Gofer2005 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koval75 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Cześć Panowie, ile jest warty sprawny kilku letni HasWing OSAPIAN 55/60 MAXimizer. Kolor biały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 a ma gwarancję? kiedyś dawali 8 lub10 lat o ile robiło się co dwa lata przegląd za kilkadziesiąt złotych, z gwarancją pewnie trochę więcej, a tak pewnie kilkaset złotych. 500*600 zł będzie dobra ceną do sprzedania, pewnie i da się więcej wyciągnąć kwestia kupującego , ale nowe jaxony 55 lbs są chyba po ok 700 zł (chyba bez maksymizera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koval75 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 a ma gwarancję? kiedyś dawali 8 lub10 lat o ile robiło się co dwa lata przegląd za kilkadziesiąt złotych, z gwarancją pewnie trochę więcej, a tak pewnie kilkaset złotych. 500*600 zł będzie dobra ceną do sprzedania, pewnie i da się więcej wyciągnąć kwestia kupującego , ale nowe jaxony 55 lbs są chyba po ok 700 zł (chyba bez maksymizera)Zastanawiam się czy warto kupić własnie HasWing OSAPIAN 55/60 MAXimizer bez gwarancji za powiedzmy 700 zł czy nowy 55lbs za 700zł z gwarancją ale bez makzymizera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Zastanawiam się czy warto kupić własnie HasWing OSAPIAN 55/60 MAXimizer bez gwarancji za powiedzmy 700 zł czy nowy 55lbs za 700zł z gwarancją ale bez makzymizeraZależy ile będziesz pływał i jak.Chyba były częste przypadki awarii maxi przy silniku 55/60lb ( maxi nie wytrzymywały tej mocy, natomiast przy mniejszym np. 45/50 lb takich problemów nie było).Do trolla lepszy maxi bo lepiej ustawiać prędkość, jeżel przemieszczanie z punktu w punkt to niekoniecznie maxi jest potrzebny.Poczekaj na opinie bardzie zaawansowanych pływaków i elektryków . Edytowane 25 Lutego 2019 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Zastanawiam się czy warto kupić własnie HasWing OSAPIAN 55/60 MAXimizer bez gwarancji za powiedzmy 700 zł czy nowy 55lbs za 700zł z gwarancją ale bez makzymizeraja mam 55/60 Max 3 sezon i jest spoko, polecam kupic uzywke z Maxi Miałem 55lbs bez Max to dramatyczne problemy z nim byly i walka z serwisem aż nareszcie go zabrali i oddali kase. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Mój z maxi też jest po 3 czy 4 sezonach, zaznaczam że naprawdę mało intensywnych. I odpukać zero problemów, szczyt technologii to to nie jest, ale robi swoje, nie psuje się i nie kosztuje majątku. Brałbym używkę z maxi jeśli stan jest uczciwy. Oszczędność na baterii niezaprzeczalna. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Zrobili coś z tym maxi w 55/60 czy dalej wiatrak wyje na postoju jak jest gorąco? Sprzedałem jakieś 3-4 lata temu więc może coś poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Wieje i gwiżdże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Wieje i gwiżdże Mnie to rybka, że wieje. Ważne by się kręcił i nie psuł, bo cena przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Oczywiście, Józek, To jest bardzo dobry silnik w relacji cena/możliwości. Ma kilka niedostatków- płynna regulacja startuje od ok. 2km/h- czyli de facto nie masz płynnej regulacji od 0, pomijając wibracje, to przeszkadza mi sposób wpuszczenia kabli prądowych od spodu w korpus- zdarza się, że minimalnie się schowają nieco w obudowie rumpla i haczą po wentylatorze regulatora, który trze, przerywa pracę. Pierwszy raz na wodzie w takiej akcji to się mocno wystraszyłem, na wiosłach spłynąłem, bo myślałem, że silnik padł. No i w pewnych warunkach maxymizer przeszkadza- zwłaszcza echosondzie.Gwarancja? Hm, kosztowna sprawa- koledzy wyliczyli ocb.Wydajność chłodzenia maximizera jest mocno średnia, w ciepłe dni wentylator dmucha cały czas. Czy to przeszkadza- kwestia gustu.A co do ceny- to sam wiesz jak jest. Zazwyczaj CCC. To jest przyzwoity silnik, ale też bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Dokladnie CCC w krainie naszej rzadzi. (Cena czyni cuda) maksymizery w haswingach sieja zaklocenia ... mialem 2 i oby dwa zaklocaly . Cena do jakosci jest raczej adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koval75 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Dziękuję Panowie za pomoc. Wezmę tego używanego Haswinga z max. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) No szału to nie ma, ale za 1200 zł nie ma się czego spodziewać.Kwestia czego chcemy albo tanio albo grube tysie, jak to w życiu...Jest jeszcze Protruar... Edytowane 3 Marca 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Jest też np. Haibo M150, który imho bije Osapiana na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koval75 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 No szału to nie ma, ale za 1200 zł nie ma się czego spodziewać.Kwestia czego chcemy albo tanio albo grube tysie, jak to w życiu...Jest jeszcze Protruar...Dokładnie: kasa, misiu kasa. Pewnie by się chciało od razu Torqeedo Travel 1003 S [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Czy ktoś jest jeszcze w stanie potwierdzić fakt uzyskiwania większych prędkości na 45 lbs vs. 55/60 lbs w związku z jego wyższym momentem obrotowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Powiem tak - na małej dętce używam zamiennie dwóch silników - minnkoty 40lbs i osapiana55/60. Minnkota daje mi 5,9/6km/h w optymalnych warunkach, Osapian 6,3minnkota ma dwułopatowe śmigło, Osapian trzy łopaty.Różnica w prędkości jest minimalna, za to moc uciągowa popchnie efektywniej większą krypę i pod silniejszy wiatr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Do 6-7kmh to bariera dla 12v... chyba że kanu i wiatr w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Czy ktoś jest jeszcze w stanie potwierdzić fakt uzyskiwania większych prędkości na 45 lbs vs. 55/60 lbs w związku z jego wyższym momentem obrotowym ?"Krakers" za prękość max odpowiada wielkość śruby i jej skok a nie moment obrotowy (momentowi zawdzięczasz 'szybszy' start). Różnice prędkośći pomiędzy silnikami 45 a 55 są minimalne. 55 będzie jednak pobierał mniej prądu przy tej samej prędkości niż 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dla czego będzie pobierał.mniej prądu? Przecież aby coś wprawić w ruch niezbędne jest spozytkowanie x mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) "Krakers" za prękość max odpowiada wielkość śruby i jej skok a nie moment obrotowy (momentowi zawdzięczasz 'szybszy' start). Różnice prędkośći pomiędzy silnikami 45 a 55 są minimalne. 55 będzie jednak pobierał mniej prądu przy tej samej prędkości niż 45.Przy dość dokładnym mierniku cyferki amperomierza pokazały mi coś takiego na dętce w dobrych warunkach:Minnkota- 5 bieg, niecałe 6km/h prąd31AOsapian 5 bieg( maxi), 6,3km prąd 45APrzy okazji wyszło, że ten maxymizer od mc ma regulację prawie skokową a nie płynną- patrząc po amperomierzu. Wyraźne przeskoki prądu a nie płynna regulacja jak jest to reklamowane. Nie wiem jak z oszczędnością prądu, bo jeżeli jest tak jak z funkcjonalnością w moim egzemplarzu, to jest to słabe. Edyta- mój osapian ma ograniczony pobór prądu w górnym zakresie, podczas serwisowania sam o to poprosiłem, bo zależało mi na lepszym regulowaniu obrotów od dołu, co jest też problematyczne. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Maciej_K, a może te skoki to standard? Kotka zwiększa płynnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @Maciej_K, a może te skoki to standard? Kotka zwiększa płynnie?Paweł- nie wiem. MK kupiłem przełącznikową po to, by zbierać dane bez zakłóceń - co faktycznie ma miejsce. Boczny i DI są dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Kotki mają płynną regulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Panowie , dzisiaj utopiłem Haswinga z maximizerem, czy muszę na coś zwrócić uwagę podczas rozbierania i czym wyczyścić elektronikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ?
Top użytkownicy dla tego pytania
27
26
21
18
Popularne dni
25 Paź
37
24 Paź
28
23 Paź
26
16 Cze
23
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 27 odpowiedzi
Jozi 26 odpowiedzi
Koza11 21 odpowiedzi
siarq 18 odpowiedzi
Popularne dni
25 Paź 2016
37 odpowiedzi
24 Paź 2016
28 odpowiedzi
23 Paź 2016
26 odpowiedzi
16 Cze 2016
23 odpowiedzi
Popularne posty
sebalos.77
Ja też miałem przygodę MC ,po spaleniu przełącznika x2 z mojej winy (Sruba kipawa x3) postanowiłem dołożyć maxi w tym serwisie. Pierwsze odpalenie motorka MK 45lb i jakie ździwko na starcie mam 2,5
Jozi
Andrzej co z Tobą,chłopie wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie . Nie musisz już tak krytykować tego osapiana a MK chwalić - wygląda to na to że masz w tym interes, że tak zajadle atakujesz, rozwiń temat o tym
wuran
parafrazując klasyka "trzeba sobie odpowiedzieć na zajebiście ważne pytanie, co chcesz w życiu robić z tym silnikiem"
Opublikowane grafiki
369 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi