Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

To były straszne wieści dla mnie bo znam(nadal w to nie wierzę ale znałem) tego człowieka. I napiszę od razu żeby potem nie czytać głupich osądów. Paweł nie był pijany ani naćpany.

Był wspaniałym człowiekiem i bardzo dobrym wędkarzem szanującym ryby jak mało kto.

Miał 30 lat a wędkarstwo to była jego największa pasja której poświęcał się z wielkim zaangażowaniem.

Oby łowiska na których teraz wędkuje były mu łaskawe.

• Like 3

Niestety, każde życie kiedyś się kończy. Czasem po długich zmaganiach ze słabnącym zdrowiem, a czasem ot tak, nagle, jakby ktoś świecę zdmuchnął...

Od wielu lat każdą rozmowę z synem, twarzą w twarz czy przez telefon kończę słowami "kocham cię". Na wszelki wypadek. Gdyby to miały być ostatnie słowa, jakie ode mnie usłyszy...

Szczere kondolencje dla rodziny Pawła.

Dla nas wszystkich - memento...

Tragiczna wiadomość , szczere współczucie i kondolencje dla najbliższych i  rodziny. [*]

Według info przyczyną prawdopodobnie zasłabnięcie.

http://wiadomosci.onet.pl/opole/30-letni-wedkarz-utonal-podczas-zawodow/r7bzy?utm_source=fb&utm_medium=fb_share&utm_campaign=m_fb

Wydarzenie naprawdę tragiczne, współczuję rodzinie. Najbardziej boli jak odchodzą tak młode osoby.

W weekend brania takie sobie. Szczupaki na płytkich wodach do 60cm, i tego okonia jest mnóstwo. Ale nic większego niż 25cm. Już odbija mi się tym okoniem. Można robić zawody kto ile na godzinę złapie. Walą we wszystko, w duże i małe przynęty... Ale coś z sandaczem gorzej... No chyba że trafi się dzień czy dwa że po prostu żre 

Wydarzenie naprawdę tragiczne, współczuję rodzinie. Najbardziej boli jak odchodzą tak młode osoby.

W weekend brania takie sobie. Szczupaki na płytkich wodach do 60cm, i tego okonia jest mnóstwo. Ale nic większego niż 25cm. Już odbija mi się tym okoniem. Można robić zawody kto ile na godzinę złapie. Walą we wszystko, w duże i małe przynęty... Ale coś z sandaczem gorzej... No chyba że trafi się dzień czy dwa że po prostu żre 

Jakby wszystkim żarł po równo, to nikt by zawodów nie wygrał  :) . A jednak byli tacy, co złowili ich więcej.  Finalnie zawody zostały sklasyfikowane po sobotniej turze.

Szczupaki na płytkich wodach do 60cm, i tego okonia jest mnóstwo. Ale nic większego niż 25cm. Już odbija mi się tym okoniem. Można robić zawody kto ile na godzinę złapie. Walą we wszystko, w duże i małe przynęty... 

Na tych feralnych zawodach jakoś nie gryzły. No może niewymiarowych dało się sporo złowić, ale tylko nieliczni i to w jednej okolicy znaleźli trochę większych okoni ...

• 1 miesiąc temu...

Od zeszłego tygodnia wody przybyło ok 6-7cm. I przede wszystkim jest czysta, brunatno brązowa jak za dawnych lat.

Ryba jest :)

Szczupak, okoń nawet sandacz na wodzie 1 -1,5m. W tym sezonie u mnie najlepsza przynęta to obrotówka nr 3 wszelakie kolory.

Rekord sezonu sandacz 92cm w miniony weekend :D

• 2 tygodnie później...