Gofer2005 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Jeszcze jedno pytanie, czy kolumna jest uszczelniona (prosta droga do zalania silnika)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Po rozłożeniu stwierdziłem, iż silnik jest suchy, lecz przekaźnik już skorodowany, więc wyczyściłem go ultradźwiękami, a jutro go uszczelnię. Może komuś się przyda. https://www.midif-online.com/pieces-detachees-moteur-haswing-osapian-55-lbs.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Panowie, po złożeniu silnika do łodzi, który uszczelniony jest oringami i klejem o konsystencji silikonu, stwierdziłem, że silikon kauczukowy, który zastosowałem do uszczelnienia, nie przywiera do powierzchni klejonej.Mam pytanie, czym uszczelnić ten silnik?W sklepie proponują mi klej do klejenia rynien metalowych, który stosuje się zamiast lutowania.Mam obawy, że później już go nie rozbiorę.Nadmienię tylko, że łożysko na wale wirnika jest marnej jakości, po paru godzinach pracy wykazuje luzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Panowie, po złożeniu silnika do łodzi, który uszczelniony jest oringami i klejem o konsystencji silikonu, stwierdziłem, że silikon kauczukowy, który zastosowałem do uszczelnienia, nie przywiera do powierzchni klejonej.Mam pytanie, czym uszczelnić ten silnik?W sklepie proponują mi klej do klejenia rynien metalowych, który stosuje się zamiast lutowania.Mam obawy, że później już go nie rozbiorę.Nadmienię tylko, że łożysko na wale wirnika jest marnej jakości, po paru godzinach pracy wykazuje luzy. Tutaj poszukaj https://www.henkel-adhesives.com/pl/pl/o-nas/nasze-marki/loctite.html?ed14b78734d2d0ba63c87e8f8575ab0a23cd7667.page=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam wielką prośbę, czy ktoś dysponuje zdjęciami rozebranego maximizera od Osapiana? Czym nasmarować styki (wazelina techniczna)? Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariusz1000 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Też mam pytanie, bo od bodajże 7 lat mam silnik Haswinga Osapiana z maksymizerem, używany co roku kilkanaście-kilkadziesiąt razy rocznie, nigdy nie miałem z nim zadnych problemów, przezył 3 akumulatory i nigdy nie był na zadnym przeglądzie, czy kontroli, to czy powinieniem oddać go teraz na jakiś przegląd, skoro normalnie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Witaj, może kiedyś Będziesz musiał wymienić szczotki, ale póki jest sprawny, to go nie ruszaj.Kiedyś na zbiornikach paliwa w japońskich motocyklach było napisane "Bez potrzeby mnie nie dotykaj".Pozdrawiam Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Też mam pytanie, bo od bodajże 7 lat mam silnik Haswinga Osapiana z maksymizerem, używany co roku kilkanaście-kilkadziesiąt razy rocznie, nigdy nie miałem z nim zadnych problemów, przezył 3 akumulatory i nigdy nie był na zadnym przeglądzie, czy kontroli, to czy powinieniem oddać go teraz na jakiś przegląd, skoro normalnie działa?Po mojemu gra nie warta świeczki . Pływaj póki się ne rozleci :D.ps. też mam ospiana i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Według mnie największe wady tych silników , co zresztą już wielokrotnie było napisane, to trudność wyosiowania silnika w obudowie, kiepskie uszczelnienie, spasowanie (były przypadki dostania się wody przez korpus silnika) i bijąca śruba napędu plus usunięte oznaczenia na elektronice w wiadomym celu.Porównanie z Minn kotą z USA (stary wypust) jest bezsensowne. Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrecikQ Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Cześć, czy Waszym zdaniem warto montować bezpiecznik do silnika Haswing Osapian?Widziałem różne opinie pozytywne jak i negatywne a nawet wpis, że jednej osobie spalił sie cały bezpiecznik (obudowa i kawałek kabla) bez napłynięcia na zielsko itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Martin77 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Cześć. Moim skromnym zdaniem nie warto. Ja zamontowałem za namową sprzedawcy i spalił się dość szybko. Wymienili i zrobiło się to samo. Teraz mam bez i nic (odpukać!) się nie dzieje od 3 sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Bo jak już , to kupić normalny bezpiecznik w obudowie w sklepie motoryzacyjnym za parę zł , a nie plastikowo blaszane wynalazki ultra marine 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Popieram,"oryginalne"poszły z dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seba77 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Witam.Pytanko?Do trzeciego biegu silnik chodzi normalnie ale na 4 biegu tak jak na drugim[słaby]. Jaka to morze być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasazer Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Witam.Pytanko?Do trzeciego biegu silnik chodzi normalnie ale na 4 biegu tak jak na drugim[słaby]. Jaka to morze być przyczyną?Uszkodzony przełącznik biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Można sobie taki bezpiecznik do silnika zamontować .Gniazdo MIDIVAL 10-16 A 20 pln plus bezpiecznik 60A 4 pln .Mam taki przy Protuarze 65 lbs działa .Można i inne wartości bezpieczników kupić .https://car-max.abstore.pl/gniazda-skrzynki,c74,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seba77 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Ale poco taki bezpiecznik? Skoro przełącznik zmiany biegow jest uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Używa ktoś może większej śruby aniżeli fabryczna ? Ostatnio na silniku 55 widziałem jakąś sporą śrubę. Czy taka modyfikacja jest dobrym pomysłem z punktu widzenia obciążenia silnika i jego trwałości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ask Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Napewno na zdrowie mu to nie idzie ale może ktoś wie czy elektronika go nie odetnie jak bedzie miał zbyt duże obciążenie a dwa czy wieksza śruba realnie zwiekszy predkość na wodzie bo zakładam że jednocześnie liczba obrotów na minutę spadnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Witam szybkie pytanko czy Osapian 55lb z maximizerem ma taki sam rumpel co model z biegami ? tzn ma namalowane biegi - 5 do przodu i 3 do tyłu ? A na obudowie nie ma nić napisane typu - Max czy Maximizer ?
Top użytkownicy dla tego pytania
27
26
21
18
Popularne dni
25 Paź
37
24 Paź
28
23 Paź
26
16 Cze
23
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 27 odpowiedzi
Jozi 26 odpowiedzi
Koza11 21 odpowiedzi
siarq 18 odpowiedzi
Popularne dni
25 Paź 2016
37 odpowiedzi
24 Paź 2016
28 odpowiedzi
23 Paź 2016
26 odpowiedzi
16 Cze 2016
23 odpowiedzi
Popularne posty
sebalos.77
Ja też miałem przygodę MC ,po spaleniu przełącznika x2 z mojej winy (Sruba kipawa x3) postanowiłem dołożyć maxi w tym serwisie. Pierwsze odpalenie motorka MK 45lb i jakie ździwko na starcie mam 2,5
Jozi
Andrzej co z Tobą,chłopie wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie . Nie musisz już tak krytykować tego osapiana a MK chwalić - wygląda to na to że masz w tym interes, że tak zajadle atakujesz, rozwiń temat o tym
wuran
parafrazując klasyka "trzeba sobie odpowiedzieć na zajebiście ważne pytanie, co chcesz w życiu robić z tym silnikiem"
Opublikowane grafiki
369 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi