miras1983 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 sandacze są tylko nie biąrą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Może wrzuci ktoś z miejscowych jakąś fotkę ze złapanym brzegiem, ponoć sporo wody brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresley Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jak tak czytam Wasze ostatnie wpisy to mnie ogarnia niechęć do tej mojej wyprawy parodniowej. Na poprawę stanu wody nie ma co liczyć. A przy znacznych spadkach poziomu wody to i brań nie ma się co spodziewać. Co robić, co robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 nie odpuszczaj trzeba spróbować na Turawie dzień dniowi nie równy 10 lat wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) dokładnie wystarczy trafić dobry dzień Edytowane 12 Września 2013 przez andego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 W najnowszym WMH znalazłem artykuł o Turawie, czytał ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Może wrzuci ktoś z miejscowych jakąś fotkę ze złapanym brzegiem, ponoć sporo wody brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Rzeczywiście sporo wody ubyło... A ile gum człowiek na tych karczach zostawił.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Pięknie to wygląda , chciałbym mieć takie łowisko niedaleko domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Normalnie tam jadę, tyle pięknych korzeni do akwariów BW (Black Water) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Eh czemu ja teraz urlopu nie moge wziasc chociaz bym troche swoich zabawek zebral z tych krzakow ps: zakonczenie sezonu bedzie napewno obfite ale wspolczuje rozpoczecia w przyszlym roku zbiornik pewnie mniejszy o 2/3 wody a ludzi jeszcze wiecej na wodzie poza tym miejscowi sie zarzekali iz tylko jak spadnie woda to beda nadrabiac zaleglosci z tego roku:( szkoda kolejna woda umiera na moich oczach a mam dopiero 23 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Normalnie tam jadę, tyle pięknych korzeni do akwariów BW (Black Water) Skoro o korzeniach to pochwalę się ostatnim przyłowem ;-) Wziął z opadu na perłowe kopyto relaks;-) A tak, po delikatnej przycince, prezentuje się w baniaczku;-) Wybaczcie offtop:] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Ja wybaczam OFF TOPA ale ode mnie nic nie zależy, fajne szkiełko choć dla mnie za sterylnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresley Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Termin wyjazdu (24.09) zbliża się nieubłaganie i wciąż nie wiem czy Turawa to dobry wybór. Chciałem przytargać swoją łajbę ale w rybaczówce poinformowano mnie że może być lipa ze zwodowaniem bo wody brak przy slipie. Orientujecie się może czy w takim razie jest gdzieś bezproblemowy dojazd do wody (osobówką) z możliwością zwodowania łodzi? I noclegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) może lepiej wybrać Głębinöw czyt jezioro Nyskie? http://www.jezioro-nyskie.pl/ Znajdziesz tu duuużo informacji, mapę, namiary na gps itp... Edytowane 22 Września 2013 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresley Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Brałem pod uwagę Nyskie oraz Otmuchów ale jak dla mnie to trochę za daleko. 300 km w jedną stronę. Postawiłem na jeszcze inny zbiornik ale o tym więcej po powrocie.Teraz mam tylko nadzieję że pogoda pozwoli na wędkowanie.Zdam relację czy i co udało się złapać. Może też jakieś fotki wrzucę.Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomocne rady. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam jak z woda na turawce bo wybieram sie w piatek i zastanawiam sie czy warto wogole jechac czy niezmienic planow i przejechac sie np na glebionow lub na Otmuchow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam jak z woda na turawce bo wybieram sie w piatek i zastanawiam sie czy warto wogole jechac czy niezmienic planow i przejechac sie np na glebionow lub na Otmuchow...Dzwonilem do goscia ktory prowadzi osrodek na turawa mowil ze przeszlo 2/3 wody spuszczonej.Przez weekend podobno wielu slynelo z wody bez kontaktu z ryba.Czy to kolejny zbiornik ktory zostanie bezmyslnie zniszczony ludzka reka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresley Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Czyli prawdopodobnie podjąłem dobrą decyzję w sprawie zmiany zbiornika. Co prawda bez rewelacji ale zawsze coś się wyskubało, dwa bardziejsze a reszta mniej bardziejsza ale radość z kontaku z rybą taka sama.W ten weekend sprawdzę co na Domaniowie.Co do Turawy, przykro czytać i oglądać jak to wygląda. W przyszłym roku podobny los czeka Sulejów, ponoć mają go w celu mi nieznanym całkowicie "odwodnić" na conajmniej 2 sezony. Zanim ponownie go napełnią (+/-2500 ha) i zarybią to moje dzieci będą mogły tam na ryby okołowymiarowe jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam.Byłem z kolegą na Turawie w niedziele.Fakt wody mało ale z rybą nie było tak tragicznie.Gospodarz Syrenki mówił ,że w sobote spływano z kompletami.Nam trafił się jeden 60+ ,2 małe i sumek.Wszystko w korycie.miejscowi mieli też w niedziele komplety.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Woda na Turawie jest spuszczana co roku, rybom nic złego się nie dzieje, za to łatwiej je znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Tak właśnie jak pisze kolega Norbert 78. Zamiast biadolić trzeba jechać mniejszy obszar do obłowienia oznacza koncentracje ryb w dobrych miejscach Koryto nie jest jeszcze najlepszym łowiskiem natomiast wszystkie karcze,- tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Jadę jutro od rana Tak jak koledzy piszą woda jest spuszczana co roku identycznie i kto chce i umie to na pewno złowi @Rheinangler karcze wszystkie na wierzchu no prawie wszystkie pozostają te bardziej tajne miejsca Najbardziej denerwujące jest to noszenie w tym błotku do łódek silnika i reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Sebastian,- ja dlatego nie piszę gdzie dokładnie tylko daję ogólną wskazówkę a Ty pewnie wiesz, że karcze po których teraz trzeba deptać to nie jedyne rybodajne karcze choć najłatwiejsze do zlokalizowania Kto chce szukać i ciszyć się z samodzielnych sukcesów może z takiej wskazówki skorzystać a ktoś kto chce najlepiej namiary z GPS-u nic ode mnie nie dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Panowie o czym wy piszecie ze rybka latwiejsza do namierzenia kazda ryba na turawie dostaje w leb a wlasnie wiosna i jesien pozwala na ostra rzeznie za takie madre wypowiedzi gratuluje i zapraszam jeszcze za dwa trzy lata a bedziecie mogli jedynie szukac sprzetu po karczach...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi