Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Oj patrząc na dzisiejszą pogodę i siłę wiatru to trochę Cię na łódce pobuja :)

Faktycznie, kręciło dziś dość mocno, niczym na karuzeli....

Kilka okoni w okolicach 30cm jako przyłów, podobnej maści sandaczyki....

Kolega ze mną 2 sztuki, 60, 72cm , dosłownie na sam koniec...:)

• Like 1

Arturo, odpowiedniej..... :) nie miej mi za złe, że nie piszę co, gdzie i jak i nie podaje namiarów GPS.... mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.... :D

Jak najbardziej to rozumię i szanuję......ja o miejsca i namairy GPS nawet bym nie zapytał bo było by to nietaktem. Sam wiem ile to wysiłku i czasu kosztuje. A o głebokość pozwoliłęm sobie zapytać bo byłem dzień po tobie na rybach i byłem ciekaw czy na podobnych głębokościach coś udało nam się złapać :)

• Like 1

Witam kolegów,

wybieram się na weekend nad Turawkę , jak wygląda sprawa z wodowaniem łodzi?

Czy na Syrence można zwodować bez problemów łódz?

Z danych meteo wygląda że woda jest jeszcze w miarę wysoka.

No i dodatkowe pytanie. :D Jak tam rybcie, coś skubie? :rolleyes:

Stałem dziś 6 godzin od rana, pogoda do dupy ale brania były :) Sandacz 65 i 58, kolega z łódki 52 i jeden bez miary. Rzucaliśmy na kopyta, różne kolory i każde branie było na inna gume żeby było ciekawiej... Woda 5-6 metrów, trzeba się go naszukać. Zaraz herbatka, kocyk polopirynka żeby na juro nie zachorować...

Swoją drogą ludzie pływają na łódkach całkowicie nie przystosowanych do wód jeziora Turawskiego. Przecież w ciągu kilku minut potrafi się zerwać fala wysokości 50-70cm i większość tych łódek powywraca. Wczoraj na łódce było 3 wielkich chłopów, a łódka wielkości pontonu dla dzieci, ponad wodę wystaje tylko 10-15cm burty, bezmózgi czy samobójcy?

Edytowane przez elvis

Swoją drogą ludzie pływają na łódkach całkowicie nie przystosowanych do wód jeziora Turawskiego. Przecież w ciągu kilku minut potrafi się zerwać fala wysokości 50-70cm i większość tych łódek powywraca. Wczoraj na łódce było 3 wielkich chłopów, a łódka wielkości pontonu dla dzieci, ponad wodę wystaje tylko 10-15cm burty, bezmózgi czy samobójcy?

Niestety takich łódek jest co raz więcej, masakra jakaś :(

Zero wyobraźni.... a potem żona, najwierniejszy obserwator mojej pasji , czyta takie informacje i muszę się tłumaczyć, że to nie tak, że my mamy większą łajbę... sick!

• 2 tygodnie później...