y?t=106

Dziwny jesteś,jeszcze kija nie otrzymałeś a już chcesz zwracać,te sakury to fajne kije,są dobrze wyważone,uzbrojenie bardzo dobre,a za te pieniądze nic lepszego nie znajdziesz,mam takiego jak Ty kupiłeś i jako jeden z nielicznych mi przypasował.

Miałem tego SG w łapie i na pewno daleko mu do sakury,a filmik to dopiero pokazuje co jest kołkiem!gdzie Ty tam widzisz prace blanku pod rybą?

Edytowane przez Raffaello
  • Like 2

Przyznaje Ci rację że za pochopna moja decyzja, choć asekuracyjnie podkreśliłem słowo "chyba".

No ale jeśli miałeś obydwa kije w ręce, i jednoznacznie określasz Sakure jako właściwszy- to nie zostaje nic innego jak zawierzyć w doświadczenie.

Dzięki bardzo za uwagi :)

Zobacz sobie jeszcze guide selecta,1,98/14-70,fajny kij, czuć na nim brania 20cm okonka, okolowymiarowy szczupak - już fajnie pracuje kijek, a na metrowej mamci już fajnie gial się około połowa długości, jedyny mankament jak dla mnie, że to wersja 2+1, gdzie blank wkladamy w rękojeść, czyli jest nieco mniej porecznie przy transporcie, co do rzutów to najniżej rzucalem 7g+4 cale swimfish od lunker city, góra buster jerkiem 75g,ale tu już bez pełni komfortu

• 5 miesięcy temu...

Panowie, ile udźwignie wersja Sakury Sportism lub Shinjin Neo 14-70g. Miałem kiedyś travela Shinjin Neo 213cm 5-21g i realnie ten c.w. można było podwoić (czucie od 10g, spokojnie 40g).

Czy w przypadku 14-70g będzie podobnie? Czy da radę komfortowo rzucić i poprowadzić jerki 75-90g lub gumy 25cm na 15g i dozbrojce?

Edytowane przez Żbiku

• 7 lat później...

Witam czy miał ktoś styczność z kijkiem z tej serii ? Mógłbym prosić jakieś opinie ? Chodzi mi o wyrzut 5-15 w długości 1.98m.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Oczywiście chodzi o cast'a

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka