Gofer2005 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Ale te uklady są gotowe do kupienia lub zamówienia. Wystarczy podłączyć + do + i - do -. Przynajmniej w moim pwm tak było. Nawet nie trzeba było lutować. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Do jakiej mocy silnika są te układy . Możesz jakiegos linka zapodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Moce są różne ja mam 20A(100w silnik własnej roboty) i 60A (jakiś niemiecki panzerkampfwagen 360W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Sprzedaje je min. Magma polska czy coś w tym stylu na allegro poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Czy o takim regulatorze Kolega pisał ?http://allegro.pl/regulator-do-hho-45a-12-30vdc-generator-wodor-pwm-i5937249150.htmlTakie maleństwo wytrzyma pracę z silnikiem np 45lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5074087388 zobacz to z radiatorem i do 900w 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5074087388 zobacz to z radiatorem i do 900w 12vWygląda fajnie, ale czy się nada ? (jestem laikiem, choć siedziałem w ławce w elektryku) - konkretnie chciałbym to podpiąć pod Ospiana 40lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak też nie jestem inżynierem ale z fizyki tez cos pamiętam. Twój slinik ma max ~600W/12V ~ 50A więc powinno działać.Ps. Te obliczenia to takie pi razy oko[emoji1] Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dzięki za odpowiedź, będzie trzeba poważnie pomyśleć o montażu takiego (bądź podobnego) ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 A bezipiecznik masz przy tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antoni Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Cześć, Używam takiego silnika już piąty sezon. 55Lb max, z grubszymi kablami.Jeśli chodzi o działanie to złego słowa nie powiem. Wszystko OK. Od strony wykonania, marnej jakości plastik na czapce (mam wersję starą, białą), pojawiło się pęknięcie w miejscu styku rumpla i czapki aż do naklejki od poziomu naładowania baterii. Nie przeszkadza to w użytkowaniu. Wydaje mi się że teraźniejsze wersje, czarne, mają lepsze wykonanie i użyte materiały, szczególnie ten plastik czapki. Mam czarna wersje już 3 sezon i plastik czapki już wymieniałem , pękł gdy szybko uniosłem pracujący silnik na wypłyceniu ale poza jakością plastiku na czapce produkt jak najbardziej , choć dotykałem tego nowszego osapiana 55 max i jakość plastiku w nowym naprawdę godna uwagi , bebechy pewnie te same czyli spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pike1 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Użytkuję Osapiana Max. 55 bardzo dobry silnik. Obudowa czarna. Jeziora 200 - 400 ha obskakuję w trolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czerwony590 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witam jestem uzytkownikiem silnika OSAPIAN 55 MAX . Mam wersje z maximizerem w instrukcji obsługi pisze ze jest on chłodzony wentylatorem . Pływałem nim dzisiaj poraz pierwszy i wentylator wogole sie nie wlaczyl , Mam pytanie czy ten wentylator ma chodzic cały czas podczas pracy silnika czy załącza sie po uzyskaniu odpowiedniej temperatury. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 w moim 40/45 włącza się od czasu do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witam jestem uzytkownikiem wyzej wymienionego silnika . Mam wersje z maximizerem w instrukcji obsługi pisze ze jest on chłodzony wentylatorem . Pływałem nim dzisiaj poraz pierwszy i wentylator wogole sie nie wlaczyl , Mam pytanie czy ten wentylator ma chodzic cały czas podczas pracy silnika czy załącza sie po uzyskaniu odpowiedniej temperatury. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiamZałącza się w czasie uzyskania odpowiedniej temperatury,,,jakie wrażenia z pływania tym 55 max...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czerwony590 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Plywałem na spokojnej wodzie nie było fali. Płynna regulacja biegów nie mam zadnych zastrzezen i przedewszystkim ma moc rzekłbym rakieta . Zobaczymy jak sie sprawdzi w trudnych warunkach fala itp a ty jestes ze swojego zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Pływałem tylko kolegą który go ma....mój przetestuję za 4 dni na Solinie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Pływam tym podpiętym do pontonu, przy jeździe pod wiatr wiatraczek załącza się dość często - zwłaszcza na wyższych obrotach. To, co mnie nieco irytuje, to słaba regulacja w dolnym zakresie obrotów. Poza tym sprzęt jak najbardziej spoko, zaliczył kilkadziesiąt wyjazdów z ciągłym pływaniem 4-8 godzin, mapuję moje wody. Karmię go z dwóch kwasiaków typu marine po 100ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ars25 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Pewnie delikatnie pływałeś, dlatego się wentylator nie załączył, dasz mu obciążenie przez dłuższy czas to się włączy. Używaliśmy ten model, ale na mazurach przy większej fali w 3-osoby nie było komfortu. Teraz zainwestowaliśmy w osapiana 80 lbs 24v -maszyna do ciężkiej roboty , przekładnia trochę głośna ale moc jest od samego dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Pewnie delikatnie pływałeś, dlatego się wentylator nie załączył, dasz mu obciążenie przez dłuższy czas to się włączy. Używaliśmy ten model, ale na mazurach przy większej fali w 3-osoby nie było komfortu. Teraz zainwestowaliśmy w osapiana 80 lbs 24v -maszyna do ciężkiej roboty , przekładnia trochę głośna ale moc jest od samego dołu. A jak z prędkością na tym 80lbs ? Porównywalnie do 55? Mnie też korci żeby z 12v przejść na 24v. Czasami na zaporwkach dmucha i 12v idzie jak krew z nosa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ars25 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 nie mierzyłem z jaką prędkością da się płynąć, 2.5 km spalinowy płynący obok nie dawał rady. Tn 80 lbs ma przekładnie i śrubę z 3-ma łopatkami -przełożenie sprawia, że nie ma problemu z falami. mamy do niego 2 aku 80, żeby było mniej do dźwigania. Pływając 8 godz z łowiska do łowiska i trochę trolingu nawet jedna kontrolka nie przygasła od zużycia akumulatorów. Jest to wersja z maxymizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 @ars25 jaka długość, szerokość i waga łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 n15 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 nie mierzyłem z jaką prędkością da się płynąć, 2.5 km spalinowy płynący obok nie dawał rady. Tn 80 lbs ma przekładnie i śrubę z 3-ma łopatkami -przełożenie sprawia, że nie ma problemu z falami. mamy do niego 2 aku 80, żeby było mniej do dźwigania. Pływając 8 godz z łowiska do łowiska i trochę trolingu nawet jedna kontrolka nie przygasła od zużycia akumulatorów. Jest to wersja z maxymizerem. Jakiej firmy aku, nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ars25 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 @ars25 jaka długość, szerokość i waga łodzi?łódka ma 360, 165 szer, waży około 100, a sinik ogarnia łodzie nawet do 2t także przy 2-3 osobach na takiej łódce ma duży zapas mocy, raz założyliśmy go do takiej 310 -strach było pływać. Trzeba było ostrożnie obchodzić się z manetką, bo od razu wyrywała. Ten silnik jest strasznie mocny z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ars25 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Jakiej firmy aku, nowe?Toyama NPG 80 ah 2szt podłączone szeregowo dają 24 vol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ?
Top użytkownicy dla tego pytania
27
26
21
18
Popularne dni
25 Paź
37
24 Paź
28
23 Paź
26
16 Cze
23
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 27 odpowiedzi
Jozi 26 odpowiedzi
Koza11 21 odpowiedzi
siarq 18 odpowiedzi
Popularne dni
25 Paź 2016
37 odpowiedzi
24 Paź 2016
28 odpowiedzi
23 Paź 2016
26 odpowiedzi
16 Cze 2016
23 odpowiedzi
Popularne posty
sebalos.77
Ja też miałem przygodę MC ,po spaleniu przełącznika x2 z mojej winy (Sruba kipawa x3) postanowiłem dołożyć maxi w tym serwisie. Pierwsze odpalenie motorka MK 45lb i jakie ździwko na starcie mam 2,5
Jozi
Andrzej co z Tobą,chłopie wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie . Nie musisz już tak krytykować tego osapiana a MK chwalić - wygląda to na to że masz w tym interes, że tak zajadle atakujesz, rozwiń temat o tym
wuran
parafrazując klasyka "trzeba sobie odpowiedzieć na zajebiście ważne pytanie, co chcesz w życiu robić z tym silnikiem"
Opublikowane grafiki
369 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi