IMMORTAL Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ja w sobotę dostałem mocno po paluchach. Bez brania... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Piątek na środku w korycie, sandacz ledwo wymiar miał. Sobota kilka okoni pod 40cm, niedziela sandacz bez wymiaru. Na korzeniach stali ale nic z wymiarem nie padło. Trzeba szukać na głębszych partiach... Ciekawi mnie tylko gdzie szukać szczupaków przy tym poziomie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Byłem w sobotę ze znajomym,1miara, 4 okonie w tym 40cm i ze 30szt króciaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Hey, Był ktoś ostatnio na Turawie? Wybieram się tam jutro:) i ciekaw jestem czy coś gryzło w ostatni weekend lub pn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Szału nie było 2 miary 62,52,trochę krótkich. Edytowane 28 Października 2014 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Czyli cos się działo dzięki za info. Edytowane 28 Października 2014 przez Melabolgia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo1201 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Hey, Był ktoś ostatnio na Turawie? Wybieram się tam jutro:) i ciekaw jestem czy coś gryzło w ostatni weekend lub pn Oj patrząc na dzisiejszą pogodę i siłę wiatru to trochę Cię na łódce pobuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Oj patrząc na dzisiejszą pogodę i siłę wiatru to trochę Cię na łódce pobuja Faktycznie, kręciło dziś dość mocno, niczym na karuzeli....Kilka okoni w okolicach 30cm jako przyłów, podobnej maści sandaczyki.... Kolega ze mną 2 sztuki, 60, 72cm , dosłownie na sam koniec... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo1201 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 No taki komplet kolegi już ładny:) na jakiej głebokości zostały złapane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Na jakie przynęty? Kolory? U mnie w niedziele rano 4 sandacze, 1 miara tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Na jakie przynęty? Kolory? U mnie w niedziele rano 4 sandacze, 1 miara tylko... Na gumy, kolor ogólnie dostępny i znany.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 No taki komplet kolegi już ładny:) na jakiej głebokości zostały złapane?Arturo, odpowiedniej..... nie miej mi za złe, że nie piszę co, gdzie i jak i nie podaje namiarów GPS.... mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FredTheRed Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Na turawce się ruszyło Ostatni wypad 3 miarki . Kompan wyprawy gdy je wypuszczałem zaraz po złowieniu mocno oburzony, ale szybko mu przeszło gdy wciął jakąś ładną sztukę - hihi- na szczęście spadła przy łódce Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo1201 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Arturo, odpowiedniej..... nie miej mi za złe, że nie piszę co, gdzie i jak i nie podaje namiarów GPS.... mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.... Jak najbardziej to rozumię i szanuję......ja o miejsca i namairy GPS nawet bym nie zapytał bo było by to nietaktem. Sam wiem ile to wysiłku i czasu kosztuje. A o głebokość pozwoliłęm sobie zapytać bo byłem dzień po tobie na rybach i byłem ciekaw czy na podobnych głębokościach coś udało nam się złapać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tunczyk Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam kolegów, wybieram się na weekend nad Turawkę , jak wygląda sprawa z wodowaniem łodzi?Czy na Syrence można zwodować bez problemów łódz?Z danych meteo wygląda że woda jest jeszcze w miarę wysoka. No i dodatkowe pytanie. Jak tam rybcie, coś skubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Stałem dziś 6 godzin od rana, pogoda do dupy ale brania były Sandacz 65 i 58, kolega z łódki 52 i jeden bez miary. Rzucaliśmy na kopyta, różne kolory i każde branie było na inna gume żeby było ciekawiej... Woda 5-6 metrów, trzeba się go naszukać. Zaraz herbatka, kocyk polopirynka żeby na juro nie zachorować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Gratki! U nas na Mazowszu pogoda identyczna ale u Was o niebo lepiej z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 http://www.24opole.pl/16076,Tragiczna_wywrotka_lodzi_na_Jeziorze_Duzym_w_Turawie,wiadomosc.html Byłem widziałem akcję straży ( Sandacze nie gryzły ani dziś ani też wczoraj.Kilka okoni i krótkich sandaczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Swoją drogą ludzie pływają na łódkach całkowicie nie przystosowanych do wód jeziora Turawskiego. Przecież w ciągu kilku minut potrafi się zerwać fala wysokości 50-70cm i większość tych łódek powywraca. Wczoraj na łódce było 3 wielkich chłopów, a łódka wielkości pontonu dla dzieci, ponad wodę wystaje tylko 10-15cm burty, bezmózgi czy samobójcy? Edytowane 10 Listopada 2014 przez elvis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Swoją drogą ludzie pływają na łódkach całkowicie nie przystosowanych do wód jeziora Turawskiego. Przecież w ciągu kilku minut potrafi się zerwać fala wysokości 50-70cm i większość tych łódek powywraca. Wczoraj na łódce było 3 wielkich chłopów, a łódka wielkości pontonu dla dzieci, ponad wodę wystaje tylko 10-15cm burty, bezmózgi czy samobójcy?Niestety takich łódek jest co raz więcej, masakra jakaś Zero wyobraźni.... a potem żona, najwierniejszy obserwator mojej pasji , czyta takie informacje i muszę się tłumaczyć, że to nie tak, że my mamy większą łajbę... sick! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Łapiecie coś Panowie? Ja już łódkę ściągnąłem na brzeg i teraz rozpoczynam połowy z brzegu po innych łowiskach Opolszczyzny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 był ktoś może na naszej kochanej turawie jak tam sandacz skubie jeczcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz1 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) jutro start z syrenki o 6;30 mam miejsce na łodzi, znajomi wystraszyli sie temperatury:)jak ktoś chętny to zapraszam wiadomosc na priv Edytowane 22 Listopada 2014 przez sandacz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Pierwsze przymrozki za nami... I wreszcie na Turawie sandacz ruszył W 2 godziny 6 sztuk na dwóch, z wałów koło elektrowni. W sobotę wybieram się znowu, trzeba coś na stół świąteczny złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Pierwsze przymrozki za nami... I wreszcie na Turawie sandacz ruszył W 2 godziny 6 sztuk na dwóch, z wałów koło elektrowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi