francisco scaramanga Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 A jak zeslipować łódkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Na terenie syrenki jest mozliwosc slipowania i nie ma bram tak jak n'a ośrodku lok czy rybaczôwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Panowie o czym wy piszecie ze rybka latwiejsza do namierzenia kazda ryba na turawie dostaje w leb a wlasnie wiosna i jesien pozwala na ostra rzeznie za takie madre wypowiedzi gratuluje i zapraszam jeszcze za dwa trzy lata a bedziecie mogli jedynie szukac sprzetu po karczach...... Powiem tak zapraszam za dwa lata i sandaczy będzie tyle ile było.Od wielu wielu lat jest identycznie i nic a nic w rybostanie się nie zmienia.Co rok wszyscy narzekają że nie ma ryb.Ryby były są i będą dlaczego ponieważ sandacz ma tam bardzo dobre warunki do wycierania się i wyciera się doskonale.Jak masz wątpliwości co do tego to zapraszam na pw.Na każdej wodzie w czerwcu jest rzeź niewiniątek i tego nie unikniemy.I wcale tak łatwo nie namierzysz ryby w niskim stanie wody a co dopiero ją złowić . ale o tym to faktycznie nie na otwartym forum bo Na terenie syrenki jest mozliwosc slipowania i nie ma bram tak jak n'a ośrodku lok czy rybaczôwce dobrze mówisz kolego ale jak nie masz napędu na 4 koła i prześwitu z 80 cm to życzę szczęścia o tej porze roku. Od czerwca do połowy sierpnia to owszem ale nie teraz. A co do wczoraj to powiem tak gryzły ale bardzo bardzo delikatnie i na 10 łódek tylko my mieliśmy rybkę więc czy łatwo je zlokalizować odpowiedzcie sobie sami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 A co do wczoraj to powiem tak gryzły ale bardzo bardzo delikatnie i na 10 łódek tylko my mieliśmy rybkę więc czy łatwo je zlokalizować odpowiedzcie sobie sami. Zlokalizować, a przekonać to też różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) A co do wczoraj to powiem tak gryzły ale bardzo bardzo delikatnie i na 10 łódek tylko my mieliśmy rybkę więc czy łatwo je zlokalizować odpowiedzcie sobie sami. Zlokalizować, a przekonać to też różnica A z tym się zgodzę dlatego i za dwa trzy a nawet pięć będą tam sandacze no chyba że spuszczą wodę całkowicie Edytowane 3 Października 2013 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz1 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) a ja się wybieram w niedziele a w poniedziałek dam znać co i jak Edytowane 4 Października 2013 przez sandacz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Ja wrocilem wczoraj oralismy wode(karcze,stoki,koryto po calej dlugosci ,"droga") od godz 6.30 do 17 we czworke na dwoch lodkach i zero kontaktu z ryba Na wodzie bylo z 6-7 lodek i wszyscy na zero,masakra!Rozmawialem z Panem Staszkiem z rybaczowki i ponoc w 10 dni 10-15 metrow wody od brzegu ubylo i wciaz leci w dol,lodki na piachu zaparkowane W piatek ladnego sumka jako przylow tarfil ktos i panowie z gruntowkami bialorybu z brzegu polapali,po sandasiu sluch zaginal. Edytowane 5 Października 2013 przez bart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ktoś chyba za mocno odetkał korek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 W weekend na turawie praktycznie nic się nie działo.W trójkę złowiliśmy tylko dwa sandaczyki. Chłopaki z częstochowy mieli zawody i na 6 łódek padł jeden sandacz wymiarowy. Poza tym wody mało jak widać na fotce bez woderów ani rusz.Na drugiej fotce widać jak można się wyluzować przy sandaczach pełne skupienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 No tak to ja jeszcze z opadu nie łowiłem hehe No ale skupienie pełne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Na drugiej fotce widać jak można się wyluzować przy sandaczach pełne skupienie I jeszcze jakiś "Klocek" może paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 I jeszcze jakiś "Klocek" może paść Powiem tak tydzień wcześniej identyczna sytuacja mało tego jem sobie kanapkę i jedną ręką podbiłem gumę do góry i bach strzał Jakie moje było zdziwienie że po zacięciu i kanapce w buzi wyciągnąłem sandacza. Brania są zawsze w momencie kiedy się ich najmniej spodziewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz1 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 witam miałem dać znac w poniedziałek co sie działo w niedziele, ale sie tak zmęczylem Turawą że dopiero dziś pisze kicha...itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 W dniach 23-28.10 wybieram się nad Turawę, jest to moja druga wizyta na tej wodzie w przeciągu 3 lat w związku z tym faktem zwracam się z prośbąo kilka informacji na temat łowisk, stanu wody oraz zakwaterowania i wypożyczenia łódki.Zapraszam do wspólnego wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Z tego co piszą poprzednicy widać, że jest straszna lipa, zarówno jeśli chodzi o stan wody, rybki i resztę." Turawa chce udać się na emeryturę prawdopodobnie " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 W dniach 23-28.10 wybieram się nad Turawę, jest to moja druga wizyta na tej wodzie w przeciągu 3 lat w związku z tym faktem zwracam się z prośbąo kilka informacji na temat łowisk, stanu wody oraz zakwaterowania i wypożyczenia łódki.Zapraszam do wspólnego wędkowania. Do końca miesiąca na stanicy PZW jest Pan Stanisław, możesz tam wypożyczyć łódź, stan wody jest niski ale kilka łodzi jest na wodzie, musisz podjechać 750-800 metrów autem po dnie zbiornika zostawić graty i wrócić autem na parking (wcale nie musi to być terenowe auto, droga do wody prawie jest już utwardzona ),praktykowałem w niedzielę więc to co piszę jest pewne... jeśli by się zdarzyło, że łodzie są zarezerwowane to dostaniecie wózek i trzeba te wspomniane metry przejść z łodzią ze stanicy ale myślę, że nie jest to problem. Na miejscu są też domki i widziałem że ktoś z nich jeszcze korzystał więc może są do wynajęcia ale nie wiem, nie korzystałem...Co do ryb to z informacji Pana Stanisława wynika że połapano ładnie w sobotę na jednej łodzi 6 na innej 4 coś się działo... w niedzielę dla odmiany na wszystkich łodziach tylko 1 malec... u mnie na łodzi kolega jako przyłów szczupłego 70cm wyciągnął i to tyle, ale jak czytam ten wątek to jest to już pewna prawidłowość na Turawie, może sobotnia presja odbiera im apetyt na niedzielę... Woda jest jeszcze ciepła ale w terminie o którym piszesz będzie duża szansa na przymrozki co powinno przełożyć się na wyniki...Trzymam kciuki i dozobaczyska jakoś 26-27 pewnie tam będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Do końca miesiąca na stanicy PZW jest Pan Stanisław, możesz tam wypożyczyć łódź, stan wody jest niski ale kilka łodzi jest na wodzie, musisz podjechać 750-800 metrów autem po dnie zbiornika zostawić graty i wrócić autem na parking (wcale nie musi to być terenowe auto, droga do wody prawie jest już utwardzona ),praktykowałem w niedzielę więc to co piszę jest pewne... jeśli by się zdarzyło, że łodzie są zarezerwowane to dostaniecie wózek i trzeba te wspomniane metry przejść z łodzią ze stanicy ale myślę, że nie jest to problem. Na miejscu są też domki i widziałem że ktoś z nich jeszcze korzystał więc może są do wynajęcia ale nie wiem, nie korzystałem...Co do ryb to z informacji Pana Stanisława wynika że połapano ładnie w sobotę na jednej łodzi 6 na innej 4 coś się działo... w niedzielę dla odmiany na wszystkich łodziach tylko 1 malec... u mnie na łodzi kolega jako przyłów szczupłego 70cm wyciągnął i to tyle, ale jak czytam ten wątek to jest to już pewna prawidłowość na Turawie, może sobotnia presja odbiera im apetyt na niedzielę... Woda jest jeszcze ciepła ale w terminie o którym piszesz będzie duża szansa na przymrozki co powinno przełożyć się na wyniki...Trzymam kciuki i dozobaczyska jakoś 26-27 pewnie tam będę... Te 4 łódki wypływają z przystani czy są gdzieś przywiązane na środku do zabitego w dno kołka czy może jakoś innaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Te 4 łódki wypływają z przystani czy są gdzieś przywiązane na środku do zabitego w dno kołka czy może jakoś innaczej? ... są zabezpieczone przed kradzieżą jeśli o to pytasz. Z przystani wypychane są na wózkach do lini brzegowej - około 750 metrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Pytam dlatego ponieważ, obok przystani jest świetny slip z którego korzystałem (u "śpiocha") i myślałem, że da się z tego miejsca wypłynąć. Tak to bym pojechał, a innaczej z wygodnictwa mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Panowie szanowni, jak stan wody się prezentuje? Ostatni raz byłem dwa tygodnie temu. Spadła woda jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Spadła to mało powiedziane.Ja osobiście nie widziałem tak małej wody na Turawie.Niestety odkrywają się wszystkie nawet te najbardziej tajne miejscówki. Na syrence trzeba przejść szmat drogi do łajby i jeszcze więcej ją ciągnąc zanim odpalisz silnik A ryba praktycznie wcale nie aktywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Tzn. spadła jeszcze w przeciągu ostatnich dwu tygodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Tzn. spadła jeszcze w przeciągu ostatnich dwu tygodni? Tak i to dosyć sporo, przy tak niskim stanie jak był widać to bardzo. Kojarzysz górkę z karczami na środku zbiornika ? to wody tam jest już po kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 To zostawiam wędki w domu i jadę z aparatem fotograficzny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 To masakra jakaś. I po jaką cholerę tyle wody upuszczają?A miałem jechać na weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi