Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

chamy mietkow tez zdoiły :angry: polska jest jakimś chorym krajem siedza głaby za biurkiem i wszystko niszcza :angry:

wszystko jest kwestia mentalności i wychowania

dlatego jak teraz My ukształtujemy młodzież nad woda

tak będzie w przyszłości łowiło nasze pokolenie

ryba nawet jak musi byc zabrana należny jej sie szacunek

Edytowane przez @Wojti
  • Like 2

Chciałbym kiedyś przyjechac nad tą wodę, ale jak tak czytam i obserwuję od jakiegoś czasu to co się dzieje, to zaczynam mieć mieszane odczucia...Niby ryba jest, ale brakuje wody...(?) Ciekaw jestem ile jest jej teraz w najgłębszych miejscach?

Sieci na Turawie kwitną . Do czasu kiedy był tam dozwolony troling regularnie co dwa- trzy wyjazdy wyławialiśmy sieci. Na początku wzywaliśmy policję do ich likwidacji. Trzeba przyznać że byli po 20-30 minutach. Potem sami dokonywaliśmy dzieła zniszczenia paląc sieci na zaporze czołowej. Fakt że mięsiarze korzystali ze skuteczności trola, ale jestem pewien że siat było zdecydowanie mniej niż obecnie .

Myślę, że problemem niestety nie jest zakaz trollingu, tylko właśnie mięsiarska mentalność... Do momentu aż coś pod kopułą im nie zatrybi i nie zrozumieją, że jak nie zadbają, to łowić nie będą, dalej będzie to tak wyglądało, że wielu "użytkowników wody" wypływa na ŻER (!) po to, żeby wypełnić zamrażarki.

• Like 1

Sieci na Turawie kwitną . Do czasu kiedy był tam dozwolony troling regularnie co dwa- trzy wyjazdy wyławialiśmy sieci. Na początku wzywaliśmy policję do ich likwidacji. Trzeba przyznać że byli po 20-30 minutach. Potem sami dokonywaliśmy dzieła zniszczenia paląc sieci na zaporze czołowej. Fakt że mięsiarze korzystali ze skuteczności trola, ale jestem pewien że siat było zdecydowanie mniej niż obecnie .

Potwierdzam. Bywały wyjazdy weekendowe że 3 siatki żyłkowe zwijaliśmy. Roboty było z wycinaniem ryb!

Jedziesz ze swoją łodzią czy planujesz wypożyczyć?

Wypożyczyłem na Syrence... są obecnie dostępne 2 łódki.

Podsumowanie dnia: wiekszość łódek (było kolo 12-15) zgrupowana w korycie przed tamą, tam gdzie zgrupowanie białorybu... i niestety stoją tam też sandacze podczepiane przez amatorów białka na koguty za brzuch itd....

Jeśli tak dalej ma to wyglądać, to najrozsądniejsze byłoby zamknięcie zbiornika....

Abstrahując od powyższego coś się działo... mieliśmy na 3 osoby 9 sztuk koło 50 cm, jedna spięta wieksza ryba.... tym razem Turawa zaskoczyła nas stabilną pogodą...

Edytowane przez Melabolgia

• 4 miesiące temu...