Gofer2005 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 parafrazując klasyka "trzeba sobie odpowiedzieć na zajebiście ważne pytanie, co chcesz w życiu robić z tym silnikiem" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Święta racja, tak powinno być że są merytoryczne dyskusje, no ale, ale....Przekonywanie, że jedyne słuszne rozwiązanie to zakup jedynego słusznego.....Józek, daj już spokój. Co temat to zaczepka. Wszystko opada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Józek, daj już spokój. Co temat to zaczepka. Wszystko opada Andrzej broń Panie Boże, daleki jestem od zaczepki, sorry jeżeli tak to odebrałeś.Ja po prostu lubię temat zgłębić do końca, rozważyć wszystko za i przeciw.Teraz rozważam zakup echo i mam straszny dylemat czy z bocznym sonarem czy bez, bo to różnica 1,5k.Garmin striker 5DV czy 7DV(bo człek coraz słabiej widzi) a może z lepszym przetwornikiem i "boczniakiem"- 7SV?Mam lekki ból głowy, a Ty mnie tu o jakieś złośliwości posądzasz .Poradził byś koledze, no chyba że mnie już nie lubisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Józek kup sobie od Psulka lowerance elite 5 i po problemie Na dniach wypływam na Twoje rewiry swoim pontonem to jak będzie czas i okazja możesz zobaczyćPS. Ja pływam na nerausie 62lb.... Chińczyk itp itd ... juz dwa sezony ... dwa razy na serwisie (przyjechał kurier zabrał i oddał na koszt sklepu odplyniesz.pl )Mam wersję bez maxi... Ostatnio pływając na dwóch aku 75 i 100 przeplyniete 25 km!.... a prądu jeszcze było dodam że ja latam z miejsca na miejsce głównie na 5 biegu.... ewentualnie wsteczny 3 Czuć ten plastik.... śrubę 3 łopaty rozwaliłem.ALE ZA SERWIS POLECAM ! Edytowane 28 Lipca 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Logo z mojego Garmina na potwierdzenie ... Ps pływanie we dwóch ... ponton 3.2 ... pełne wyposażenie Uciag wody bardzo mocny wiec momentami płynąć pod prąd nie było łatwo ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Tomek rozważałem elite 5 też, ale chodzi mi po głowie jakaś lepsza opcja. Mam starego humminbirda matrixa 17 i czas by zmienić na coś lepszego.SIlnik nie służy do wąchania tylko pływania, więc mnie wali pachnący chiński plastik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Andrzej broń Panie Boże, daleki jestem od zaczepki, sorry jeżeli tak to odebrałeś.Ja po prostu lubię temat zgłębić do końca, rozważyć wszystko za i przeciw.Teraz rozważam zakup echo i mam straszny dylemat czy z bocznym sonarem czy bez, bo to różnica 1,5k.Garmin striker 5DV czy 7DV(bo człek coraz słabiej widzi) a może z lepszym przetwornikiem i "boczniakiem"- 7SV?Mam lekki ból głowy, a Ty mnie tu o jakieś złośliwości posądzasz .Poradził byś koledze, no chyba że mnie już nie lubisz .Weź dołóż i masz full wypas ze wszystkim. 71SV + GT40. Póki są dostępne. Wielu osobom doradziłem ten set i są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Andrzej to prawie 5k.Nie tyle nie dam, nie ma bata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Andrzej to prawie 5k.Nie tyle nie dam, nie ma bata.jakie 5k?, troche ponad 4 lub 4 i masz, kwestia dogadania się ze sprzedawcą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Siema,opiszę całą sytuacje by ustrzec wielu ludzi od nadziania się na wielką porażkę !Zamówiłem jakoś w marcu/kwietniu Haswing Osapian 55lbs w sklepie Dobre-Przynęty.pl i otrzymałem informacje że silników w Polsce nie ma i będą koniec maja lub początek czerwca.Silnik otrzymałem w czerwcu i od razu na pierwszym wypadzie nad wodę okazał się wadliwy !! Strasznie hałasował , rumpel trząsł się i wibrował , im wyższy bieg tym bardziej to odczuwalne. Dorzucam filmik z pracą i hałasem silnika. Silnik miał moc lecz hałasował. Zlecono mi wysyłkę do serwisu Sonar który jest dystrybutorem na Polskę. Silnik wrócił po serwisie , pracował troszkę ciszej ale dalej wibrował, trafił kolejny raz do serwisu.Silnik został wysłany już DRUGI raz do serwisu !Po powrocie z serwisu silnik pracował znowu ciszej i wibracie były w dalszym ciągu ale już minimalnie. Okazało się że nie ma jednak mocy !!Zabrałem na łódkę mojego Osapiana 55lbs i Osapiana 45 lbs kolegi. Zrobiłem test . Przykręcone na jednej łodzi, do jednego akumulatora.Zrobiłem test prędkości płynąc w tym samym kierunku by nie było wypaczenia wyników.Osapian 45 lbs płynął moją łódką 6,5 km/h !!Osapian 55lbs płynął moją łódką 5,0 km/h !!Moja łódka 3,7m x 1,7m dno w kształcie litery U.Poprostu jakiś dramat, wydaje mi się że w serwisie ograniczyli mi silnik . Ale oni twierdzą że zostało wymienione łożysko.Silnik trafił po raz TRZECI do serwisu Sonara... Jest tam już 5 tygodni i usłyszałem że silnik jest w normie , pływa o 10% wolniej jak inne osapiany 55lbs ale podobno to w granicach normy....Karta gwarancyjna po żadnym serwisie nie jest uzupełniona ! Domagając się zwrotu gotówki od szefa Sonara usłyszałęm że możę odemnie go odkupić w zależności od zużycia .... Poprostu ich zachowanie to dramat jakiś.Zapytałem jak to możliwe że Osapian 45 lbs pływa szybciej od 55lbs ? Otrzymałem taką odpowiedz:" Osapian 45 lbs pływa szybciej małą łódką bo ma większą prędkość obrotów na minute i dlatego tak się dzieje " .Wydaje mi się że jeśli coś jest mocniejsze o 10lbs to powinno pływać szybciej ....Może mi ktoś pomóc jak macie w Osapianach 55lbs ?? pływają szybko ? jakie prędkości uzyskujecie na nich ??Lub ogólnie na 55lbs czy można pływać wolniej jak 45lbs ? czy to kolejna bajka szefa Sonar ?Bo 5km/h to dla mnie śmiech poprostu jak na taki silnik ... Właściciel Dobre-przynęty przyjazny gość , stara się pomóc ale mówi że jest uziemiony i wszystko zależy od decyzji SONAR.Omijajcie SONAR szerokim łukiem jak możecie !! Niekompetetni ludzie wciskający bajki Mamy październik a ja od czerwca nie miałem sprawnego silnika .... Edytowane 23 Października 2016 przez radekc1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Siema,opiszę całą sytuacje by ustrzec wielu ludzi od nadziania się na wielką porażkę ! Zamówiłem jakoś w marcu/kwietniu Haswing Osapian 55lbs w sklepie Dobre-Przynęty.pl i otrzymałem informacje że silników w Polsce nie ma i będą koniec maja lub początek czerwca.Silnik otrzymałem w czerwcu i od razu na pierwszym wypadzie nad wodę okazał się wadliwy !! Strasznie hałasował , rumpel trząsł się i wibrował , im wyższy bieg tym bardziej to odczuwalne. Dorzucam filmik z pracą i hałasem silnika. Silnik miał moc lecz hałasował. Zlecono mi wysyłkę do serwisu Sonar który jest dystrybutorem na Polskę. Silnik wrócił po serwisie , pracował troszkę ciszej ale dalej wibrował, trafił kolejny raz do serwisu.Silnik został wysłany już DRUGI raz do serwisu !Po powrocie z serwisu silnik pracował znowu ciszej i wibracie były w dalszym ciągu ale już minimalnie. Okazało się że nie ma jednak mocy !!Zabrałem na łódkę mojego Osapiana 55lbs i Osapiana 45 lbs kolegi. Zrobiłem test . Przykręcone na jednej łodzi, do jednego akumulatora.Zrobiłem test prędkości płynąc w tym samym kierunku by nie było wypaczenia wyników.Osapian 45 lbs płynął moją łódką 6,5 km/h !!Osapian 55lbs płynął moją łódką 5,0 km/h !!Moja łódka 3,7m x 1,7m dno w kształcie litery U.Poprostu jakiś dramat, wydaje mi się że w serwisie ograniczyli mi silnik . Ale oni twierdzą że zostało wymienione łożysko. Silnik trafił po raz TRZECI do serwisu Sonara... Jest tam już 5 tygodni i usłyszałem że silnik jest w normie , pływa o 10% wolniej jak inne osapiany 55lbs ale podobno to w granicach normy.... Karta gwarancyjna po żadnym serwisie nie jest uzupełniona ! Domagając się zwrotu gotówki od szefa Sonara usłyszałęm że możę odemnie go odkupić w zależności od zużycia .... Poprostu ich zachowanie to dramat jakiś.Zapytałem jak to możliwe że Osapian 45 lbs pływa szybciej od 55lbs ? Otrzymałem taką odpowiedz:" Osapian 45 lbs pływa szybciej małą łódką bo ma większą prędkość obrotów na minute i dlatego tak się dzieje " . Wydaje mi się że jeśli coś jest mocniejsze o 10lbs to powinno pływać szybciej ....Może mi ktoś pomóc jak macie w Osapianach 55lbs ?? pływają szybko ? jakie prędkości uzyskujecie na nich ??Lub ogólnie na 55lbs czy można pływać wolniej jak 45lbs ? czy to kolejna bajka szefa Sonar ?Bo 5km/h to dla mnie śmiech poprostu jak na taki silnik ... Właściciel Dobre-przynęty przyjazny gość , stara się pomóc ale mówi że jest uziemiony i wszystko zależy od decyzji SONAR.Omijajcie SONAR szerokim łukiem jak możecie !! Niekompetetni ludzie wciskający bajki Mamy październik a ja od czerwca nie miałem sprawnego silnika .... Kolejny kłopot z Osapianami. Recepta to MK. Ewentualnie MotorGuide.Lepsza jakość i powtarzalność. Pozostałe chińczyki to loteria. Edytowane 23 Października 2016 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Na 12V prędkość 6.5km to bardzo dobry wynik. Wszystko zależy od jednostki. Na silniku 55lbs nie uzyskasz większej prędkości. Moc odczujesz w momencie złej pogody gdy będzie fala itp. Jak chcesz pływać szybciej to niestety ale nie na 12V . Zbyt mała moc . To co opisałeś to jest poprostu kompromitacja serwisu ... i sprawa dla rzecznika praw konsumenta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Na 12V prędkość 6.5km to bardzo dobry wynik. Wszystko zależy od jednostki. Na silniku 55lbs nie uzyskasz większej prędkości. Moc odczujesz w momencie złej pogody gdy będzie fala itp. Jak chcesz pływać szybciej to niestety ale nie na 12V . Zbyt mała moc . To co opisałeś to jest poprostu kompromitacja serwisu ... i sprawa dla rzecznika praw konsumenta. Akurat jak testowałem oba silniki to była flauta Chciałbym ta sprawe nareszcie rozwiązać ale już nie wiem jak z nimi gadać ..Tomek z Dobreprzynęty ma jutro rozmawiać na wymianie na Osapiana 45 lbs... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon82 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Kolejny kłopot z Osapianami. Recepta to MK. Ewentualnie MotorGuide.Lepsza jakość i powtarzalność. Pozostałe chińczyki to loteria.Pływam po ZS na Osapianie , co prawda nie jest to częste wędkowanie , ale mimo wszystko widuje mnóstwo łódek z Osapianami i wszyscy są zadowoleni . Andrzeju nie wiem co Ty tak kurczowo widzisz kłopoty w tych silnikach . Nie będę złośliwy i nie będę wstawiał linków do problemów z MK i MG . Urządzenie jak każde inne , awarie są , użytkowników sporo i tyle . Edytowane 23 Października 2016 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Pływam po ZS na Osapianie , co prawda nie jest to częste wędkowanie , ale mimo wszystko widuje mnóstwo łódek z Osapianami i wszyscy są zadowoleni . Andrzeju nie wiem co Ty tak kurczowo widzisz kłopoty w tych silnikach . Nie będę złośliwy i nie będę wstawiał linków do problemów z MK i MG . Urządzenie jak każde inne , awarie są , użytkowników sporo i tyle .jakiego masz osapiana ?żadnych problemów ? z kąd kupowałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 dzis na 10 lodek z silnikami to przynajmniej 6 plywa na haswingach., duzo uzytkownikow to i duzo problemow. napewno mk sa lepsze , jednak ja osobiscie mam wielu znajmoych co plywaja na haswing i nikt nie mial problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon82 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ja mam 55 MAX , kupowałem w Multi-Com (mc-sklep) . Problemów żadnych , rumpel lekko drga przy najwyższych nastawieniach i tyle . Nawet nie wpadło mi do głowy aby się tym przejmować bo to raczej normalne. Twój raczej coś nie teges , trzeba cisnąć sprzedawcę aby sobie jaj nie robił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) dzis na 10 lodek z silnikami to przynajmniej 6 plywa na haswingach., duzo uzytkownikow to i duzo problemow. napewno mk sa lepsze , jednak ja osobiscie mam wielu znajmoych co plywaja na haswing i nikt nie mial problemow.Bo często ludzie nie mają porównania. Dopiero jak porównają to zobaczą co to znaczy małe drgania, mała hałasliwość, płynna regulacja mocy od 0 km/h , wygodne mocowanie od 0 czy też śruba ukształtowana tak że nie nabiera zielska.Na pewno z MK jest mniej problemów.Jedynym minusem jest cena i ceny części w razie W. Nie widzę innych w stosunku do Osapiana i innych. Edytowane 23 Października 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cycu20 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Siema,opiszę całą sytuacje by ustrzec wielu ludzi od nadziania się na wielką porażkę ! Zamówiłem jakoś w marcu/kwietniu Haswing Osapian 55lbs w sklepie Dobre-Przynęty.pl i otrzymałem informacje że silników w Polsce nie ma i będą koniec maja lub początek czerwca.Silnik otrzymałem w czerwcu i od razu na pierwszym wypadzie nad wodę okazał się wadliwy !! Strasznie hałasował , rumpel trząsł się i wibrował , im wyższy bieg tym bardziej to odczuwalne. Dorzucam filmik z pracą i hałasem silnika. Silnik miał moc lecz hałasował. Zlecono mi wysyłkę do serwisu Sonar który jest dystrybutorem na Polskę. Silnik wrócił po serwisie , pracował troszkę ciszej ale dalej wibrował, trafił kolejny raz do serwisu.Silnik został wysłany już DRUGI raz do serwisu !Po powrocie z serwisu silnik pracował znowu ciszej i wibracie były w dalszym ciągu ale już minimalnie. Okazało się że nie ma jednak mocy !!Zabrałem na łódkę mojego Osapiana 55lbs i Osapiana 45 lbs kolegi. Zrobiłem test . Przykręcone na jednej łodzi, do jednego akumulatora.Zrobiłem test prędkości płynąc w tym samym kierunku by nie było wypaczenia wyników.Osapian 45 lbs płynął moją łódką 6,5 km/h !!Osapian 55lbs płynął moją łódką 5,0 km/h !!Moja łódka 3,7m x 1,7m dno w kształcie litery U.Poprostu jakiś dramat, wydaje mi się że w serwisie ograniczyli mi silnik . Ale oni twierdzą że zostało wymienione łożysko. Silnik trafił po raz TRZECI do serwisu Sonara... Jest tam już 5 tygodni i usłyszałem że silnik jest w normie , pływa o 10% wolniej jak inne osapiany 55lbs ale podobno to w granicach normy.... Karta gwarancyjna po żadnym serwisie nie jest uzupełniona ! Domagając się zwrotu gotówki od szefa Sonara usłyszałęm że możę odemnie go odkupić w zależności od zużycia .... Poprostu ich zachowanie to dramat jakiś.Zapytałem jak to możliwe że Osapian 45 lbs pływa szybciej od 55lbs ? Otrzymałem taką odpowiedz:" Osapian 45 lbs pływa szybciej małą łódką bo ma większą prędkość obrotów na minute i dlatego tak się dzieje " . Wydaje mi się że jeśli coś jest mocniejsze o 10lbs to powinno pływać szybciej ....Może mi ktoś pomóc jak macie w Osapianach 55lbs ?? pływają szybko ? jakie prędkości uzyskujecie na nich ??Lub ogólnie na 55lbs czy można pływać wolniej jak 45lbs ? czy to kolejna bajka szefa Sonar ?Bo 5km/h to dla mnie śmiech poprostu jak na taki silnik ... Właściciel Dobre-przynęty przyjazny gość , stara się pomóc ale mówi że jest uziemiony i wszystko zależy od decyzji SONAR.Omijajcie SONAR szerokim łukiem jak możecie !! Niekompetetni ludzie wciskający bajki Mamy październik a ja od czerwca nie miałem sprawnego silnika .... Siemka też mam problem z osapianem 55lbs max ale ten problem występuje u mnie od zakupu a nie oddawałem go na gwarancje tylko dlatego że potrzebny mi był w sezonie ma mocne wibracje i stuka coś w środku, porównywałem go z silnikiem znajomego też osapian 55lbs max i u niego tych objawów nie ma może jakąś ferelną partię wypuścili tych silników ja też zamierzam reklamować go jakoś teraz ciekawe czy coś z tego wyniknie. Edytowane 23 Października 2016 przez cycu20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Siemka też mam problem z osapianem 55lbs max ale ten problem występuje u mnie od zakupu a nie oddawałem go na gwarancje tylko dlatego że potrzebny mi był w sezonie ma mocne wibracje i stuka coś w środku, porównywałem go z silnikiem znajomego też osapian 55lbs max i u niego tych objawów nie ma może jakąś ferelną partię wypuścili tych silników ja też zamierzam reklamować go jakoś teraz ciekawe czy coś z tego wyniknie.Obyś miał dużo więcej szczęścia z reklamacją niż ja ! Daj znać jak uporasz się z silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Może zacznij od tego jak słyszę na filmie to chyba trochę za płytko jest zanurzony silnik i to charakterystyczne bulgotanie... A czy na sucho też nim telepie? Ja mam swój już 3 sezon i na razie zero problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pipczento2002 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Myślę, że trafiłeś na jakiś bubel. Kupiłem w Sonarze 3 lata temu Haswinga Osapiana 40lb. Przepływał 3 pełne sezony i żadnych problemów z nim nie mam. Drgania ma ale niewielkie. Prędkość przy pełnej mocy dochodzi do 7 km/h (mala i lekka łódka 3m Nortona). Nie wysyłałem go na żaden serwis w celu przedłużenia gwarancji po dwóch latach. Po prostu zakładam, że jak go cholera weźmie, to kupię drugi, bo cena była w promocji bardzo atrakcyjna. Nie pamiętam dokładnie, ale było to coś poniżej połowy ceny MK o podobnych parametrach. Z Twoim coś jest nie tak i powinni go wymienić. Dziwię się,że nie chcą tego zrobić, bo ja akurat z tym sklepem mam dobre doświadczenia, ale prawda jest też taka, że niczego u nich nie reklamowałem. Z tego filmu, który wstawiłeś wynika, że powinieneś bardziej go zanurzyć. Edytowane 23 Października 2016 przez pipczento2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 co do zanurzenia to później mi to kumpel też powiedział i tak zrobiłem.Wtedy nie było słychać wcale wody tylko te dźwięczące wibracje . Było jeszcze gorzej niż lepiej ...Na hasło zwrot gotówki robią wszystko by tego nie zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RadaN Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Radek porównywał swój silnik z moim. Mój egzemplarz to petarda - śmiga aż miło, tak samo jak mojego kuzyna 45 lbs - zresztą zakupiłem Osapiana po jego namowie, a Radek po mojej xD Pływając z nim na jego silniku, po powrocie z kolejnej wizyty z serwisu, dalej była tragedia tyle że "cichsza". Naprawdę ze sporym załadunkiem łodzi i mocnym wiatrem czołowym jego mocniejszy silnik po prostu się dławił - pomimo3-łopatkowej śruby (u mnie 2-ł.) i niby większej mocy. Wg mnie kolega po prostu ma pecha do "specjalistów" z serwisu "widmo" - piszę widmo dlatego, że żadnych napraw na karcie gwr. nie ma a ich tempo pracy jest konkurencyjne dla leniwca. Jutro Radkowi melisę przywiozę bo na każdej wyprawie jak wspominamy coś o silniku (a trudno nie jest gdy widzi mój silnik śmigający jak rakieta) dostaje po prostu białej gorączki, szczególnie po odpowiedziach z serwisu i ich "teoriach spiskowych" - koń by się uśmiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Kurde...Osapiana 55 miałem kupić na przyszły sezon, ale teraz to się zastanowię grubo zanim powierzę swoje pieniądze takiemu dystrybutorowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ?
Top użytkownicy dla tego pytania
27
26
21
18
Popularne dni
25 Paź
37
24 Paź
28
23 Paź
26
16 Cze
23
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 27 odpowiedzi
Jozi 26 odpowiedzi
Koza11 21 odpowiedzi
siarq 18 odpowiedzi
Popularne dni
25 Paź 2016
37 odpowiedzi
24 Paź 2016
28 odpowiedzi
23 Paź 2016
26 odpowiedzi
16 Cze 2016
23 odpowiedzi
Popularne posty
sebalos.77
Ja też miałem przygodę MC ,po spaleniu przełącznika x2 z mojej winy (Sruba kipawa x3) postanowiłem dołożyć maxi w tym serwisie. Pierwsze odpalenie motorka MK 45lb i jakie ździwko na starcie mam 2,5
Jozi
Andrzej co z Tobą,chłopie wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie . Nie musisz już tak krytykować tego osapiana a MK chwalić - wygląda to na to że masz w tym interes, że tak zajadle atakujesz, rozwiń temat o tym
wuran
parafrazując klasyka "trzeba sobie odpowiedzieć na zajebiście ważne pytanie, co chcesz w życiu robić z tym silnikiem"
Opublikowane grafiki
369 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi