urasenty Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Trochę powyginałem ostatio tą Sakure. Fajna wędka za dobre pieniądze. Czekam aż będzie dostępny model 213cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Miałem ta Sakure i moim zdaniem raczej 40-80 do przynet 20 - 55 używam lżejsza do 30g Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Z wymiaru powyżej 198cm trochę większy wybór jest, jednak chciałbym pojerkować na średnio i chyba (z tego co wyczytałem) w tym wypadku lepiej krótsza. @ Jacek: już klikłem na zakup @ Daniel: to może takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ta lżejsza przy spokojnym wymachu dają radę 70 . Ta mocniejsza potrzebuje przynajmniej 35 g zeby sie lekko zaladowala i 3-4 kg ryby zeby sie ugiela Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Macałem kilka Sakur na targach w zeszłym roku i dla mnie są zbyt kołkowate. Nie kupiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Macałem kilka Sakur na targach w zeszłym roku i dla mnie są zbyt kołkowate. Nie kupiłbym.A jakaś propozycja alternatywna do 400zł jeśli można prosić? Przypomnę że już mam tradycyjny kij Daiwa Powermesh 7-28g, więc co: kupować następny do 30g? Jako drugi chciałbym coś średnio mocnego w wydaniu castingowym (multik kupiony) PS. Dobrze że są zwroty dopuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Zrób coś na tanim blanku Batsona RX-6.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja akurat miałem ten konkretny kij w chwilowym użytkowaniu i za tą cenę bym kupił, sportism to niższy moduł i co za tym idzie przy tym cw nie jest zbyt kołkowaty, nie jest to też krowi ogon, ale w jerkówce w żadną ze stron nie należy przesadzać, bo oprócz płynności działania jeszcze trzeba poprawadzić odpowiednio przynętę a niektóre wymagają pewnej sztywności konstrukcji, sam używam jerkówki sztywniejszej niż ta sakura sportism, ale to osobny temat. Jak chcesz kupić to kup, poprawnie i schludnie wykonane kije na poprawnie pracujących blankach, bez fajerwerków, ale za tą cenę są ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Na pewno nie jest to kijek do jerków 20-25g.A o takim ciężarze przynęt też pisałeś. Jest sztywny na tyle że nie będzie sie wcale ładowal przy przynetach 20 - 25 g. Przy holu też zapracuje dopiero przy rybach 65-70 cm.Miałem wiec pisze z własnego doświadczenia. Mam tez ta wedke 7-28 g. Tylko starszy model , optymalnie 20- 55 . Pracuje ładnie przy mniejszych rybach . Ogólnie ten akurat model 14-70 moim zdaniem szczota Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A i jeszcze jeśli chodzi o czucie to bardzo dobrze , mowie o tym 7-28 w porównaniu z FenwickiemHMG dużo lepsze. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Chińskie przysłowie mówi, że jeden obraz może być wart więcej niż tysiąc słów.Tak więc SAKURA chyba pójdzie do zwrotu a jego miejsce zajmie kij z filmu, widać reakcję szczytówki na branie i pracę kija pod niewielkim przecież okazem- a kij do 100g.https://youtu.be/pl9MbgPUH7Y?t=106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Dziwny jesteś,jeszcze kija nie otrzymałeś a już chcesz zwracać,te sakury to fajne kije,są dobrze wyważone,uzbrojenie bardzo dobre,a za te pieniądze nic lepszego nie znajdziesz,mam takiego jak Ty kupiłeś i jako jeden z nielicznych mi przypasował.Miałem tego SG w łapie i na pewno daleko mu do sakury,a filmik to dopiero pokazuje co jest kołkiem!gdzie Ty tam widzisz prace blanku pod rybą? Edytowane 9 Marca 2017 przez Raffaello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Przyznaje Ci rację że za pochopna moja decyzja, choć asekuracyjnie podkreśliłem słowo "chyba". No ale jeśli miałeś obydwa kije w ręce, i jednoznacznie określasz Sakure jako właściwszy- to nie zostaje nic innego jak zawierzyć w doświadczenie. Dzięki bardzo za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Zobacz sobie jeszcze guide selecta,1,98/14-70,fajny kij, czuć na nim brania 20cm okonka, okolowymiarowy szczupak - już fajnie pracuje kijek, a na metrowej mamci już fajnie gial się około połowa długości, jedyny mankament jak dla mnie, że to wersja 2+1, gdzie blank wkladamy w rękojeść, czyli jest nieco mniej porecznie przy transporcie, co do rzutów to najniżej rzucalem 7g+4 cale swimfish od lunker city, góra buster jerkiem 75g,ale tu już bez pełni komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Panowie, ile udźwignie wersja Sakury Sportism lub Shinjin Neo 14-70g. Miałem kiedyś travela Shinjin Neo 213cm 5-21g i realnie ten c.w. można było podwoić (czucie od 10g, spokojnie 40g). Czy w przypadku 14-70g będzie podobnie? Czy da radę komfortowo rzucić i poprowadzić jerki 75-90g lub gumy 25cm na 15g i dozbrojce? Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Cześć,Mam nową Sakurę 14-70 g i długości 2,25 mRealny zakres obsługiwanych przynęt, to wg. mnie 40-100 g.Pewnie może więcej, ale cięższych nie miałem.Andrzej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Cześć,Mam nową Sakurę 14-70 g i długości 2,25 mRealny zakres obsługiwanych przynęt, to wg. mnie 40-100 g.Pewnie może więcej, ale cięższych nie miałem.AndrzejAndrzej, a jaki to model? Sportism, Trinis, Shinjin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Sakura Sportism w nowej wersji.Ta pomarańczowo czarna.A. Edytowane 1 Września 2017 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Pytanie jeszcze o różnice pomiędzy: Sportism a Sportism Neo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Witam czy miał może ktoś styczność z wędkami z sakury z serii Iconic RS Aircoba? Jeżeli tak to prosiłbym opinie. Stoję właśnie przed zakupem tej wędki i nie wiem w czy to iść.Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Witam czy miał ktoś styczność z kijkiem Sakura Iconic r2 aircobra?Mógłbym prosić jakieś opinie ? Chodzi mi o wyrzut 5-15 w długości 1.98m.PozdrawiamWysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Witam czy miał ktoś styczność z kijkiem z tej serii ? Mógłbym prosić jakieś opinie ? Chodzi mi o wyrzut 5-15 w długości 1.98m.Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu TapatalkaOczywiście chodzi o cast'a Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Iconic to chyba najwyższa seria od sakury. Bardzo mało tych kijów jest na rynku. Ja miałem model do 10 gram i śmiało można było dołożyć te minimum 3 gramy. jerkbait.pl/topic-wędki-sakura-opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi