mario Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 A o czym stanowi uchwała nr 50/2015 ZO Opole, do której jest odniesienie w komunikacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ktoś coś łapie na Turawie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat1238 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Sandacz na Turawie leje niemiłosiernie. Osobiście 31.05 miałem 11 szt. w przedziale od 52-63cm, natomiast 01,06 9 szt wszystkie ok 60cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 no ale na szczescie dla nich w nastepne dni już sie uspokoiły, dużo sztuk jeszcze na gniazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Mam pytanie...gdzie na Turawie mogę zwodować łódź w godzinach wczesnoporannych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Stanica PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jowisz od strony średniego jak masz auto które po piachu pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam szanownych kolegow,za 2 dni chcialbym się pierwszy raz w zyciu wybrać na Turawe na sandacze i sprobowac swoich sil na tej wodzie.I tu mam prosbe,czy ma ktoś i moglby podeslac mapke batymetryczna tego zbiornika w obojętnie jakiej formie(najlepiej wersje na elitke ale to bardzo pobozne zyczenie już)A może moglby ktoś się podzielić logami z których później mogę stworzyć mapke i odeslac pomocnej osobie już w gotowej formie mapy.Wiem ze to raczej temat tabu,bo każdy strzeże swoich miejscowek,ale przecież sama mapa nie lowi ryb tylko raczej pomaga wyciagnac jakies wnioski.Za ewentualna pomoc z góry dzięki.Pozdro,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedź. Stanica PZW to tzw. rybaczówka koło Przystani Jachtowej? W Jowiszu jest możliwość zwodowania wczesnym rankiem, powiedzmy 6.00? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jako takiego planu to nie ma-nie istnieje, gdyż jest to zbiornik zaporowy ze zmieniającymi się głębokościami.Jest plan okolic przed zalaniem tych ziem; http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7f03c0381ed5e76e. Wujek google zawsza coś znajdzie, trochę inicjatywy od siebie, wszyscy czekają aż dostaną na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Takie zdjęcie jak podales to rzecz oczywista.Normalne ze przed napisaniem posta najpierw zapytałem wujka googla o zdanie,jak chcesz podesle ci jeszcze inne foto tego zbiornika które jest mało znaczace.Co do planu to podejrzewam ze już dawno istnieje,bo koledzy z forum już kiedyś pisali ze będą zbierac dane.Rownie dobrze mogę powiedzieć ze mietkow to tez zaporowka ze zmieniającymi się glebokosciami a pomimo tego mam już plan polowy zbiornika którego co rok będę aktualizowal,wiec mapa zawsze jako taka będzie pomimo tego ze kopary caly czas tam drążą.A co do tych co czekaja na gotowe na tatcy niestety nie naleze(zawsze jestem gotow do nawiązania współpracy z kozyscia obupolną)Pozdro,Rafal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dzieje się coś na tym zbiorniku? bo chciałbym się wybrać na parę dni w przyszłym miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam, Czy był ktoś może ostatnio na Turawie?Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z zakwitem wody?Czy gryzą na opading v kogucing nie pytam, gdyż o to należy postarać się we własnym zakresie.. Pozdrawiam C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2109 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 3 dni temu byłem i 3 małe sandaczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 W tamten weekend lowilem tam okonie wzdłuż wału. Fajna zabawa ale wszystkie do 20cm... zanderrrrrrra nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Posypało sandaczami z Turawy... A ktoś kiedyś mówił, że to woda nie do przełowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam. Miła wyprawa na ryby z córką na ulubioną turawę. Rekord córki sandacz 60cm oraz fajne okonie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Byłem wczoraj na Turawie, oprócz licznych poskubywań drobnych okoni nic się nie działo. W zeszłym tygodniu trafił się jeden sandacz (około 55cm) i jeszcze jeden spadł. Woda kwitnie, jednak w bardzo nie wielkim stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XYT Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Posypało sandaczami z Turawy... A ktoś kiedyś mówił, że to woda nie do przełowienia No proszę Pana dla Polaka nie ma nie.Wszytko się da jak się tylko człek postara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 drodzy wędkarze jak tam sandacz na turawie gryzie coś bo chcę się wybrać w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieBullen Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Witam wtajemniczonych pytanie z kategorii tak albo nie i ew. odpowiedź na priv. Korzystał ktoś z "usług" Niedźwiedzia? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak (jak biorą). Warto Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez popper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nawet jak nie biorą to warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Oj fajny widok, ale spoko, jutro zobaczę go ponownie, może w końcu zaczną brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Był ktoś ostatnio na Turawie,dzieje się coś.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi