kornetes Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Podłączam się do pytania, wybieramy się ze znajomym na weekend, ja się przedstawia stan wody oraz sytuacja z braniami? Za wszelkie info. Piękne dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Byłem tydzień temu w niedziele, ale ciężkie warunki pogodowe (bardzo silny wiatr i deszcz) uniemożliwiły normalne wędkowanie. O sandaczach mogłem zapomnieć....wiec przy brzegu szukałem okoni....padło kilka sztuk w tym 4 ponad 30 cm....Przyszły weekend też będę w Turawie i mam nadzieje, że będzie lepiej....Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Przyszły weekend też będę w Turawie i mam nadzieje, że będzie lepiej....PozdroI jak było? Byłem w sobotę i kiszka kompletna. Okonie małe, sandaczy brak. I z tego co było widać (ze 30-pare łódek w pobliżu) inni podobnie łowili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) ... Edytowane 14 Września 2015 przez Mateusz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Lipa...z sandaczem zero kontaktu...padło kilka małych okonków w dodatku wymęczonych.....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Pogoda daje popalić rybom. Wzrost, spadek, wzrost, spadek. Gdzież one mają być jak nie w toni.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Stoją na wodzie 3-5 metrowej w toni i w karczach. Pojedyncze z opadu wyjechały na blaszaku, w karczach, ale to ciężkie łapanie, dużo rwania. Jeden spadł z woblera na średniej wodzie... Kilka puków na więźniu... Bardzo słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Byliśmy sobotę od popołudnia i niedzielę do południa i niestety żaden nie wyjechał... ale za to dla pocieszenia w niedzielę polecieliśmy na okonie i pobawiliśmy się nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Duże te okonie? Łapaliście na górkach koło rybaczówki czy na średniej wodzie, gdzie w jednym miejscu było tyle łódek? Głównie zawodników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Okonie do max 25 cm, ale zabawa fajna bo przerzuciliśmy ich sporo,a łowiliśmy na blatach 2- 2,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Byłem wczoraj z kolegą . Miałem 2 brania, 2 sandacze około 65cm spadły przy burcie łódki... Kolega miał szczupaka 112,5cm (około 11-12kg), a podbierak w aucie zostawiliśmy bo po co go brać.... miałem stracha go podbierając... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 112,5 cm piękny Kaban jak na nasze Polskie realiaPływa dalej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 112,5 cm piękny Kaban jak na nasze Polskie realiaPływa dalej? Pływa tam kilka takich na pewno.Jedyne co im zagraża to "gumofilce" jesienią kiedy ryba jest w korycie przy samej zaporze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Wychodzi na to że rybka powoli się grupuje na głębokiej wodzie Byłem 2 tyg. temu i trafiliśmy w okres migracji, wyniosły się z karczy i ruszyły na głębokie,co potwierdzał znajomy, ryba była mocno rozproszona na 3-5m, wydłubane 4 króciaki i okoń 40cm kolegi...Gratulacje mamuśki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Dawid,bez obrazy,ale myśl szybciej niż piszesz.Nie tylko zwolennicy c&r czytają to forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) @kogut To po co jest ten wątek? :-)Żeby pisać o zielonej wodzie i pokazywać fotki? No daj że spokój. ;-)Poza tym mięsiarze to nie głupie i napite gumofilce, tylko ludzie ze sprzętem pływającym o jakim możesz pomarzyć więc problemu z namierzeniem ryb mieć nie będą :-) Edytowane 26 Września 2015 przez count_martin3z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) 112,5 cm piękny Kaban jak na nasze Polskie realiaPływa dalej?Tak, pływa dalej, choć musiałem przypomnieć o wymiarze górnym szczupaka.... Edytowane 26 Września 2015 przez Melabolgia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Dawid,bez obrazy,ale myśl szybciej niż piszesz.Nie tylko zwolennicy c&r czytają to forum.Kolego nie podaję namiarów gps, ani miejscówek a informacja że ryba była rozproszona na 3-5m nie jest precyzyjną info. Niech sobie mięsiarze pływają po niemalże całym zbiorniku, moim zdaniem kolega post wyżej od mojego poprzedniego, bardziej sprecyzował przepis na rybę Nic złego nie widzę w moim poprzednim wpisie Pozdrawiam i zachęcam do ,,schwytaj & ułaskawiaj!,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 3-5m to średnia głębokość 75% powierzchni zbiornika a jego powierzchnia to 24 km², więc jest kawałek wody do "czesania" Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 W zeszłym roku spędziłem pare ładnych godzin goniąc za okoniami z wału. I tak przyglądając się dziadom pod samą sluza na wodzie i brzegu serce mnie bolało. Siaty z biedry az pękały w szwach od ilości ryb. Miarowe czy nie ważne że ryba "Panie święta idą a karp drogi i paskudny a rodzina sie zjeżdża"... szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jakie wieści z Turawy?W zeszłym tygodniu sandacze trochę gryzły, jednak w większości krótkie. Jedyny wymiarowy zagryzł na prawie 7m blacie. Może ktoś podzieli się jakimś świeżym info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Lepiej przyjechać i spróbować szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ja się wybieram na weekend i zobaczymy co czy coś się będzie działo....;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jutro ma mocno wiać, warunki mogą być trudne. Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Nie będzie źle, max 6 m/s koło południa, a przeciętnie ok 3-4 m/s......W tym roku już tam pływałem przy 11 m/s ,ale przyznam, że był to już hardcore....;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi