Skocz do zawartości
  • 0

Haswing Osapian 45/55/60lb

Gofer2005

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć,

Używam takiego silnika już piąty sezon. 55Lb max, z grubszymi kablami.

Jeśli chodzi o działanie to złego słowa nie powiem. Wszystko OK. Od strony wykonania, marnej jakości plastik na czapce (mam wersję starą, białą), pojawiło się pęknięcie  w miejscu styku rumpla i czapki aż do naklejki od poziomu naładowania baterii. Nie przeszkadza to w użytkowaniu. Wydaje mi się że teraźniejsze wersje, czarne, mają lepsze wykonanie i użyte materiały, szczególnie ten plastik czapki.

Mam czarna wersje już 3 sezon i plastik czapki już wymieniałem , pękł gdy szybko uniosłem pracujący silnik na wypłyceniu ale poza jakością plastiku na czapce produkt jak najbardziej , choć dotykałem tego nowszego osapiana 55 max i jakość plastiku w nowym naprawdę godna uwagi , bebechy pewnie te same czyli spoko.

• 0

Witam jestem uzytkownikiem silnika OSAPIAN 55 MAX . Mam wersje z maximizerem  w instrukcji obsługi pisze ze jest on chłodzony wentylatorem . Pływałem nim dzisiaj poraz pierwszy i wentylator wogole sie nie wlaczyl , Mam  pytanie czy ten wentylator ma chodzic cały czas podczas pracy silnika czy załącza sie po uzyskaniu odpowiedniej temperatury. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

• 0

Witam jestem uzytkownikiem wyzej wymienionego silnika . Mam wersje z maximizerem  w instrukcji obsługi pisze ze jest on chłodzony wentylatorem . Pływałem nim dzisiaj poraz pierwszy i wentylator wogole sie nie wlaczyl , Mam  pytanie czy ten wentylator ma chodzic cały czas podczas pracy silnika czy załącza sie po uzyskaniu odpowiedniej temperatury. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

Załącza się w czasie uzyskania odpowiedniej temperatury,,,jakie wrażenia  z  pływania  tym 55 max...?

• 0

Pływam tym podpiętym do pontonu, przy jeździe pod wiatr wiatraczek załącza się dość często - zwłaszcza na wyższych obrotach. To, co mnie nieco irytuje, to słaba regulacja w dolnym zakresie obrotów. Poza tym sprzęt jak najbardziej spoko, zaliczył kilkadziesiąt wyjazdów z ciągłym pływaniem 4-8 godzin, mapuję moje wody. Karmię go z dwóch kwasiaków typu marine po 100ah.

• 0

Pewnie delikatnie pływałeś, dlatego się wentylator nie załączył, dasz mu obciążenie przez dłuższy czas to się włączy. Używaliśmy ten model, ale na mazurach przy większej fali w 3-osoby nie było komfortu. Teraz zainwestowaliśmy w osapiana 80 lbs 24v -maszyna do ciężkiej roboty ;), przekładnia trochę głośna ale moc jest od samego dołu. 

• 0

Pewnie delikatnie pływałeś, dlatego się wentylator nie załączył, dasz mu obciążenie przez dłuższy czas to się włączy. Używaliśmy ten model, ale na mazurach przy większej fali w 3-osoby nie było komfortu. Teraz zainwestowaliśmy w osapiana 80 lbs 24v -maszyna do ciężkiej roboty ;), przekładnia trochę głośna ale moc jest od samego dołu. 

A jak z prędkością na tym 80lbs ? Porównywalnie do 55? Mnie też korci żeby z 12v przejść na 24v. Czasami na zaporwkach dmucha i 12v idzie jak krew z nosa....

• 0

nie mierzyłem z jaką prędkością da się płynąć, 2.5 km spalinowy płynący obok nie dawał rady. Tn 80 lbs ma przekładnie i śrubę z 3-ma łopatkami -przełożenie sprawia, że nie ma problemu z falami. mamy do niego 2 aku 80, żeby było mniej do dźwigania. Pływając 8 godz z łowiska do łowiska i trochę trolingu nawet jedna kontrolka nie przygasła od zużycia akumulatorów. Jest to wersja z maxymizerem. 

• 0

nie mierzyłem z jaką prędkością da się płynąć, 2.5 km spalinowy płynący obok nie dawał rady. Tn 80 lbs ma przekładnie i śrubę z 3-ma łopatkami -przełożenie sprawia, że nie ma problemu z falami. mamy do niego 2 aku 80, żeby było mniej do dźwigania. Pływając 8 godz z łowiska do łowiska i trochę trolingu nawet jedna kontrolka nie przygasła od zużycia akumulatorów. Jest to wersja z maxymizerem. 

Jakiej firmy aku, nowe?

• 0

@ars25 jaka długość, szerokość i waga łodzi?

łódka ma 360,  165 szer, waży około 100, a sinik ogarnia łodzie nawet do 2t także przy 2-3 osobach na takiej łódce ma duży zapas mocy, raz założyliśmy go do takiej 310 -strach było pływać. Trzeba było ostrożnie obchodzić się z manetką, bo od razu wyrywała. Ten silnik jest strasznie mocny z dołu.